2024.03.28. - Gedeon, Johanna

A mérsékelt sörfogyasztás csökkenti a koleszterinszintet

A mérsékelt sörfogyasztás csökkenti a koleszterinszintet
A mérsékelt sörfogyasztás csökkenti a koleszterinszintetA sör 93%-ban vízből áll, így a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vizet a sörfogyasztók ízletes formában juttathatják szervezetükbe. A sör viszonylag alacsony alkoholtartalmú szomjoltó ital, a kiegyensúlyozott táplálkozás része lehet, mivel fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Található benne B-vitamin és folsav. Előnyös tulajdonsága, hogy az ásványi anyagok egészséges arányban találhatók meg benne; sok káliumot, kevés nátriumot tartalmaz, ez pedig fontos az egészséges vérnyomás fenntartásához.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sör kevés kalciumot tartalmaz és sok magnéziumot, vagyis megelőzheti az epe- és vesekőképződést. A komlóban lévő anyagok megakadályozzák a csontokban a kalcium lebomlását. Ez jó indok lehet a napi sörfogyasztásra, de csak mértékkel: 0,33 liter 4,5 %-os sör, azaz 12 g alkohol fogyasztása megengedett egy nap. A vesekő kockázatát a mértékkel történő sörfogyasztás bizonyítottan kb. 40%-kal csökkenti.
A sör oldható ballasztanyagokkal is ellátja a szervezetet, melyek az árpamaláta sejtjeinek sejtfalaiból származnak. Egy liter sör a napi ajánlott ballasztanyag-bevitel 20%-át tartalmazza, egyes sörfajták akár a 60%-át. A sör segíti az egészséges bélműködést, pozitív hatással van az emésztésre, és a tápanyagok felszívódására, és csökkenti a koleszterinszintet, ezáltal a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is.

- Az egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt egyes diéták kiegészítője is lehet. Akik magas vérnyomás vagy magas vérzsírszint miatt nátrium-, fehérje-, zsír- és koleszterinszegény táplálkozást kénytelenek folytatni, a nátriumban szegény, zsír-és koleszterinmenetes sör a diéta hasznos kiegészítője lehet.

- A sörfogyasztás nem hizlal, feltéve, hogy mértékkel fogyasztjuk. A sör a kiegyensúlyozott étrend része lehet.

- Ezen kívül a sörfogyasztás hatásaival kapcsolatos tanulmányok azt mutatják, hogy az alkoholos italok energiatartalmát a szervezet kisebb hatékonysággal hasznosítja. A sör kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a legtöbb alkoholmentes ital.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!