2024.03.29. - Auguszta

Cukorbetegség ellen vércukorszint csökkentő ételek is bevethetők!

Cukorbetegség ellen vércukorszint csökkentő ételek is bevethetők!
Cukorbetegség ellen vércukorszint csökkentő ételek is bevethetők!Egészségtelen táplálkozás, mozgásban szegény, stresszben gazdag élet, zsír, csoki, kóla, édesség, koffein... "egy percre nem figyelsz" és felborul az anyagcsere, kialakul a cukorbetegség... Sajnos a cukorbetegség népbetegség! A vércukorszintünkkel kapcsolatos problémáknak oka lehet az étrend összeállításával kapcsolatos figyelmetlenség, de lehet idegi alapja, külső hatásra is jelentkezhetnek gondok. A cukorbetegeknek állandóan oda kell figyelniük vércukorszintjükre, következzen néhány étel, mellyel kordában tarthatjuk vércukorszintünket!
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fahéj
Az egyik leghatékonyabb vércukorszint-csökkentő, segítheti az izomszövetek glükóz felvételét, serkentheti a glükóz szállítását a szövetekhez a véráramon át. Képes akár húszszorosára is felgyorsítani a cukoranyagcsere folyamatát. Lassítja az emésztés során a gyomorürülését, így megelőzi a cukorszint ingadozását, másrészt növeli az inzulin és az antioxidánsok hatékonyságát. Az ajánlott napi adag 1 mg, tehetjük müzlibe, fűszerezhetjük vele reggeli kávénkat vagy teánkat is. A fahéj és a méz együttes fogyasztása más betegségek megelőzésében és kezelésében is hatásos, így például: erősíti az immunrendszert, megfázás ellen is jó, csökkenti a koleszterinszintet is.
Fokhagyma
Ezt használják a legrégebb óta gyógyításra, fő hatóanyaga a allixin nevezetű anyag, amely megvéd a baktériumoktól. Sikeresen csökkenthető fokhagymával a vérnyomás, a koleszterinszint, a vérrögképződés kockázata, és a vércukorszint is. Sokan azért nem fogyasztják, mert kellemetlen, maradandó aromáját sokáig érezzünk utána, ám ha fogyasztása után egy kis idő elteltével tejet iszunk rá, csökkenthető a kellemetlen érzés.
Csicsóka
A csicsóka külsőre nagyon hasonlít a burgonyához, ezért szokták a „szegények krumplijának” nevezni. Rosttartalma hatszor nagyobb, mint a burgonyáé. A vércukorszintet nem emeli meg drasztikusan, segít beállítani az optimális cukorszintet, csökkenti az inzulinfüggőséget. Lassabban szívódik fel, mint a glükóz, így segít stabilizálni a vércukorszintet. Javítja a máj méregtelenít? és anyagcsere funkcióját. Fogyaszthatjuk salátákban, párolva, készíthetünk belőle turmixokat (naranccsal, citrommal, almával, mézzel kiváló).
Alma
Az almának sok pozitív hatása ismert, de különösen jó hatással van a vércukorszintre. Nagy mennyiségben tartalmaz pektint, mely arról gondoskodik, hogy az élelmiszerek cukortartalma lassan kerüljön át a vérbe. A pektin főleg az alma héjában található, ezért ajánlott az almát hámozatlanul fogyasztani.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!