2024.04.16. - Csongor

A sárgadinnye finom, egészséges és jót tesz a szépségnek

A sárgadinnye finom, egészséges és jót tesz a szépségnek
A sárgadinnye finom, egészséges és jót tesz a szépségnekFinom, édes ízével nyaranta meghatározója étrendünknek. Ehetjük lehűtve, felkockázva, gyümölcssalátaként, vagy készíthetünk belőle hűsítő italt, sorbet-et. Fogyasszunk is minél többet belőle, hiszen amellett, hogy frissít, oltja a szomjat és persze finom is, rengeteg haszna is van. Kalóriaszegény, így a diétázók is bátran fogyaszthatják. Több fajtáját ismerjük: héja lehet sima, rücskös, hálós, vagy barázdált, húsa narancsszínű vagy zöldes árnyalatú. A különféle fajtáknak rendszerint különbözik színük is, sőt tápanyagtartalmuk is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vitaminbomba és természetes gyógyszer: az egyik legjobb A- és C-vitamin vitaminforrás ez a zöldségféle, s a B-vitaminokat nagyon jó összetételben és nagy mennyiségben tartalmazza.

A sárgadinnye jótékony hatásai:

- A sárgadinnyében magas arányban található a cink, a foszfor, a kalcium, a kálium, a króm, a magnézium, a mangán, a nátrium, a réz és a vas, valamint különböző gyümölcssavak is. Rendszeres fogyasztásával biztosítjuk a szervezet egész napi ellátását ásványi anyagokból.

- Vitaminok közül a sárgadinnye nagy mennyiségben tartalmazza azokat a vitaminokat, amelyekre szervezetünknek minden nap szüksége van. Ilyen az A-, a B1-, B2- és a C-vitamin. Ezeknek köszönheti a dinnye az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásai nagy részét.
- A sárgadinnye rosttartalma kifejezetten maga, ezért kiváló segítség lehet az emésztés, különösen a bél egészségének megőrzésére. Rendszeres fogyasztása helyreállítja a megfelelő gyomor- és bélműködést, tisztítja és egészségesen tartja a bélrendszert.

- Az emésztőrendszer rendbetételén belül olyan problémákra is hatékony lehet, mint például a vékony-vagy a vastagbélben kialakuló gyulladások. Mindezt anélkül teszi, hogy különösen megterhelné a bélrendszert, vagyis nem csak tisztít és gyógyít, de mindezt kíméletesen is teszi!

- A sárgadinnye kiváló immunrendszert erősítő hatással is rendelkezik. Segít a méregtelenítésben, így szervezetünk erősebbé és ellenállóbbá válik az esetleges fertőzésekkel, kórokozókkal szemben. Betegség utáni lábadozáshoz például tökéletes választás!

- A sárgadinnye nagy százalékban tartalma vizet, így ha rendszeresen fogyasztjuk, akkor azzal biztosítjuk a szervezet folyadékszükségletét is. Az ilyen belső hidratálással egész testünknek jót teszünk, ráadásul látványos eredményt érünk el arcbőrünk feszességében is.
- Ha arcunk bőrén apróbb kiütéseket tapasztalunk, amely akár a meleg számlájára is írható, akkor szintén jó szolgálatot tehet egy kis sárgadinnye. Mindegy, hogy belsőleg vagy külsőleg alkalmazzuk, a kiütések eltűnnek, arcunk bőre fiatal és üde lesz.

- A sárgadinnye ideális segítségünk lehet a nyári fogyókúrában is. Rostjaival élénkíti az emésztést, vitaminjainak és ásványi anyaginak köszönhetően pedig megoldja a szervezet egészséges táplálását. A benne lévő folyadék pedig teltség érzést okoz, így ritkábban érezzük magunkat éhesnek, helyette inkább aktívnak és energikusnak érezzük magunkat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!