2024.04.19. - Emma

Mazsola: önmagában is süteményben is kiváló

Mazsola: önmagában is süteményben is kiváló
Mazsola: önmagában is süteményben is kiválóA szőlőbogyó szárítása során készült mazsola különböző méretű, színű és tápértékű lehet. Kiválóan fogyasztható magára, süteményekkel, reggelikor, a nap szinte bármilyen időszakában. A hűtőben tárolt mazsola akár hat hónapig is eláll. Mazsola kétféleképpen készíthető, vagy napon szárítva vagy különféle szárítási eljárásokkal. A mazsolának többféle változata van, a legismertebb mazsolaszőlő-fajták a magvatlan, mag nélküli, amely kicsi és fekete, a halványsárga illetve a nagy magvú. A mazsola színe szerint lehet világosbarna, fehér, sötét színű és vörös is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Minél kevesebb magja van, annál borsosabb az ára. A mazsola egész évben elérhető, hűvös helyen tárolva akár egy esztendeig is eláll. Ha már megkezdtük a csomagolást, zárt üvegben tartsuk, vagy a hűtőszekrényben. A sütemények ízesítéséhez kiváló, rágcsálnivalóként keverhetjük dióval, mogyoróval, és helyettesíthetjük vele a cukrot is.

Előnyei:

- a mazsola kiváltképpen fenoltartalmáért kedvelt szárított gyümölcs, aminek anitszeptikus, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása van, kiváló védelmet nyújt az érrendszernek
- a mazsolában sok bór található, ami a csontrendszerre fejti ki pozitív hatását, leginkább a nőknek ajánlott, elkerülhető vele a csontritkulás, a gyerekek fejlődésére is jó hatással van
- a magas koleszterinszinttel élők mindenképpen fogyasszanak mazsolát, nem tartalmaz zsiradékot, viszont rostban gazdag növény.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!