rss
  • Karalábéfõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, I dl tejföl, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

    A meghámozott karalábét széles laskára vagy kockákra vágjuk, és egy . kevés sóval a zsiradékban a saját levében vagy egy kevés vízzel puhá­ra pároljuk. Zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, egy kevés vízzel fel­engedjük, és összevagdalt petrezselyemzölddel meghintve, megtejfö­lözve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Nyári spanyol leves

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg érett paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 közepes uborka, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál borecet, 2-3 evõkanál olívaolaj, 1 szikkadt zsemle, 3 dkg sütõmargarin.

  • Mozzarellás gombatál

    Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.

  • Paradicsomkosárkák

    Hozzávalók:8 db kisebb, kemény paradicsom, 10 dkg füstölt sajt, 1 csomó retek, 1 csomó újhagyma, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Gyümölcsös túrókocka

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 8 tojás
    - 24 dkg liszt
    - 3 dkg kakaó
    - 30 dkg kristálycukor
    - 3 ek étolaj
    - 6 ek víz
    - fél cs sütõpor
    - késhegynyi szódabikarbóna
    - csipetnyi só

    A túrókrémhez:

    - 50 dkg túró
    - 15 dkg vaj
    - 15 dkg porcukor
    - 1 cs vaníliás cukor
    - 1 fél citrom reszelt héja és leve
    - 1 ü körtebefõtt
    - 1 ü õszibarack befõtt
    - porcukor vagy tortabevonó a tetejére

  • Töltött metélt

    Hozzávalók: 25 dkg metélt száraztészta, 30 dkg gomba, 4 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, 2 evokanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

    A tepsihez 2 dkg margarin és 2 evokanál zsemlemorzsa;

  • Ananászos muffin

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 22 dkg cukor, 3 dkg sütõpor (2 csomag), 1 cs. vaniliás cukor, 4 tojás, 0,5 dkg só, 6 dl tej, 3 ek. citromlé, 20 dkg vaj, 1 pohár joghurt, 20 dkg friss ananász.

  • Kelbimbófõzelék, gombával

    Hozzávalók: 1 kg friss, vagy 1 csomag mirelit kelbimbó, 3 db burgonya, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, 1 pohár tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál curry, vegeta.

  • Gombás palacsinta

    Apróra vágott hagymát pirítunk olajon, majd hozzáadjuk a gombát, amit szintén apróra felvagdaltunk, valamint kevés pirospaprikát, sót. Lefedve hagyjuk saját levében rotyogni, míg meg nem fõ a gomba. Ha kell, kevés vizet még töltünk hozzá, hogy megfõjön, de a végére elpárologtassa a levét.

  • Tejfölös fehér mártás

    Hozzávalók: 5 dl. Fehér mártás, 2 dl. tejföl, kevés margarin, csipet só, bors.

  • Sonkás rakott hal

    Hozzávalók:
    1 kg hal, 20 dkg sonka, 1 teáskanál mustár, ételízesítõ, só, õrölt bors, õrölt paprika, 1 db tojás, 1 dl kefir, 20 dkg uborka, étolaj;

  • Tepsis tonhal

    Hozzávalók: kb. 70 dkg fagyasztott tonhal, 2 ek liszt, 1 citrom, 5 dkg bacon-szalonna, 1 ek zsemlemorzsa, piros fûszerpaprika, só, olajbogyó (elhagyható).

  • Finom fõzelék

    Hozzávalók: 1 kg vegyes zöldség, 15 dkg karalábé, 10 dkg friss vagy konzerv zöldborsó, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 1 dkg cukor, 1 dl tej, petrezselyem zöldje.

  • Sajtos baconös csirkemell

    Sajtos baconös csirkemellA csirkemellet, ha van rá lehetőség, előző nap megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a fűszerekkel beszórva, olajban pácolva hűtőbe tesszük. A sóval csínján bánjunk, mert a bacon és a sajt is elég sós lesz. Ha nincs időnk, akkor csak sütés előtt tesszük meg ugyanezt, nagy jelentősége nincs. Akár a rizst is meg lehet főzni előző nap. Másnap a zöldséget felkockázzuk/csíkozzuk ízlés szerint, és az olajon, sózva-borsozva nagy lángon megsütjük. Először mindig hagymát, majd a paprikát, és a végén a paradicsomot tesszük a serpenyőbe.

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 30 dkg tészta, 25-30 dkg brokkoli, 1 csomag sajtszósz, 1 dl tejszín, só, bors.

  • Császár morzsóka

    7 deka vajat habosra keverünk s egyenkint adunk hozzá öt tojássárgáját, azután 5 kanál cukrot, 3 deci tejet és öt kanál lisztet.

  • Szegedi burgonyaköret

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 deka paradicsom, 3-4 darab zöldpaprika, 8 deka zsír, 12 deka tarhonya, só, kiskanálnyi pirospaprika.

  • Téli saláta

    A zöldségeket mosd, tisztítsd és vágd csíkokra, szálazd fel a párizsit is, s az egészet keverd össze egy salátástálban. A joghurtot keverd el a zúzott fokhagymával, ízesítsd mustárral, cukorral, sóval. Az öntetet add a zöldséghez, s a salátát tálalás elõtt hûtôszekrényben pihentesd egy-két órát.

  • Tarhonyás lecsós pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csípõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.

  • Kapros túrókrém

    Fél kiló tehéntúrót áttörök a krumplinyomóval, hozzákeverek egy ujjnyi vastag füstölt szalonnából készült kihûlt pörcöt a zsírjával együtt, és egy fél csokor finomra vágott kaprot.

  • Olasz gombaleves (Zuppa di funghi)

    Hozzávalók: fél kg vargánya, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.