A sárgadinnye jótékony hatásai:
- A sárgadinnyében magas arányban található a cink, a foszfor, a kalcium, a kálium, a króm, a magnézium, a mangán, a nátrium, a réz és a vas, valamint különböző gyümölcssavak is. Rendszeres fogyasztásával biztosítjuk a szervezet egész napi ellátását ásványi anyagokból.
- Vitaminok közül a sárgadinnye nagy mennyiségben tartalmazza azokat a vitaminokat, amelyekre szervezetünknek minden nap szüksége van. Ilyen az A-, a B1-, B2- és a C-vitamin. Ezeknek köszönheti a dinnye az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásai nagy részét.

- Az emésztőrendszer rendbetételén belül olyan problémákra is hatékony lehet, mint például a vékony-vagy a vastagbélben kialakuló gyulladások. Mindezt anélkül teszi, hogy különösen megterhelné a bélrendszert, vagyis nem csak tisztít és gyógyít, de mindezt kíméletesen is teszi!
- A sárgadinnye kiváló immunrendszert erősítő hatással is rendelkezik. Segít a méregtelenítésben, így szervezetünk erősebbé és ellenállóbbá válik az esetleges fertőzésekkel, kórokozókkal szemben. Betegség utáni lábadozáshoz például tökéletes választás!
- A sárgadinnye nagy százalékban tartalma vizet, így ha rendszeresen fogyasztjuk, akkor azzal biztosítjuk a szervezet folyadékszükségletét is. Az ilyen belső hidratálással egész testünknek jót teszünk, ráadásul látványos eredményt érünk el arcbőrünk feszességében is.

- A sárgadinnye ideális segítségünk lehet a nyári fogyókúrában is. Rostjaival élénkíti az emésztést, vitaminjainak és ásványi anyaginak köszönhetően pedig megoldja a szervezet egészséges táplálását. A benne lévő folyadék pedig teltség érzést okoz, így ritkábban érezzük magunkat éhesnek, helyette inkább aktívnak és energikusnak érezzük magunkat!
Finom, édes ízével nyaranta meghatározója étrendünknek. Ehetjük lehűtve, felkockázva, gyümölcssalátaként, vagy készíthetünk belőle hűsítő italt, sorbet-et. Fogyasszunk is minél többet belőle, hiszen amellett, hogy frissít, oltja a szomjat és persze finom is, rengeteg haszna is van. Kalóriaszegény, így a diétázók is bátran fogyaszthatják. Több fajtáját ismerjük: héja lehet sima, rücskös, hálós, vagy barázdált, húsa narancsszínű vagy zöldes árnyalatú. A különféle fajtáknak rendszerint különbözik színük is, sőt tápanyagtartalmuk is.