rss
  • Rokfortos csiga

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: egy csomag mirelit leveles tészta (40 dkg), 10 dkg villával összetört Rokfort sajt, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 tojássárgája, 1 KK Worcester szósz, 1 csipet (Cayenne) bors, 20 dkg elõzõleg megmosott mazsola.

    A felengedett tésztát lisztezett deszkán egy 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A Rokfortot kikeverjük, eldolgozzuk a tejszínes krémsajttal, a tojássárgájával, szósszal, borssal, mazsolával. A tésztát bekenjük a krémmel, és a hosszabbik oldala menten szorosan feltekerjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és egy kisütõpapírozott tepsire, fektetjük a szeleteket úgy, hogy az aljukat enyhen összenyomjuk, hogy minél kevesebb massza folyjon ki belõlük.

    Elõmelegített sütõben, 220 fokon aranysárgára sütjük kb. 10-15 perc alatt. A tepsiben hagyjuk kihûlni.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rakott palacsinta

    Hozzávalók: 12 db megsütött palacsinta, 3 evõkanál sárgabaracklekvár, 5 dkg fõzõ- vagy étcsokoládé, 5 dkg darált mandula vagy mogyoró, 15 dkg gesztenyemassza, kevés porcukor, 2 tojássárga, 2 dl tejföl, fél dl tej.

  • Kenõmájassal töltött tojás

    Hozzávalók: 4-6 fõtt tojás, 15 dkg kenõmájas, 5 dkg margarin, só, bors, mustár, majonéz, szerecsendió.

  • Szilveszteri lencsekrokett

    Hozzávalók 4 személyre: 2,5 dl étolaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 5 dkg finom liszt, 1 csipet szerecsendió, 2 db tojássárgája, 1 db vöröshagyma, 2 db babérlevél, ízlés szerint só, 10 dkg vörös lencse, 50 dkg burgonya.

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók:


    A tésztához: 1 csomag sütõpor, 3 evõkanál finomliszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg áttört fõtt burgonya, 25 dkg porcukor, 4 db tojás; a krémhez: 20 dkg margarin, 2 evõkanál rum, 4 dkg keserû kakaópor, 25 dkg áttört fõtt burgonya, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor

  • Borsó püré

    A szárított zöld, vagy sárga borsóból fél litert sósvízben megfõzünk s ha puha, szitán áttörjük.

  • Gombás máj

    Hozzávalók:

    30 dkg marhamáj, 40 dkg gomba, 1 darab póréhagyma, 1 db vöröshagyma, bors, bazsalikom, kakukkfû, só, szójaszósz, petrezselyem, 2 dl fõzõtejszin, liszt, szerecsendió

  • Libamell vadasan

    Hozzávalók: 1-2 nyúzott libamell.

  • Aioli mártás

    Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 2 tojássárgája, 1/2 citrom leve, 1 mokkáskanál mustár, 2 dl olaj, só, törött bors.

  • Õszi tejberizs

    Hozzávalók 4-6 adaghoz: 4-5 darab puha körte, 4 dl tej (+ szükség esetén 1-2 dl), 6 dkg rizs, 6 dkg cukor, 2 dl tejszín, 1 evõkanál porcukor, 1 narancs reszelt héja.

  • Zelleres tojáskrém

    A majonézt összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal, egy pár csepp citromlével és egy fél kk. mustárral. Felkockázzuk a zellerszárat, a tojást és az egészet összekeverjük. Piritosra kenve tálaljuk.

  • Áfonyás lepény

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg hideg vaj, 1 tojássárgája, 5 dkg cukor, csipetnyi só. A töltelékhez: 50 dkg fekete áfonya, 1 banán, 2 tojásfehérje, 5 dkg mandulaforgács, 5 dkg cukor, fél citrom kifacsart leve, 1 mokkáskanál fahéj, 2 evõkanál tej.

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evõkanál olaj, 3 dkg vaj, só.

  • Sárgadinnyeíz

    A dinnyét ketté- vagy cikkekbe vágva megtisztítjuk kérges héjától, magját kikaparva, húsát nyersen, káposztareszelõn lereszeljük.

  • Sajtos pirítós I.

    Nem túl vékonyra vágott kenyérszeleteket a közepükön vastagon megvajazzuk, sajttal beborítjuk.

  • Kelkáposztaleves virslivel

    Hozzávalók: egy kis fej kelkáposzta, egy fej vöröshagyma, egy gerezd
    fokhagyma, egy kanál zsír, egy kanál liszt, késhegynyi pirospaprika, köménymag, törött bors, só, 2 pár virsli.

  • Joghurtos sütemény

    Hozzávalók: 1 nagy pohár gyümölcsös joghurt, 2 pohár (a joghurtos pohár a mérce) liszt, 1 pohár cukor, fél pohár étolaj, 4 tojás, 1 csomag sütõpor.

  • Kakaókrém

    Hozzávalók: 3 evõkanál kakaó, 6 csapott evõkanál liszt, 8 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 liter tej.

  • Sült paradicsom

    Hozzávalók: 8 kemény paradicsom, olaj, só, õrölt bors.

  • Görögös csirke

    Hozzávalók:

    - 2 csirkemell
    - 4 alsócomb
    - 4 szárny
    - 1 közepes cukkini
    - 4 nagy burgonya
    - 4 paradicsom
    - 5 db lilahagyma
    - 2-3 zöldpaprika
    - margarin
    - étolaj
    - gyros fûszerkeverék
    - magyaros fûszerkeverék

  • Karfiol budai módon

    Hozzávalók: 1 kg szép, tömör karfiol (tisztán mérve), 50 dkg kemény paradicsom, 10 dkg reszelt márványsajt, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt borókabogyó, 10 dkg füstölt húsos szalonna, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.