2024.03.28. - Gedeon, Johanna

A zöldséglé segít csökkenteni az étvágyat

A zöldséglé segít csökkenteni az étvágyat
A zöldséglé segít csökkenteni az étvágyatHa naponta legalább egy alacsony nátriumtartalmú zöldséglevet elfogyasztunk, az segít a túlsúlyosoknak a fogyásban. Egy tanulmányból kiderült, hogy azok a felnőttek, akik az ellenőrzött kalóriatartalmú és szívbarát diétájuk részeként legalább 2,5 deci zöldséglevet is ittak, kb. 2 kg-ot fogytak 12 hét alatt, míg azok, akik hasonló étrenden éltek, de a zöldséglé nélkül, ugyanennyi idő alatt csak fél kg-tól szabadultak meg. Dr. Carl L. Keen, a tanulmány egyik készítője elmondta a hogy a zöldséglé segít csökkenteni az étvágyat.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

„Már régóta hisszük, hogy a sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó étrend összefügg az alacsonyabb testsúllyal.” – tette hozzá Ken, aki a davisi California Egyetem munkatársa.

A tanulmány mind a 81 résztvevője (majdnem a háromnegyedük nő) metabolikus szindrómában szenvedett. Ez egy többféle kockázati tényezőt magában foglaló állapot, melybe beletartozik a kiterjedt hasi zsírpárna, a magas vérnyomás, a magas vércukor- és koleszterinszint. Becslések szerint kb. 47 millió amerikai esetében áll fenn ez a kockázati kombináció, ami miatt nagyobb a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulásának valószínűsége. A tanulmány minden résztvevőjét arra biztatták, hogy kövessék az Amerikai Szív Szövetség magas vérnyomás elleni diétás előírásait. Ebben sok zöldség, gyümölcs, rost, ásványi anyag, alacsony zsírtartalmú tejtermék, kevés telített zsírsav és só szerepel.
Továbbá találomra kiválasztották, hogy ki ne igyon alacsony nátrium-, magas káliumtartalmú zöldséglevet, és kik fogyasszanak ebből 1 vagy 2 pohárral 12 héten át naponta. A zöldséglevet fogyasztók – amellett, hogy többet fogytak a 12 hét alatt – gyakrabban tartották be az ajánlott napi 3-5 adag zöldség fogyasztását. Több C-vitamint és káliumot is fogyasztottak, miközben pedig csökkent a bevitt szénhidrát teljes mennyisége."A diéta és a testsúly a két legfontosabb megváltoztatható tényező a metabolikus szindróma kezelése során” – mondta Dr. John Foreyt a houstoni Baylor Egészségügyi Főiskoláról. A zöldséglé egy nagyon jó megoldás, és ezzel könnyebben pótolható a hiányosság.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!