2024.04.25. - Márk

Naponta egy marék diótól jobbat lehet aludni

Naponta egy marék diótól jobbat lehet aludni
Naponta egy marék diótól jobbat lehet aludniAmikor észrevesszük, hogy idegesek, fáradtak vagyunk, vagy éppen csökken a koncentrációnk és a figyelmünk, akkor a dió fogyasztásával könnyen helyreállíthatjuk az egyensúlyt. A pajzsmirigy által termelt melatonin bizonyos mennyisége biztosítja és segíti a jó alvást. A 40 év felettieknél általában jelentkeznek már az alvási problémák, így szükségük lehet rá, mivel csökken a szervezetük által termelt melatonin mennyisége. A pajzsmirigy éjszakai aktivitása, melatonin- termelése gyengébb, mint a nappali.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A jó alváshoz viszont kellő melatoninszint szükséges a szervezetben. Kellő mennyiség híján pótolni kell. A diófogyasztással a vér melatonin- tartalma megháromszorozódik. A dióban található melatonin, az emberi szervezetben termelődő hormont kiegészíti. Antioxidánsként viselkedik, a szabad gyököket tartalmazó méreganyag-molekulák szabad gyökeihez kapcsolódik, a mérgeket hatástalanítja.

A dióban természetes bio-melatonin van, szemben a mesterséges gyógyszerkészítményekkel. Többlethatását abban fejti ki, hogy többszörösen telítetlen zsírsavakat, flavonoidokat és egyéb hasznos anyagokat tartalmaz.
Tehát ha éjszaka szeretnénk jobban aludni, akkor fogyasszunk naponta egy marék diót. A diófa levele az aszpirin hatóanyagának (acetilszalicilsav) egyik kémiai formáját (metilszalicilát) állítja elő, és kimutatható mennyiségben a légkörbe bocsátja. Lassan beigazolódik, hogy a diófa közelében miért érezzük jobban magunkat, szinte gyógyhatásúnak érezzük még a levegőt is. A diófa levele és a dióbél olaja hatással van a stressz megszüntetésére.

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a stressz esetén nő a vérnyomás, növekszik a szív terhelése. Ez ellen is védelmet ad a dióbél és a dióolaj. A dióolaj jó hatással van a szívre és kíméli azt.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!