rss
  • Lasagnetészta (egyszerû)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 4 tojás, só.

    loading...

    A lisztbõl a tojásokkal, sóval és egy kanálnyi vízzel tésztát gyúrok, pihentetem, majd két lappá nyújtom. A lapokat 10 x 10 cm-es kockákra vágom. Lobogó sós vízben kifõzöm, majd leszûröm.

    Változatok: a tésztát féltenyérnyi darabokra tépem (lebbencs, csusza), a tésztát 2 x 2 centis kockákra vágom (krumplis, káposztás, sonkás kocka).

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött palacsinta

    Hozzávalók: 4 palacsinta, 25 dkg rizs, 1 l tej, 10 dkg mandula, 7 dkg vaj, 4 tojás, 12 dkg cukor, 1 citrom, 1 dkg kakaó, 3 kanál baracklekvár.

  • Stíriai metélt

    Hozzávalók:

    A tésztához: 35 dkg áttört tehéntúró, 12 dkg liszt, 2 egész tojás, 4 dkg porcukor, fél dl tejföl, csipetnyi só;

    A krémhez: 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 5 dkg porcukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 3 tojás, 10 dkg mazsola;

    A tetejére vaníliás porcukor, csipetnyi só, a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa;

  • Bandi kedvence

    Hozzávalók: 4 személyre: 60dkg sertés karaj, 20 dkg fõtt füstölt csülök, 30dkg gomba, 30 dkg trappistasajt, mustár, vöröshagyma,só, bors, étolaj, tojás, liszt, zsemlemorzsa.

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Virslis tészta

    A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd ráteszem a karikára vágott virslit. Meghintem pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel.

  • Egyszerü spagetti

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti, chilipaprika, 4 gerezd fokhagyma, extra szûz olívaolaj, reszelt parmezán.

  • Töltött sonka

    Hozzávalók:

    - 24 szelet sonka
    - 1 kg franciasaláta alap
    - 3 db savanyú uborka
    - 10 db tojás
    - 1 flakon majonéz
    - 1 nagy doboz tejföl
    - 1 ek mustár
    - bors
    - pici porcukor
    - fél húsleves-kocka
    - 1,5 dl víz
    - 25 g étkezési zselatin

  • Gyümölcsös süti

    Hozzávalók: 4 egész tojás, 4-5 evõkanál liszt, 1 csomag sütõpor, 2-3 dl tejföl, 4 kanál cukor, 2 vaniliáscukor, 5 dkg olvasztott vaj, fahéj - nagyon fontos -,citromlé.

  • Epres tejszíntorta

    Hozzávalók: 1 piskóta tortalap, 4 dl tejszín, 50 dkg eper, 1 citrom leve, fél dl rum, porcukor ízlés szerint, 1 evõkanál zselatinpor, 1 dl tej.

  • Burgonyás gofri

    Hozzávalók: 1 személynek: 25 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 tojás, 1 evõkanál liszt, 1/2 teáskanál szárított majoránna, só, fehérbors.

  • Bárányszelet roston

    Hozzávalók: 15 dkg bárány színhús, étolaj a bekenéshez, ízlés szerint só.

  • Sült rizs rákkal

    Hozzávalók: 2 tojás felverve, 1 közepes vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 25 dkg fõtt sonka, 2 ek mogyoró olaj, 25 dkg thai illatos rizs, 5 dkg zöldborsó, 2 ek szójaszósz, 25 dkg konyhakész koktélrák.

  • Mandulás túrókrém

    A 25 dkg tehéntúrót villával jól összetörjük, majd jól elkeverjük 10 dkg reszelt almával, 3 dkg õrölt mandulával, csipet szerecsendióval és 2-3 evõkanál tejföllel.

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók: 10-10 dkg krémsajt, trapista sajt, vaj, 1-2 kanál tejföl, só, õrölt bors, reszelt szerecsendió, õrölt édesnemes pirospaprika, metélõhagyma.

  • Pite - Pottyantott meggyel

    Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy (lehet befõtt is), 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 dl tej, 1+1/2 dl olaj.

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás, 1 tk mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 ek burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 tk pirospaprika, 1 tk szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mk õrölt fekete bors, kevés liszt.

  • Mexikói csokoládépuncs

    Egy edényben elkeverünk 1.25 dl tejszínt, 0.5 l tejet, 7.5 dkg keserû csokit apróra törve, kevés keserû likõrt. Állandóan keverve felmelegítjük, simára keverjük.

  • Lengyeles libacomb

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Absinth Cocktail

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd koktélos pohárba szûrjük, és cseresznyével, citromspirállal díszítjük.

  • Kagyló-krémleves

    Hozzávalók: 1 doboz bármilyen konzerv kagyló, 6 dl fehér hal alaplé (leírása e recept elõtt), 1 nagy sárgarépa, 1 kis szál póréhagyma, 4 evõkanál olaj, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl sherry (Héliosz), késhegynyi fehér bors, 3 gerezd fokhagyma, só (ízlés szerint).

loading...