rss
  • Sonkás kocka

  • Share on Tumblr

    Fél kg kockatészta, 35-40 dkg füstölt fõtt húsféle, 2 tojás, egy pohár tejföl, feketebors, (só, olaj a tésztafõzéshez), (zsír, morzsa az edényhez).

    A tésztát ahogy kell megfõzöm. A sonkát ledarálom, majd összekeverem a tojások sárgájával, a tejföllel és a borssal. Sózni csak ritkán kell.

    A tojások fehérjét pici sóval keményre verem, majd lazán összekeverem a sonkával és a tésztával. Egy tûzálló tálat, vagy tepsit kizsírozok és meghintem zsemlemorzsával. Belesimítom a sonkás tésztakeveréket és a forró sütõbe tolom.

    Addig sütöm, míg a teteje szépen meg nem pirul (25-30 perc).

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás hústekercs

    Hozzávalók 16 szelethez: 80 dkg-os dagadó, 1 fej fok­hagyma, 2 evõkanál édes pirospaprika, 1 evõkanál só, 4 evõ­kanál olaj.

  • Zöldséges pulyka pennével

    Egy vöröshagymát felaprítok, kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadok 30 dkg csíkokra vágott pulykahúst. Átforgatom és vízzel felengedem.

  • Ananászos kukoricasaláta

    Hozzávalók:

    - 2 konzerv kukorica
    - 1 konzerv ananász
    - 2 kis pohár tejföl
    - 2 ek majonéz
    - só
    - fehérbors

  • Szilvás gombóc

    Hozzávalók: zsemle 6 db, vaj 5 dkg, tojás 3 db, liszt 12 dkg, szilva 0.5 kg, cukor 10 dkg, õrölt fahéj 1 dkg, zsír 10 dkg, zsemlemorzsa 5 dkg, só 1 késh., esetleg szilvaíz 25 dkg.

  • Vodka-narancslé kása

    Hozzávalók: 3,5 dl narancslé (frissen cxsavart). fél dl vodka, 1 kk Rózsabors (durván tört), 1 ek cukor.

  • Kapros krumplileves

    Hozzávalók:

    50 dkg újburgonya; 3 dkg vaj; 5 dkg liszt; 1 dl tejföl; 0,5 dl tejszín; só; fehérbors; balzsam ecet kb.3 evõkanál; 1 csomag friss kapor

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 1 mk õrölt szerecsendió-virág, 1 csapott tk só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

  • Vajas brokkoli

    Hozzávalók: 50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli, 5 dkg vaj, só.

  • Házi croissant

    Házi croissantA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágjuk, gömbölyítjük őket, majd mindet kinyújtjuk jó vékonyra, kör alakúra. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeljük és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztjuk. Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot, rátesszük a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogy. (A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.) Ezután a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 16 cikkre vágtjuk (lehet 20 is, akkor kisebb kiflik lesznek).

  • Zöldborsófõzelék diétásan

    Hozzávalók:
    olívaolaj,zöldborsó,petrezselyem,só,rizstej,étkezési keményítõ,édesítõszer

  • Afrikai tej

    Hozzávalók: 1 liter tej, 5 dkg darált mogyoró, 2-3 banán, 2 kk kakaópor, 1,5 dl tejszín, 1 tojás, cukor.

  • Gesztenyés kifli

    Hozzávalók:

    - 25 dkg liszt
    - 3 tojássárgája
    - 12 dkg margarin vagy 8 dkg zsír
    - kb 1-2 kanál tejföl
    - 25 dkg gesztenyemassza
    - rum
    - porcukor és vaníliás cukor a forgatáshoz

  • Csirke vadász módra

    Hozzávalók: 1 csirke, 1 fej hagyma, 1 sárgarépa, 1 kis zeller, 4 érett paradicsom, 1 marék fekete olajbogyó, kis liszt, só, bors, olívaolaj;

  • Alma-birsmártás

    A gyümölcsöt a borban a fûszerekkel együtt puhára pároljuk, majd összeturmixoljuk. Libasülthöz, sült csirkéhez illõ, könnyû mártás.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás, kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Tintahalleves

    Hány személyre: 6 tintahal, megtisztítva, 1 citrom leve, 3 mogyoróhagyma, felaprózva, 2 erõs chilipaprika, felaprítva, 45 dkg érett paradicsom, felaprítva, 1,2 l halalaplé, 1 ek. paradicsompüré, fél kk. õrölt fahéj, csipetnyi lágy világos barna cukor, 1 ek. friss menta, só, õrölt fekete bors.

  • Mediterrán rántott csirke

    Keverje össze az olajat a citromlével, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. A megtisztított és feldarabolt csirkét pácolja a fûszeres olajban 4-5 órán keresztül, hûtõszekrényben.

  • Amerikai ananászos süti

    Hozzávalók: 2,5 dl barnacukor, 2,5 dl liszt, 3 tojás, 6 dl összeturmixolt ananászbefõtt a levével együtt, vanília, 1 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 25 dkg natúr sajtkrém, 2 púpos evõkanál porcukor, durvára vágott dió.

  • Gombaleves

    Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk. Tegyünk a vizbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; azalatt mig a viz forr, egy lábasba tegyünk egy kanál zsirt rántásnak, három személyre egy fakanál lisztet számitva.

  • Kacsasaláta

    Hozzávalók:


    kacsamell, 2ek halszósz, fél zöldcitrom leve, fél narancs leve, 1 chili (aprítva), 1cm gyömbér, (reszelve), néhány csepp szezámolaj (opcionális)