rss
  • Tejszínes-gombás penne

  • Share on Tumblr

    25 dkg bajor füstölt sonka, 30 dkg szeletelt gomba, vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 dl tejszín, só, bors, oregano, 500 g penne tészta.

    loading...

    A PENNE tésztát sós vízben kifõzzük. A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a szeletelt füstölt sonkát és a gombát. Hozzáadjuk az 5 gerezd összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és fûszerezzük sok oreganoval. Kevés vizet öntünk rá és kis lángon kb 30 percig fõzzük.

    Összekeverjük a kifõtt tésztával és a tejszínnel. Tûzálló tálba tesszük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és pár percre a sütõbe tesszük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Indiai rizs

    A rizst szûrõben öblítsd le, csorgasd le, s hagyd megszikkadni. A vöröshagymát reszeld meg, s keverd bele a felhevített vajba. Egy-két perc múlva add hozzá a rizst, s - idõnként megkeverve - addig melegítsd, amíg nem válik üvegessé.

  • Roston sült süllõ

    Hozzávalók: 4 db süllõ, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Báránytokány

    Hozzávalók: 1 kg bárányhús (lapocka, vagy comb), 10 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só, 3 g õrölt feketebors, 10 dkg hagyma, 3-4 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma.

  • Tojáskrém

    A tojásokat keményre fõzzök, majd lereszeljük és jól kikeverjük a többi anyaggal. Ha elég sima és krémszerû, akkor a kenyérre kenve egy szelet felvágottal vagy szalámival gyermekeink kedves étele lehet.

  • Háromszínû paprikasaláta

    Hozzávalók: 20 dkg sárga paprika, 20 dkg piros paprika, 20 dkg zöld paprika, 1 tk só, 1 ek cukor, 3 ek ecet, 1/2 kk õrölt feketebors, 1 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 ek olaj.

  • Gyömbéres csirkemell

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemellfilé, 1 fej hagyma, 6 centis gyömbérdarab, 4 szem borókabogyó, só, bors, fél kiskanál õrölt fahéj, 1 kisebb csilipaprika, szétmorzsolva, 1 evõkanál margarin, 1 evõkanál napraforgóolaj, 1 evõkanál liszt, 2 körte, 2 dl fehérbor.

  • Sült, édes, túrós kocka

    Hozzávalók: liszt 1 kg, tojás 3 db, tojás 4 db, vanília 1/4 rúd, tejföl 2.5 dl, túró 25 dkg, porcukor 15 dkg.

  • Virgin Bloody Mary

    Hozzávalók: 20 cl paradicsomlé, 2 cl citromlé, néhány csepp Worcester, néhány csepp Tobasco, csipetnyi só, egy kevés bors.

  • Virslis kocka

    Hozzávalók: 1 cs.széles metélt, 4 pár virsli, 2 tojás, 4 ek. olvasztott vaj, 2 ek. tejföl, zsemlemorzsa, ízlés szerint só, bors, 15 dkg-nyi sajt (el is maradhat).

  • Római lecsó

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 4 db paradicsom, 2-3 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 dl tarhonya, 20 dkg füstölt szalonna, 2-3 dl tejföl, étolaj, só, bors, pirospaprika.

  • Lecsós sertésszelet

    Hozzávalók: 10 szelet 8 dekás karaj, 2 dkg só, 5 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 1,5 dkg pirospaprika, 1 kg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom.

  • Húspuding

    Hozzávalók: 20-25 dkg sovány fõtt vagy sült hús, 1,5-2 db zsemle, 2 tojás, petrezselyemzöld, bazsalikom, borsikafû;

  • Jeges erdei gyümölcstea málnával

    A már korábban elkészített, lehûtött gyümölcsteába tegyünk 1 kiskanál vaníliáscukrot és 2 -3 szem málnát vagy szedret.

  • Mustáros hentestokány hagymás burgonyával

    Hozzávalók: 4 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 80 dkg sertéscomb, só, õrölt bors, 2 evõkanál mustár, 4 csemegeuborka, 1 nagyobb pritaminpaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt; a körethez: 80 dkg tisztított burgonya, só, õrölt bors, 3 dkg vaj, 2 lilahagyma, 2 szál zellerzöld, 1 evõkanál fûszerpaprika.

  • Olasz gombasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg apró erdei gomba, 1 kis fej lilahagyma 5 dkg majonéz, 3 ek tejföl, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, 1 tk mustár, só, frissen õrölt feketebors.

  • Zöldséges, tormás hús

    Hozzávalók: 60 dkg cupákos marhahús (pl marhafartõ), 1 csomó levesszöldség, 3 fej hagyma, 3-4 szem szegfûszeg, 1 babérlevél, törött bors, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 10-12 dkg frissen reszelt torma, fél liternyi húsleves, cukor, só.

  • Tésztás csirke

    Hozzávalók

    1 csirke, kávéskanálnyi egész fekete bors, só, 2 babérlevél, 1 db húsleveskocka, 2 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 doboz mélyhûtött leveles tészta. A mártáshoz: 1 fej hagyma, 15 dkg gomba, 3 dkg liszt, 3 dl tej, 1,5 dl csirkehúsleves, kevés vaj, 10 dkg sonka, kávéskanálnyi mustár, 1 csokor petrezselyem, bors, 1 tojássárgája

  • Tejberizs eperrel

    Hozzávalók: 1 l tej, 4 dl víz, 4 ek cukor, 1 csipet só, 30 dkg rizs, 50 dkg földieper.

  • Kolbászos sajtos

    Hozzávalók: 1 kg lisztet, 3 sütõport, 4 vajat, 4 tojást, 20 dkg reszelt sajtot, 2 dl tejfölt, 2-3 kávéskanál sót jól nyújtható tésztává gyúrunk. (Ha kemény, tejföllel lazíthatjuk.)

  • Ananászos pulyka

    Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg pulykamell, 5 evõkanál liszt, 1 doboz körszeletes ananászkonzerv, 10 dkg trappista sajt, 4 evõkanál olaj, 20 dkg vékonyra szeletelt gépsonka, 3 dl tejszín.

loading...