2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Az immunrendszerünk erősítése sütőtökkel

Az immunrendszerünk erősítése sütőtökkel
Az immunrendszerünk erősítése sütőtökkelA sült tök kellemes csemege, ha hidegre fordul az idő. Ráadásul jót tesz, ha minél többet eszünk belőle. Hidegebb időszakban könnyen meghűl a szervezet, viszont a sütőtök kiválóan alkalmas, hogy megerősítsük az immunrendszerünket, felkészítve a testet a beteges időszakra. Megelőzhető a megfázás, tüdőgyulladás és más légúti megbetegedések. Hasi gondok kezelésére szintén javallott, mivel béltisztító hatása van. Ezek mellett úgy tartják, alkalmas a máj- és veseproblémák megszüntetésére. A sárga színe árulkodik magas béta-karotin tartalmáról.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütőtök dúskál a különböző vitaminokban, emellett olyan ásványi anyagokat rejt, mely a nők, kisgyereke fejlődéséhez és egészséges erőnlétéhez szükséges. Meglepő tulajdonsága, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor képes a szemfehérjét is elszínezni.


Az ízletes zöldség C-, E- és B-vitaminokban sem szenved hiányt. Magas a vastartalma, mely miatt különösen ajánlott fogyasztani. Nem meglepő, hogy a különböző termékek alapanyagaként is egyre gyakrabban jelenik meg az üzletek polcain. Mivel könnyen emészthető és a gyomorműködést is rendbe teszi, előszeretettel készül belőle babaétel és az egészség megőrzését elősegítő ital.


A sütőtökök szeptemberben jelennek meg és egész decemberig kaphatóak. Akár a sült gesztenyét, a tököt is vehetjük utcai árusoktól, amit a hidegben kószálva különösen jól esik elmajszolni.Magja sem megy pocsékba, mivel pirított formában kellemes ropogtatnivaló. Zacskós változatban pedig bármelyik boltban megtaláljuk az év minden szakában.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!