2024.03.29. - Auguszta

Néhány étel, ami segíti a fogyást

Néhány étel, ami segíti a fogyást
Néhány étel, ami segíti a fogyástMindenki tudja, hogy több zöldséget és kevesebb cukrot kellene ennünk, kerülnünk kellene a gyorsételeket, hogy csak néhányat említsünk a fogyáshoz szükséges étrendi változtatások közül. A fogyást azonban a következő, zsírégetést bizonyítottan serkentő élelmiszerek étrendünkbe iktatásával is előmozdíthatjuk. Mind a négy kiválóan illeszkedik az egészséges fogyókúrás programokhoz. (Természetesen, ha valaki valamilyen alapbetegségben vagy allergiában szenved, az étrendi változtatások előtt feltétlenül beszélnie kell orvosával vagy dietetikusával.)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Diófélék:

A Harvard kutatói szerint napi 100 gramm dióféle fogyasztása havonta 2,5 centiméter vastagságú zsírréteget farag le a derékról. Ráadásul az is kiderült, hogy azok, akik 100 grammot fogyasztottak naponta, nagyobb valószínűséggel tartották távol maguktól a felesleges kilókat. Természetesen kerülni kell a sózott változatokat.


Halak és tengeri ételek:

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy hal vagy más tengeri ételek fogyasztása esetén két órával tovább érezzük telítettnek magunkat, mint általában. Ezek az élelmiszerek serkentik a leptin nevű hormon termelődését, amely megszünteti az éhségérzetet az étkezések között.


Avokádó:

Az egészséges omega-9 zsírsavakban gazdag avokádó zsírsavtartalma felgyorsítja a zsír energiává alakítását, és növeli az anyagcsere sebességét.


Kókusz:

A kókusz rengeteg közepes láncú trigliceridet tartalmaz, amelyek akár 30 százalékkal is megnövelhetik a máj anyagcseréjének sebességét. A telítettségérzetet is hosszú ideig fenntartja, így megakadályozza, hogy egészségtelenül nassoljunk. A kókuszolaj segíti a pajzsmirigy működését, a kókusztej, a kókuszliszt és a kókuszreszelék is tartalmazza ezeket a fontos zsírokat.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!