rss
  • Kapros sajtkrém

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg házisajt, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek apróra vágott friss kapor, 1 tk só.

    A fokhagymát jól elpürésítem a sóval (ez segíti a folyamatot), a kaporral és alaposan összekeverem a krémsajttal. Hûtõszekrényben legalább fél napig hagyom, hogy az ízek összeérjenek.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkés-cukkinis tészta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg penne tészta
    - 1 db csirkemell
    - 1 db cukkini
    - 15 dkg csiperke gomba
    - 1 db kaliforniai paprika piros
    - 20 dkg reszelt trappista sajt
    - 3 dl főzőtejszín
    - 2 db fokhagymagerezd
    - só
    - szárnyas fűszerkeverék
    - 1-2 evőkanál olaj
    - bors

  • Almás krémsajt

    Az anyagokat kimérjük és kanállal jól összekeverjük vagy összeturmixoljuk. Kiválóan kenhetõ és ízletes. Kenhetjük a gyermek kenyerére, zsömléjére, esetleg kiflijére.

  • Sajtkrém

    Hozzávalók 4 személyre: 100gr krémsajt, 200gr reszelt sajt, 50gr vaj, 100ml tejfõl, só, frissen örölt bors, petrezselyemzöld, kb.1/2 limett leve.

  • Palacsinta

    Hozzávalók:

    12 db sós palacsinta, 0,5 kg darált sertéshús, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, sûrített paradicsom, 0,5 kg vegyes zöldség, 10 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt

  • Húsos rakott zöldbab

    Húsos rakott zöldbabA zöldbabnak levágjuk a végeit, feldaraboljuk. Egy teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A hagymát felaprózzuk, a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, körülbelül tíz percig tovább pirítjuk. A zsemlemorzsát pici zsíron megpirítjuk. Egy tűzálló tálat a maradék zsírral kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset. A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darálthúst, beborítjuk a zöldbab másik felével. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.

  • Egyszerü spagetti

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti, chilipaprika, 4 gerezd fokhagyma, extra szûz olívaolaj, reszelt parmezán.

  • Almáskrémes

    Hozzávalók:

    A tésztához: 6 db tojás, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 cs. csokis pudingpor, 22 dkg kristálycukor, 2 kk. sütõpor. A krémhez: 5-6 db alma, 9 dl tej, 4 cs. vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, reszelt citromhéj, ízlés szerint lehet még 1-2 kk. citromlé. A mázhoz: 5 dkg margarin, 5 dkg kakaópor, 3 dkg porcukor, 4 cl víz.

  • Lakodalmas leves

    Hozzávalók: 1,2 kg fiatal tyúk, 20 dkg sérgarépa, 10 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 3-4 dkg hagyma, 8 dkg zöldborsó (friss, konzerv, vagy fagyaqsztott), 6 dkg gomba, 2 dkg só, kb 1 g õrölt bors, 1 cs petrezselyemzöld, 5 dkg cérnametélt.

  • Húsvéti bárány

    Hozzávalók: 6 személyre 100 g sütõmargarin, 1 ek. búzadara, 150 g cukor, 3 db tojás, 150 g liszt, porcukor a szóráshoz;

  • Orosz hússaláta

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt, vagy sült hús, 15 dkg burgonya, 1 alma, 1 ecetes uborka, 1 ek mustár, késhegynyi törött bors, 3 dl tartármártás, 5 dkg füstölt marhanyelv, 1 EK vágott petrezselyemzöld.

  • Sült kacsavér, vagy libavér

    A vágáskor felfogott vért sózom és átkeverem. Elmorzsolok egy szelet kenyér belét és összekeverem a vérrel, borsozom és majorannázom.

  • Töltött tojás (körözöttel)

    Hozzávalók: 5 keménytojás, 12 dkg Körözött 1, szezonzöldségek a díszítéshez.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg finomliszt
    - 1 kávéskanál só
    - 10 dkg fõtt burgonya
    - 7 dkg cukor
    - 7,5 dkg olvasztott margarin
    - 1 db. tojás
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 260 ml tej
    - 1 csomag élesztõ
    - tojás a kenéshez

  • Rumos-burgonyás palacsinta

    Hozzávalók: 8 db elõre megsütött palacsinta, 4 evõkanál burgonyapehely, fél dl rum, 1 dl tej, 2 db egész tojás, 5 dkg mazsola, fél citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint porcukor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Rizses lecsó

    Hozzávalók:

    10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanál pirospaprika, 2 pár debreceni, 12 dkg rizs, só

  • Ashanti Sour

    Turmixgépben kevés tört jéggel megkeverjük, pohárba töltjük, s a naranccsal és a cseresznyével díszítjük.

  • Rizsfõzés egyszerûen

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 5 dkg vaj vagy 2 evõkanál olaj, 1 húsleveskocka.

  • Sajtos tallér

    Sajtos tallérEgy tálba beleszitájuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a köménymagot (de aki nem szereti, ezt ki is hagyhatja belőle)és a sót. Majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, és elkeverjük. Ezután egy mélyedést készítünk, beleütjük a két tojást, és hozzáadjuk a tejfölt, közepesen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük. Kis gombócokat formálunk belőle, és forró sütővassal kisütjük. Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg füstölt sajt, 3 dl tejföl, 2 tojás, 1 tk só, 1 tk sütőpor, 1/2 tk köménymag.

  • Diós kifli

    Diós kifliA liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát jó alaposan összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk. Megolajozott sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk. Magában is nagyon finom, de fogyasztható mellé baracklekvár is.

  • Cukkinis Lasagne

    Hozzávalók:

    10 levél Barilla Lasagne, 500 g cukkini, 200 g lágy sajt vagy krémsajt, 200 g kemény sajt, 40 g vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 3 evõkanál extraszûz olívaolaj, 2 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 2 mogyoróhagyma, só ízlés szerint, bors ízlés szerint