
A sült tök kellemes csemege, ha hidegre fordul az idő. Ráadásul jót tesz, ha minél többet eszünk belőle. Hidegebb időszakban könnyen meghűl a szervezet, viszont a sütőtök kiválóan alkalmas, hogy megerősítsük az immunrendszerünket, felkészítve a testet a beteges időszakra. Megelőzhető a megfázás, tüdőgyulladás és más légúti megbetegedések. Hasi gondok kezelésére szintén javallott, mivel béltisztító hatása van. Ezek mellett úgy tartják, alkalmas a máj- és veseproblémák megszüntetésére. A sárga színe árulkodik magas béta-karotin tartalmáról.		
			
		
		A sütőtök dúskál a különböző vitaminokban, emellett olyan ásványi anyagokat rejt, mely a nők, kisgyereke fejlődéséhez és egészséges erőnlétéhez szükséges. Meglepő tulajdonsága, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor képes a szemfehérjét is elszínezni.
Az ízletes zöldség C-, E- és B-vitaminokban sem szenved hiányt. Magas a vastartalma, mely miatt különösen ajánlott fogyasztani.  Nem meglepő, hogy a különböző termékek alapanyagaként is egyre gyakrabban jelenik meg az üzletek polcain. Mivel könnyen emészthető és a gyomorműködést is rendbe teszi, előszeretettel készül belőle babaétel és az egészség megőrzését elősegítő ital.
A sütőtökök szeptemberben jelennek meg és egész decemberig kaphatóak. Akár a sült gesztenyét, a tököt is vehetjük utcai árusoktól, amit a hidegben kószálva különösen jól esik elmajszolni.Magja sem megy pocsékba, mivel pirított formában kellemes ropogtatnivaló. Zacskós változatban pedig bármelyik boltban megtaláljuk az év minden szakában.