2024.04.19. - Emma
bohócdoktor vizit szja 1%

Gyümölcsízes zebrakifli

Gyümölcsízes zebrakifli

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Hozzávalók: 60 dkg liszt 1 db tojás + 1db a kenéshez 4 dl tej 10 dkg cukor 1 dl olaj 3 dkg élesztõ 2 ek. kakaó 2 ek. kukoricaphely 1 csipet aszkorbinsav só. sütésálló gyümülcsíz Elkészítés: Az élesztõt 1 kanál liszttel, egy kanál cukorral, 1 dl tejjel langyos helyen megfuttatjuk. Ha kész, a többi hozzávalókkal /a kakaó kivételével/ együtt összeállítjuk, és beletesszük a kenyérsütõ gépbe, dagasztó programra. Ha elkészült, fele tésztát kivesszük, és a többihez hozzáadjuk a kevéske meleg vizben kikevert kakaót, és jól elkevertetjük a géppel. Mikor már egyenletes barna a tészta, kivesszük. Letakarva, deszkán pihentetve, duplájára kelesszük. Mindkét tésztát megfelezzük, kisodorjuk, a fehérre tátesszük a barnát és még így is megsodorjuk, hogy jó vékony legyen. Ekkor 8 részre felvágjuk, mint a tortát, és egy kocka gyümölcsízt teszünk bele, a szélessebbik felétõl kezdve, egy kicsit aládolgozva a tésztát, feltekerjük a kifliket. 16 db kis duci kiflink lesz, ha kisebbeket szeretnénk, akkor több részbe vágjul el a tésztát. Sütõpapírral bélelt tepsiben még fél órát kelesszük, majd megkenjük felvert tojással. Elõmelegített sütõben 180 fokon 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!