2024.04.20. - Tivadar

A meggyben található a legtöbb gyulladáscsökkentő hatóanyag

A meggyben található a legtöbb gyulladáscsökkentő hatóanyag
A meggyben található a legtöbb gyulladáscsökkentő hatóanyagA kutatók szerint a meggyben található a legtöbb gyulladáscsökkentő hatóanyag valamennyi élelmiszer közül, a meggylékúra pedig semmilyen mellékhatással nem fenyeget. A meggylében található antioxidánsok javítanak az ízületi gyulladásban szenvedő betegek állapotán - hangzott el az Amerikai Sportorvosok Kollégiumának idei kongresszusán San Franciscóban. a meggyben található a legtöbb gyulladáscsökkentő hatóanyag valamennyi élelmiszer közül, a meggylékúra pedig semmilyen mellékhatással nem fenyeget.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kerry Kuehl és munkacsoportja évek óta foglalkozik a meggylé gyógyhatásával. Korábbi dolgozatukban hosszútávfutók izomfájdalmainak csillapításáról számoltak be a gyümölcs segítségével.

A kutatásban 20, ízületi gyulladásban szenvedő idős nőnek adtak három héten át naponta kétszer 355 ml meggylevet. Valamennyiük fájdalmai jelentősen csökkentek, különösen azoké, akiknek panaszai a legkínzóbbak voltak.A munkacsoport tagjai szerint a meggyben található antioxidáns és gyulladáscsökkentő molekulák, az antocianinok olyan hatásosak, mint a gyógyszeripar jelenleg elérhető legnépszerűbb készítményei, viszont mellékhatásoktól nem kell tartani.
Hormonelégtelenség az öregedés első jele, amikor a test természetes hormontermelése csökken. A hiányt szintetikus hormonokkal, gyógyszerekkel igyekeznek pótolni. A szintetikus gyógyszereknek mellékhatása azonban sok nőnél problémát okoz. Csuklófájás, hajhullás, súlygyarapodás, emésztési problémák, memória zavar, trombózis, depresszió, stb. Ezért ha csak lehet természetes úton próbálunk hozzájutni a esztrogenhez, amelyeket a növények termelnek. Ezek a hormonok segítenek helyreállítani a szervezet megbomlott egyensúlyát férfiaknál, nőknél egyaránt.

A légzési problémák megoldásában is sikeresen működik közre a meggy, mert sok A vitamint tartalmaz. Az A vitamin nemcsak a légzőszervek nyálkahártyáit gyógyítja, de serkenti az immun-rendszer munkáját is. A légzési panaszokban is segít a meggy, amelyeket a túlfogyasztás okozhat. A tele gyomorban a bomlás következtében gázok keletkeznek, és nyomják a rekeszizmot, amely a tüdőre illetve a szívre gyakorol nyomást. A megy lé savas tartalma serkenti az emésztést, és hamarabb bekövetkezik a megkönnyebbülés.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!