rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Nemcsak a szervezetnek, a bőrnek is jót tesz az őszibarack

  • Nemcsak a szervezetnek, a bőrnek is jót tesz az őszibarackAz őszibarack ásvány és vitamin tartalma jó hatással van az egészségünkre. Sok A és C vitamin van benne, kálium boron és elég nagy mennyiségű szelén. Boron tartalmának köszönhetjük különleges adottságát, hogy emeli a férfi és női hormon szintjét a vérben. Kevés olyan gyümölcs van, amely több magnéziumot tartalmaz, mint kalciumot. Az állítások szerint az lenne az ideális ha minden növényben több lenne a magnézium, mint a kalcium, mert akkor jobb lenne ennek a két elemnek a felszívódása és a test jobban megtartaná, kisebb lenne a kalcium veszteség.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Az őszibarackban sok a boron is, valamint a kálium, így joggal mondhatjuk, hogy az izmok és a csontok ellátója. Az őszibarack A és C vitamin tartalmából következtethetünk, hogy kitűnő antioxidáns. A béta karotin együttműködik a C vitaminnal, valamint tartalmaz szelént is, ami maga is rákellenes anyag, tehát hormon kiegyensúlyozó tevékenységet végez. Így emeli az ösztrogén hormont a vérben a változó korban levő nőknél is.

    A táplálékunk az egész testre hat, úgy az építő jellegével, mint romboló hatásával. Az őszibarack gyógyító hatása az egész testre kiterjed. A vér tisztítása, a test tisztítása. A főbb szervek is a máj, a szív, a tüdő, a vesék könnyebben gyógyulnak, ha tiszta a vér.

    Az ásványi sók és az A vitamin lehetővé teszik, hogy gyógyítólag hat a tüdőre az őszibarack. Az A vitamin hatására a hörgők és a nyálkahártya kevéssé ingerlékeny és nagyobb teherbírással rendelkeznek. Az A vitamin ugyanis befolyásolja a nyálkahártyák működését és hatással van a légzőszervi megfázás tüneteire. Különösen a szennyezett levegőjű nagyvárosokban van szükség a vitaminos táplálékra a tüdőtakarítás szempontjából. A gyümölcs segít a légzőszerv nyálkahártyáit egészségben tartani.

    Ugyancsak a nagyvárosi környezet levegője ostorozza naponta a bőrt és halmozza el mérgező anyagokkal, ami a kiszáradással sietteti a korai ráncosodást. A száraz bőrre legjobba természetes anyag pakolás, amely tele van A és C vitaminnal. Az őszibarack kitûnő arcpakolás, a bőr megtisztul, rugalmasabbá, fiatalosabbá válik.

    A bőr tisztítása nem könnyű feladat, különösen a szennyezett nagyvárosban, ahol a bőr tisztítása szintén az egész testre vonatkozik. Az őszibarackban levő A és a C vitamin közös munkájának eredménye, hogy nagyobb az ellenállás a pattanások kifejlődésére és ellenállóbb a bőr a betegségekkel szemben. A nap hatásának is jobban ellenáll, valamint a sebesült bőr hamarább begyógyul.


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • A jó szõlõ nem csak finom eledel, de csökkentheti a vérnyomást is!

    Nincs is jobb egy édes fürtnyi szõlõnél! A szõlõ fogyasztása csökkentette a vérnyomását és javította a szívmûködését az egyébként sós étrenden tartott kísérleti patkányoknak - közölték amerikai kutatók.

    "Megállapításaink arra utalnak, hogy magában a szõlõben van valami, amely közvetlenül hat a szív- és érrendszeri kockázatra, nem csupán a gyümölcsfogyasztás már ismert elõnyös hatásáról van szó" - mondta Mitchell Seymour, a Michigani Egyetem kutatója, a Journal of Gerontology címû szaklap szerdai számában ismertetett tanulmány vezetõje.

  • Dejó, a dió sokmindenre jó!

    3-5 szem dió a magas vérnyomás és a szívroham ellen

    Otsu - Az alfa-linolénsavat tartalmazó olajok, növények, mint például a dió, csökkentik a vérnyomást és a szívinfarktus kockázatát. Csaknem egyidõben közölték a tudományos folyóiratok egy japán és egy amerikai vizsgálat egybevágó eredményeit.

    Japánban a Shiga Egyetem kutatói csaknem ötezer, önként jelentkezõ felnõttet vizsgáltak.

  • 75 éves a Mikulás

    Ki hinné, hogy a vidám, rózsás arcú, fehér szakállú Mikulás mindössze 75 éves? A jól ismert figurát 1931-ben egy Haddon Sundblom nevû amerikai mûvész alkotta meg. A Mikulás története tulajdonképpen homályba vész. Egyes történészek szerint a negyedik századra nyúlik vissza a legenda, amikor Nicolas, a törökországi Myra elsõ püspöke gyermekszeretetérõl és a szegények iránti segítõkészségérõl vált ismertté. Ma már a Mikulás a világ sok táján tucatnyi változatban és néven létezik. Van ahol Santának, másutt Pere Noe:lnek, Kris Kringle-nek, Télapónak vagy Father Christmasnek nevezik.

  • Együnk, igyunk lefekvés elõtt?

    Mennyi az ideális mennyiség? Hány óráig tehetjük meg? Fontos kérdések, mert befolyásolják éjszakai pihenésünket, ezáltal szervezetünk egészséges mûködését. Mind az elfogyasztott ételek, mind az italok meggátolhatják a nyugodt éjszakai pihenést. A két fõ bûnös a koffein és az alkohol. A koffein már kis dózisban is gátolja az alvást elõsegítõ neurotranszmitterek (idegsejtek közötti ingerületátvivõ anyagok) termelõdését. Ha valaki nem tud aludni, próbálja elhagyni a kávét és a koffeintartalmú italokat, még reggel is.

  • Háziállatokkal az egészséges életmódért

    "Az ember-állat kapcsolat szerepe az egészségmegõrzésben és a betegségmegelõzésben" címmel tart tudományos konferenciát március 21-én a Felelõs Állatbarátok Egyesülete és a program társszervezõi a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a TETRA-2002. Alapítvány. A ma már népbetegségnek számító elhízás, a mozgásszegény, egészségtelen életmód ránk, emberekre és házi kedvenceinkre is világszerte jellemzõvé vált. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) számos feladatra hívja fel a kormányok, gazdasági szereplõk és a civil szféra figyelmét, amely többek között kiemeli az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás fontosságát.

  • A balatoni borokat szeretik legjobban a budapestiek

    Több mint hatvanezren látogattak ki a hétvégén a Budai Várban rendezett borfesztiválra, ahol a vendégek megválaszthatták a rendezvény legjobb borait. A versenyben a balatoni nedûk taroltak.

    Idén elõször speciális borbíráló informatikai rendszerrel, szakemberek segítségével egy órára bárki borbírává válhatott. Fõleg a magyarok, köztük is a fõvárosiak szavaztak, bár igen sok külföldi turista látogatott el a fesztiválra.

  • Mérgezett húsok a szupermarketekbõl!

    A szupermarketek húspultjait személve talán meg sem fordul a fejünkben, mi mindenen mennek keresztül a nyersanyagok, mígnem gusztusos külsejû, hetekig eltartható felvágottak, kolbászok, és húsok formájában kosarunkba, majd tányérunkra kerülnek.

    Jóllehet, a tartósítószerek és az egyéb élelmiszeradalékok jelenléte köztudott, veszélyeikkel a vásárlók többsége egyáltalán nincs tisztában.

  • Egy csésze tea

    A tea Kína déli tartományaiban, a Kínai-tengertõl Tibetig húzódó sávban õshonos. A teacserje külsõ megjelenésében a rózsabokorhoz hasonlít, virága pedig a csipkerózsára emlékeztet. A termesztett növényeket megnyesik, azok csúcsát a két felsõ levéllel együtt leszedik, kiszárítják, feltekerik, erjesztik, szárítják.

    A kínaiak a teáról azt tartották: ápolja és meghosszabbítja az életet. Eleinte orvosság gyanánt itták. A kínai bölcsek szerint aki a teát issza, annak szellemi képességei tiszták és frissek lesznek. Európa csupán a 16. században fedezte fel.

  • Fogyókúra főzelékekkel

    Fogyókúra főzelékekkelA főzelékeket sokan nem részesítik előnyben, nem rajonganak érte, pedig nagyon fontos része az egészséges táplálkozásnak, hiszen jól elkészítve rengeteg értékes ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, s nem utolsó sorban könnyen emészthető, így fogyasztása egyáltalán nem terheli meg a szervezetet. Amennyiben pedig kisebb módosításokkal készítjük, remek és tartalmas részét képezheti fogyókúránknak is. Elsősorban a liszt, a cukor és a só alkalmazását kell mellőznünk, illetve legalább korlátok közé szorítanunk.

  • Csülök Zsani módra

    Csülökbõl sokféle kiadós ételt készíthetünk. Az egyszerû tepsiben sült változata mellett, tucatnyi lehetõségünk van a csülök felhasználására.

    Magyarosabbá tehetjük vele az olasz makarónit, tálalhatjuk pirított hagymával és káposztával, ízletesebbé tehetjük vele a Jókai-bablevest, laktatóbbá varázsolhatjuk a burgonyalevesünket, de akár tésztába is öltöztethetjük. A variációk sokaságából mutatok most egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthetõt körettel együtt.

  • Gyógyító fûszernövények

    Napjainkban egyre inkább elterjedt, hogy próbáljuk kiváltani a gyógyszereket egyes gyógynövényekkel.

    A fûszernövényeket évszázadok óta használják gyógyítási célokra. Számos növény alkalmas betegségek kezelésére, de egészségünk megõrzése szempontjából is érdemes rendszeresen fogyasztani belõlük.

    Nézzük végig, milyen fûszernövények találhatók a konyhában, melyek gyógyhatását nem érdemes kárba veszni.

  • Nem a sörtõl nõ a sörhas

    A sör, azaz a folyékony kenyér a közhiedelemmel ellentétben nemhogy nem hizlal, hanem egyenesen fogyaszt – vélik lengyel kutatók.

    Ám mielõtt a sörkedvelõk túlzottan fellelkesülnének, nem árt tudni, hogy súlycsökkentõ hatását eleddig még csupán a patkányokon sikerült megfigyelni - olvasható a JNews címû orosz nyelvû hírportálon. A Varsói Nemzeti Közegészségügyi Intézet által végzett kísérletek során a kutatók eredetileg a sörnek a magas vérnyomásban szenvedõ betegekre gyakorolt hatását kívánták vizsgálni.

  • A zsíros ételek és a mozgáshiány megterhelik a májat

    Egy svéd kutatócsoport nemrég tette közzé az egészségtelen életmód májra gyakorolt hatásait vizsgáló új tanulmányának eredményeit: a felmérésben 18 egészséges egyetemistát kértek meg rá, hogy a vizsgálat ideje alatt kizárólag gyorséttermi ételeket fogyasszanak és emellett folytassanak mozgásszegény életmódot. Zsírmáj ugyan nem alakult ki a résztvevõknél, de az egyik májenzim szintje gyors emelkedést mutatott, ami utalhat a máj károsodására. Fredrik Nystrom (Sweden’s University Hospital of Linkoping) és munkatársai...

  • Ráncos leszel a rágótól

    A plasztikai sebészek szerint a rágózás lehet, hogy jót tesz a fogaknak, de kifejezetten elõnytelen az arcbõrnek, mivel elõsegíti a ráncosodást.

    Dr. Joel Schlessinger Omahában dolgozó plasztikai sebész nyilatkozott az MSNBC-nek, a rágógumi által okozott kozmetikai panaszokról. A szakértõ arról beszélt, hogy több páciense is gyakran rágózik, és esetükben kivétel nélkül megfigyelhetõ egy olyan ráncosodási folyamat, amely csak a rágógumi fogyasztásából eredeztethetõ. Ez jellegzetes ráncokat hoz létre, amelyek a száj körüli bõrfelületeken alakulnak ki.

  • Muffin álomdiéta módra!

    Rengeteg változatban elkészíthetõ, lehet édes és sós, minden a fantáziánkra van bízva. Isteni finom a lenti változat, és a szénhidrát csökkentett lisztkeveréknek hála bûntudat nélkül kóstolgatható.

    Elkészítés: a száraz és folyékony részek alapanyagait külön összekeverem, majd a két részt lazán egybeforgatom (nem kell simára keverni!). Ha túl száraz, akkor teszek még bele egy kevés tejet. A sütõt elõmelegítem 190 fokra. A muffin formát kivajazom, kilisztezem, és mindegyik formát háromnegyedig töltöm a masszával. 25 percig sütöm.

  • Diéta, ami jókedvre derít

    Vannak az ember életében õszi, szomorkás pillanatok, amikor fagyival vagy puddinggal letelepszik a kanapéra, a tv elé. Másnap meg jön a bûntudat, hogy mi mindent ettünk össze. Létezik viszont pár olyan étel, melyek a bennük rejlõ értékes vitaminok által segítenek helyrebillenteni a közérzetünket, nem hizlalnak, sõt még finomak is. Kimerültnek, feszültnek érzed magad? Az elsõ gondolat ilyenkor cigi és kávé, hogy ellazulj. A többszöri, kevés étkezés stabilan tartja a vércukorszintet, így nem érzed soha, hogy kilyukad a gyomrod, így nem is terheled meg utána egy pukkadásig töltekezéssel.

  • Ételek, amitől szép barna színünk lesz

    Ételek, amitől szép barna színünk leszKevesen gondolnák, de barnulni egészségesen is lehet, ha közben gondoskodunk a megfelelő védelemről, mely belsőleg vitaminpótlással, pontosabban a barnulásért felelős, és a bőr védekezőképességét fokozó béta-karotinnal és egyéb értékes tápanyagokkal történik. Ma már mindenki előtt ismert, hogy napozáskor a bőrünket érő UVA és UVB sugarak szárítják, károsítják, öregítik a bőrt. A túlzott napozás, a káros sugárzás - hosszú távon - a szervezetben összeadódik, s akár bőrrákot is okozhat. A béta-karotin köztudottan a barnulás legfőbb segítője.

  • Van jó és van rossz joghurt!?

    A joghurtok legfõbb értéke az élõflóra

    Budapest - A savanyú tejtermékek, így a gyümölcsjoghurtok is, a tejtermékek királynõi - áll a Tej Terméktanács válaszlevelében, melyben a Tudatos Vásárlók Egyesületének (TVE) közleményére reagál. A Tej Terméktanács álláspontja szerint a joghurtok legfõbb értéke az élõflóra, mely a TVE értékelésében az egyéb szempontok mellett rendkívül alacsony pontszámmal szerepel, holott táplálkozásélettani szempontból ez a meghatározó.

  • Húsvét, a tavaszvárás ünnepe

    Húsvéti ételek és népszokások Szabolcs-Szatmár-Beregben

    Rituális mosakodás a Tiszában, melytõl megtisztulást, termékenységet reméltek, a szigorú böjt az istenfélés miatt és pazar lakoma a locsolódók számára: õseink gazdag húsvéti hagyatéka mára lassanként feledésbe merül.

    Több mint kétezer éve a húsvét a keresztény világ legnagyobb ünnepe: a tavasz legelsõ jelentõs eseménye, amely Jézus kereszthalálát és feltámadását is jelenti egyben.

  • Csípjen, ha fázol! Téli gasztro tippek

    A csípõs fûszerek használata több nemzetközi konyha karakteres ízét adja. A mexikói konyha, az indiai, a vietnami és a szecsuani konyha jellegzetes étele a csili, a Cayenne vagy a jalapeno paprika.

    Az indiai konyha emésztést serkentõ hatása miatt használja erõszeretettel a csilit, többek között az édes-csípõs csatnik alapfûszereként, míg a tibeti hegyek lábához közel fekvõ nyirkosabb, esõs vidéken úgy tartják, hogy a paprika kiûzi a szervezetbõl a káros nedvességet, és felmelegít.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...