2024.04.25. - Márk

Fogyókúra főzelékekkel

Fogyókúra főzelékekkel
Fogyókúra főzelékekkelA főzelékeket sokan nem részesítik előnyben, nem rajonganak érte, pedig nagyon fontos része az egészséges táplálkozásnak, hiszen jól elkészítve rengeteg értékes ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, s nem utolsó sorban könnyen emészthető, így fogyasztása egyáltalán nem terheli meg a szervezetet. Amennyiben pedig kisebb módosításokkal készítjük, remek és tartalmas részét képezheti fogyókúránknak is. Elsősorban a liszt, a cukor és a só alkalmazását kell mellőznünk, illetve legalább korlátok közé szorítanunk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fentiek közül a lisztet hagyhatjuk el legkönnyebben, hiszen alkalmazásának ezen ételeknél csak egy célja van, a főzelék sűrítése. Ehelyett érdemes kipróbálni, hogy egy kézimixer segítségével pürésítjük a zöldséget, amíg el nem érjük a kívánt, krémes állagot. Belemixelhetünk egy-két főtt krumplit is, mert a burgonya is kiváló sűrítő a keményítőtartalmának köszönhetően. Azt sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a főzeléket elsősorban a zöldségek vitamin és ásványi anyag tartalmáért fogyasztjuk. A zöldségek beltartalmi értékei viszont alaposan megsínylik a hosszú főzést, ezért ezt lehetőleg kerüljük el, csak addig főzzük őket, amíg éppen megpuhulnak.


Szintén előnyös tulajdonsága a főzeléknek, hogy könnyen és gyorsan elkészíthető. Tulajdonképpen szinte bármelyik főzelék része lehet a fogyókúrának, amennyiben a habarást és a rántást mellőzzük, s a sűrítést a fenti módszerekkel végezzük. Akár az egész fogyókúra alapja is lehet a főzelék, ilyenkor a különböző főzelékek variálása főszerepet kap a fogyókúra során. Arról azonban nem szabad megfeledkeznünk, hogy csodafőzelék nincs, akármilyen fogyókúrát is választunk, tartós eredményt csak életmódváltással, új és egészséges étkezési szokások tervszerű kialakításával, és a menetrend betartásával érhetünk el.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!