rss
  • Kapros sajtkrém

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg házisajt, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek apróra vágott friss kapor, 1 tk só.

    A fokhagymát jól elpürésítem a sóval (ez segíti a folyamatot), a kaporral és alaposan összekeverem a krémsajttal. Hûtõszekrényben legalább fél napig hagyom, hogy az ízek összeérjenek.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojásos-parajos nokedli

    Hozzávalók: 1 csomag mirelit paraj 20dkg liszt 8dbtojás, (2dbtojás a galuskához) 1/2dl napraforgó étolaj só, pirospaprika.

  • Sült pulykamell gyümölcsmártással

    Hozzávalók: kb.1 kg pulykamell (nagyobb pulykának a fél melle), só, 1 kanál olaj, esetleg 5 dkg füstölt, szeletelt marhaszegy.

  • Latin banán

    Hozzávalók: Személyenként 1 banán, 1 dl tojáslikõr, 2 evõkanál olvasztott csokoládé, durvára vágott, pörkölt mandula, tejszínhab.

  • Mézben eltett fokhagyma

    Hozzávalók: 25 gerezd fokhagyma, 15 dkg méz, 3 citrom leve, 1 ágacska rozmaring, 1 chilipaprika, só, tej.

  • Paradicsomos ravioli

    Hozzávalók: 22 deka liszt, 2 tojás, só, 6 deka vaj, 20 deka füstölt fõtt tarja, 15 deka borjúsült, 10 deka marhavelõ, 1 és fél deci tejfel, zsemlyemorzsa, petrezselyem és töröttbors.

  • Cékla (torony) torta

    Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, csipetnyi só, 1 dl víz. A tetejére 50 dkg cékla 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 40 dkg ricotta sajt, 3 tojás, 15 dkg sonka õrölt bors, só.

  • Joghurtos almás sütemény

    Hozzávalók:

    - 1 pohár joghurt (kefirrel is lehet)
    - 1 pohár cukor
    - 1 pohár liszt
    - 1 tojás
    - 1 csomag sütõpor
    - alma
    - porcukor

  • Kolbásztöltelékes hústekercs

    Hozzávalók 8 személyre: 70 dkg sovány sertéscomb, só, õrölt bors és kömény, 2 evõkanál pirospaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olaj.

  • Spenóttal töltött csirkemell

    Spenóttal töltött csirkemellA spenótot megtisztítjuk, alaposan, levelenként megmossuk, majd apróra vágjuk. A spenótot megpároljuk., majd párolás után kézi mixerrel kicsit összetörjük. A filézett csirkemellet az oldalán bevágjuk, mélyedést, úgynevezett kis zsebet alakítva ki rajta. Megreszeljük a sajtot majd az egyharmadát hozzákeverjük a spenóthoz. Megsózzuk, megborsozzuk, bármilyen fűszert adhatunk hozzá amit szeretünk, majd a húsba töltjük. A megtöltött csirkemelleket egy tepsibe egymás mellé tesszük, olajjal megkenjük a tetejét és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

  • Zöldbabfõzelék

    A zöldbabot megtisztítva, hosszában két-három felé vágjuk s puhára fõzzük. Ha forró vízbe tesszük bele, sokkal hamarabb megpuhul s csak akkor sózzuk meg, mikor már egy ideig forrt. Ha van pecsenyezsírunk, abból veszünk egy jó kanállal s két kanál liszttel világos barna rántást készítünk, melybe finomra vágott vereshagymát, petrezselyem zöldjét s egy kevés szintén finomra vágott fokhagymát teszünk.

  • Fokhagymás pulykamell

    Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott pulykamell, 1/2 liter tej, 5 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, ízlés szerint só és õrölt fehér bors;

  • Joghurtos burgonyaleves

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 pohár joghurt, 1 ek. liszt, 1 db babérlevél, 1 teáskanál só, néhány szál petrezselyem, vegeta.

  • Görög gyümölcsleves

    Hozzávalók: 1 õszibarack vagy körte konzerv, darabolt ananász konzerv, 1 doboz erdei mix (ribizli, málna, szeder, fekete ribizli), mandarin vagy narancs, fél citrom, 8-10 db szegfûszeg, 2 csomag vaníliás cukor, 5 dl tejszín, 1 l narancs juice;

  • Gyömbéres csirkecomb

    Hozzávalók:

    - 25 dkg csirke felsõcomb filé
    - 15 dkg vágott zöldbab
    - 3 dkg kenyérszalonna
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 tk méz
    - 1 kk só
    - friss reszelt gyömbér vagy 1 tk õrölt gyömbér
    - 1/2 tk chilipaprika
    - kevés vaj a sütéshez

  • Böjtös paradicsomleves

    Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 1 evõkanál vaj, 1 liter paradicsomlé, 2 babérlevél, só, õrölt bors, cukor;

    A betétnek: 1 tojás, liszt, só;

  • Tormás fejessaláta

    Hozzávalók: 1 nagy, vagy két kisebb fej saláta, 2 dl tejföl, 2 ek reszelt torma, cukor, só, citromlé, 1 cs kapor.

  • Köményes stangli

    Hozzávalók:

    35 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, másfél dl langyos víz, 1 teáskanál köménymag, 1 mokkáskanál só

  • Barackperecek

    Elkészítés: Az összetevõket elkeverjük, majd pereceket formálunk belõle, és sütõpapírral kibélelt tepsin megsütjük lassú tûznél.

  • Narancsos rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 4 dkg vaj, 1 db narancs, 1 dl narancslé, 1/2 narancshéj, 10 dkg porcukor, 3 db tojás.

  • Erõleves sajtos túrógaluskával

    Hozzávalók: 10 dkg tehéntúró, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 10 dkg liszt, 2 tojás, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 csomó kapor, finomított só, 8 dl erõleves (lehet kockából).