2024.04.20. - Tivadar

Ajvar (szerb paprikamártás)

Hideg vagy meleg sültekhez, nyárson- és rostonsültekhez kínáljuk ezt a szerb ételt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
4-6 paradicsompaprika (kb. 50 dkg), 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma vagy, 1 mokkáskanál fokhagymás só, 2,5 dl olaj, 1 evõkanál édesnemes pirospaprika, 1 kávéskanál rózsapaprika, Só ízlés szerint, 2 evõkanál 10%-os ecet, 1 evõkanál citromlé

Megmosom a paradicsompaprikákat, és forró sütõben kb. 15 percig, sütöm. Amikor a héjuk megráncosodik, a sült paprikákat meghámozom, kicsumázom, és eltávolítom a magjukat. A vörös- és a fokhagymát megtisztítom. A paprika húsát és a hagymákat finomra összevágom, és egy serpenyõben, kevés olajon 5 percig párolom, majd kihûtöm. A lehûlt anyagokat mixerbe teszem, sót, paprikát teszek bele, majd a maradék olajat fokozatosan hozzáöntve sûrû mártássá keverem. Végül ecettel és citromlével ízesítem. Üvegben, hûtõszekrényben egy-két hétig eltartható.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!