2024.04.20. - Tivadar
bohócdoktor vizit szja 1%

Sajttal töltött csirkecomb mustáros salátával

Sajttal töltött csirkecomb mustáros salátával

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Hozzávalók a húshoz: - 4 egész csirkecomb - 12,5 dkg mozzarella golyó - 2 gerezd fokhagyma - 1 kisebb fej vöröshagyma - sült csirke fûszerkeverék A salátához: - 1 fej zöldsaláta - 15 dkg füstölt sajt - 3 maréknyi dió - 1 fürt fehérszõlõ - 2 evõkanál dijon-i mustár - 1 evõkanál méz - kevés olívaolaj Elkészítés: A csirkecombokat megmossuk, befûszerezzük (a fûszerkeverék mellett tehetünk még rá õrölt színesborsot is), a bõre alá 2-3 mozzarella golyót dugunk. A tepsibe kevés zsiradékot teszünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, a karikára vágott vöröshagymát, ráfektetjük a csirkecombokat. Alufóliával lefedjük, és fél órára középmeleg sütõbe tesszük. Majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük. A salát és a szõlõt alaposan megmossuk. A salátát beletépkedjük egy nagyobb tálba, a szõlõszemeket leszedjük a fürtrõl, hozzátesszük, a sajtot felkockázzuk, és a dióval együtt a salátához adjuk. Az öntöthez a mustárt és a mézet összekeverjük, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az olívaolajat, addig keverjük, míg szép, homogén öntetet kapunk. Ízesíthetjük kevés õrölt borssal, de ne fûszerezzük túl, mert a dijon-i mustár elég jellegzetes ízû. Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!