2024.04.19. - Emma

Gyömbérteával az elhízás ellen is harcolhatunk!

Gyömbérteával az elhízás ellen is harcolhatunk!
Gyömbérteával az elhízás ellen is harcolhatunk!A csípős gyömbér nem csupán megfázás ellen jó, akkor is segít, ha fogyni akarsz. A gyömbért legtöbben úgy ismerik, mint a hányinger és rosszullét természetes ellenszerét. A latinul Zingiber officinale elnevezésű növény hatása azonban ennél jóval szélesebb körű. A benne található illóolajok és csípős vegyületek serkentik a vérkeringést és az emésztést, fokozzák a gyomornedvek kiválasztását. Ezen kívül megfázás ellen is sikerrel alkalmazhatod. A gyömbér tea (mint minden más gyógyhatású tea) elkészítési módja sem lényegtelen!
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Miért fogyaszt a gyömbér?

A gyömbért ősidők óta termesztik Kínában, Malajziában és Indiában, ám pontos származása nem teljesen tisztázott. Elsősorban fűszerként kereskedtek vele, mára azonban gyógyászati célú alkalmazása is legalább annyira elterjedt. A növény hámozott - friss vagy szárított - gyöktörzsét hasznosítják, leveleit és virágát nem.

Fogyasztó hatását a benne lévő illóolajoknak és csípős vegyületeknek, a gingerolnak és a shogaolnak köszönheti. Ezek egyfelől gyulladáscsökkentő hatásúak - a puffadás mellett segítenek megszüntetni az emésztőrendszerben esetlegesen kialakult kisebb gyulladásokat is, amelyek lassítják az anyagcserét.
Másfelől aktiválják a gyomor nyálkahártyájában lévő hőreceptorokat, fokozzák a bélműködést, egyúttal támogatják a szervezetben végbemenő zsírégető folyamatokat.

Így készítsd a gyömbérteát plusz kilók ellen!

Forrázz le egy csésze vízzel egy teáskanálnyi porrá tört gyömbérgyökeret, majd hagyd állni öt-tíz percen át lefedve. Ezután szűrd le, és étkezések előtt fogyassz belőle egy-egy csészével. Segíti az emésztőenzimek gyorsabb kiválasztását, serkenti az anyagcsere-folyamatokat, ily módon elősegítve a gyorsabb emésztést és egyúttal a fogyást. Ráadásul, ha étkezés előtt iszod, a gyomrod már nem lesz üres, így kevesebbet tudsz majd enni. A teát ízesítheted kevés citrommal, mézet vagy kristálycukrot azonban nem tanácsos beletenni, ha a fogyás a cél.

Ellenjavallt

Amennyiben epeköved van, illetve véralvadásgátló gyógyszert szedsz, nem ajánlott gyömbért fogyasztanod. Terhesség esetén kérd ki orvosod véleményét a gyömbér alkalmazásával kapcsolatban, valamint tartsd szem előtt, hogy használata ritkán gyomorégést válthat ki.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!