rss
  • Sonkás kocka

  • Share on Tumblr

    Fél kg kockatészta, 35-40 dkg füstölt fõtt húsféle, 2 tojás, egy pohár tejföl, feketebors, (só, olaj a tésztafõzéshez), (zsír, morzsa az edényhez).

    loading...

    A tésztát ahogy kell megfõzöm. A sonkát ledarálom, majd összekeverem a tojások sárgájával, a tejföllel és a borssal. Sózni csak ritkán kell.

    A tojások fehérjét pici sóval keményre verem, majd lazán összekeverem a sonkával és a tésztával. Egy tûzálló tálat, vagy tepsit kizsírozok és meghintem zsemlemorzsával. Belesimítom a sonkás tésztakeveréket és a forró sütõbe tolom.

    Addig sütöm, míg a teteje szépen meg nem pirul (25-30 perc).

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ringló cukorban

    A még nem egészen érett szép nagy zöld ringlót, ha megmostuk és leszárítottuk, tûvel megszurkáljuk s rézüstben gyenge ecetes vízbe fõzzük, míg a héja kissé megreped.

  • Sült hagymakarikák

    Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, 1/4 csokor metélõhagyma, 1 evõkanál salátamajonéz, 2 pohár joghurt, 3-4 evõkanál ketchup, só, fehér bors, 15 dkg liszt, 1 dl száraz fehérbor,2 tojás, 1 liter olaj, 25 dkg szendvicsparadicsom, 1 kis fejes saláta, 2 evõkanál fehérborecet, 3-4 evõkanál salátaolaj, 1 fej vöröshagyma.

  • Budapest májkocka

    Hozzávalók: füstölt szalonna, vöröshagyma, gomba, zöldpaprika, paradicsom, zöldborsó, máj, só, bors, petrezselyem.

  • Tejfeles nyúlcomb

    Hozzávalók: 4 db házi nyúlcomb, 100 g füstölt szalonna, 50 g fokhagyma, 100 g vöröshagyma, 2 dl tejfel;

    Ízlés szerint: só, bors, 50 g füstölt sajt, 30 g zsemle morzsa, 1 db alma, 1 dl olaj, 50 g liszt;

  • Hókristály

    Hozzávalók kb. 85 darabhoz: 5 dkg citronát (cukrozott citromhéj), 15 dkg liszt, 1 csipet sütõpor, 5 dkg cukor, 10 dkg vaj /margarin, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál citromaroma, 1 citrom reszelt héja.

    A mázhoz: 7 dkg porcukor, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál jégcukor

  • Tejes bableves

    Hozzávalók:

    1 evõkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 ág kakukkfû, 5 dl tej, 1 doboz fehérbab konzerv, 30 dkg burgonya, egy darab 20 centis póréhagyma, só, darált bors, õrölt szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 db karalábé

  • Céklamártás

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt cékla, két evõkanál liszt, só, 4 dkg zsír, egy evõkanál cukor, 2 dl tejföl, 2,5 dl húsleves vagy csontlé, ecet.

  • Hortobágyi töltött burgonya

    A szokásos módon sertéspörköltet készítünk. Közben személyenként két darab nagyobb burgonyát héjában megfõzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk õket. Üregeket kaparunk ki.

  • Meleg sajt hajdú módra

    Hozzávalók: 20 dkg Hajdú sajt, 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 1 mokkáskanál curry-por, csipet õrölt szerecsendió, ízlés szerint só;

  • Csirkecomb kókuszbundában recept

    Hozzávalók:
    4 db 200 g-os csirkecomb, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál fehérbors, 1 evõkanál édesnemes paprika, 6 evõkanál kókuszreszelék, 1 tojás, 4 evõkanál vaj

  • Kaliforniai apró rák

    Hozzávalók: 25 dkg apró rák, konzerv vagy mirelit, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek konyak.

  • Lottó-tészta

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, citrom reszelt héja és leve, tej, kakaópor, meggy, 20 dkg porcukor, 16 dkg darált dió.

  • Béarni libaleves

    A libacombokat megmossuk, és sós vízben másfél órán át fõzzük. A répát, a zellert és a burgonyát megtisztítjuk, és a káposztával együtt durvára reszeljük. A pórét és a hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A zöldségféléket a libacombhoz adjuk, és még egy órán át fõzzük.

  • Tojásos tökfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg gyalult tök, 3 db tojás, 3 evõkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, só (ízlés szerint).

  • Hagymás krumplilángos

    A meglangyosított tejben elkeverjük a szétmorzsolt élesztõt, és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a fõtt, áttört és még meleg burgonyával, a liszttel, a tojásokkal, a megtisztított és lereszelt vöröshagymával, valamint a szétzúzott fokhagymával és a sóval.
    A tésztát jól kidolgozzuk, majd egy cipóba formálva 30 percig pihentetjük.

  • Tejes-habos eperturmix

    Hozzávalók: 100 g érett eper, vagy eperbefõtt, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál méz,1 dl behûtött tej,1/2 dl behûtött tejszín,1 kisebb kivi, 1-2 citromfû levélke.

  • Krumplifõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, víz, só, majoránna, pirospaprika, olaj, liszt, 2 dl tejföl.

  • Zserbó

    ZserbóA tejet langyosítjuk, beletesszük az 1 teáskanál kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk és meleg helyen pár perc alatt felfuttatjuk. A lisztet a sóval, a szódabikarbónával, a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, és összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és beleteszünk egy tojás sárgáját. A tejföl hozzáadása utána addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. Áttesszük gyúródeszkára, ahol 3 cipót formálunk belőle. Ezeket letakarjuk és pihentetjük. Ezalatt a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót jól összekeverjük.

  • Nyolc tipp az éhségjelzések kezelésére

    El kell dönteni, hogy lassan, de biztosan az elhízottak népes tábora felé akarunk-e jutni vagy korosodásunkkal megtartjuk inkább a fitt-és fiatalos formát.

    Apró figyelmesség, és nem hízunk el!

  • Boros káposztával töltött liba

    Hozzávalók: 1 egész liba, 25dkg savanyu káposzta, 2 savanykás alma, 1 nagy fej
    vöröshagyma, 2evk rizs, 1/2dl vörösbor, majoránna, bors, só, õrölt kömény.

loading...