2024.04.25. - Márk

Komoly betegségeket vonhat maga után a reggeli elhagyása

Komoly betegségeket vonhat maga után a reggeli elhagyása
Komoly betegségeket vonhat maga után a reggeli elhagyásaA reggelizés nagyon fontos dolog, ugyanis ennek az étkezésnek az elhagyása komoly betegségeket is maga után vonhat. A rohanó világban sokan nem szakítanak arra időt, hogy reggelivel indítsák a napjukat, pedig mindenféleképpen kell időt szakítani rá.A reggeli kihagyása növelheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Sőt: kiderült, hogy a heti 0-6 alkalommal reggelizőknél nagyobb a 2-es típusú diabétesz veszélye, mint a mindennap reggelizőknél. Kiemelten fontos tehát, hogy az étkezés a napi rutin része legyen.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A rendszeres reggelizés alacsonyabb szívbetegség-kockázattal járt a 45 és 82 év közötti férfiak körében. Az értekezés szerint a reggeli kihagyása összefügg a magas vérnyomással, az inzulin-rezisztenciával és az emelkedett vércukorszinttel. 47 darab, reggelizési szokásokat mérlegelő tanulmány eredményeinek újraelemzése alapján a nap első érkezése egyértelműen összefügg a jobb memóriával és a kedvezőbb vizsgaeredményekkel.


Azok a fogyókúrázók, akiknek a reggeli volt a legkiadósabb étkezésük, átlagosan 8 kilogrammot adtak le három hónap alatt. A kutatás többi résztvevője ugyanannyi kalóriát vett magához naponta, ám azok többségét az ebéd alkalmával. A közzétett eredmények alapján utóbbiak összesen csak 3,3 kilogrammot fogytak.

Az ideális és egészséges reggeli vitaminokban, rostokban és főként energiában gazdag. Utóbbit legnagyobb mennyiségben a szénhidrátokból nyerhetjük, de egyáltalán nem mindegy, milyen formában juttatjuk azokat szervezetünkbe. A finomított lisztből és fehér cukorral készített péksütemények semmiképpen nem javasoltak, viszont a teljes értékű gabonát és gyümölcsöket tartalmazó müzlik és reggelizőpelyhek, annál inkább. Szervezetünknek reggel van a legtöbb energiára szüksége, hogy a napi kihívásokat a legkönnyebben vehessük. Ilyen reggelik a zabkása, vagy a házi müzli aszalt gyümölccsel illetve a zabpehely is.


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!