rss
  • Penne brokkolival

  • Share on Tumblr

    Fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

    A brokkolit majdnem puhára megfõzöm a húslevesben. A tésztát is megfõzöm. A hagymát kevés olajon üvegesre párolom, hozzádobom a zúzott fokhagymát, ráöntöm a tejszínt és kicsit besürítem. Hozzáadom a lecsöpögtetett brokkolit és a szintén lecsöpögtetett tészta tetejére öntöm. Az asztalra reszelt sajtot teszek mellé.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonkapuding

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt, füstölt sonka, 1,5 dl tej, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 1 kiskanál mustár, só, õrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Rakott zöldbab pulykahússal

    Hozzávalók: 40 dkg zöldbab, 30 dkg darált pulykamell, 20 dkg reszelt sajt, 6 ger fokhagyma, 3 ek liszt fûszerpaprika, só, bors, olaj.

  • Bécsi barackos lepény

    Hozzávalók: Tésztához: 8 dkg vaj vagy margarin, 28 dkg cukor, 4 tojássárga, 2 dl tej,1/2 csomag sütopor, 28 dkg rétesliszt, 1 citrom. Tetejére: 8 tojás fehérje, 28 dkg porcukor habosra keverni.

  • Balatoni halerõleves ikrával

    Hozzávalók: 500 g ponty (vagy apróhal), 100 g vöröshagyma, 100 g vegyes zöldség, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 20 g ételízesítõ, 1 db halászlékocka, só, csípõs paprika, 10 g pirospaprika, 250 g ikra, 1 tojásfehérje.

  • Pálma

    Hozzávalók: 40 dkg jó minõségû étcsokoládé, 30 dkg cukor, 250 g vaj, 6 tojás, 10 dkg liszt, egy marék mogyoró vagy dió.

  • Csikós tokány

    Hozzávalók:

    - 70 dkg sertéshús
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 3 paradicsom
    - 3 zöldpaprika
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 nagy tejföl
    - 3 ek liszt
    - 1 tk fûszerpaprika

    Nokedlihez:

    - 3 fej vöröshagyma
    - 3 tojás
    - 2 dl napraforgó olaj
    - 1/2 kg liszt
    - 3 dl víz
    - só

  • Trópusi jégvirág tea

    Hozzávalók: 1 l trópusi gyümölcs-ízû tea 1/2 dl citromlé 2 dl narancslé néhány karika kiwi.

  • Marántkrémleves

    Hozzávalók: 500 g darált pattogatott amaránt, 2,5 l zöldségleves, 2 és1/2 nagy zöldhagyma, 2 és 1/2 nagy fej vöröshagyma, 100 g vaj, 250 g tejszín, fehérbors, kevés szerecsendió, reszelt sajt, metélõ hagyma.

  • Márványsajtos saláta búzacsírával

    Hozzávalók: 2 csokor újhagyma, 1-1 sárga- és piroshúsú paprika, 20 dkg kígyóuborka, 2 db paradicsom, 4 ek. almaecet, tengeri só, 1 csipet chili, 2 gerezd fokhagyma, 8 ek. olívaolaj, 20 dkg márványsajt, 4 ek búzacsíra, 1 csokor petrezselyem.

  • Rakott krumpli franciásan

    Hozzávalók:

    - 1 kg krumpli megfõzve, felkarikázva
    - 3 tojás
    - 3 fõtt tojás
    - 3 dl tejföl
    - só
    - bors
    - szerecsendió
    - vaj
    - zsemlemorzsa

  • Édes, mézes pogácsa

    Hozzávalók: 4 dl fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, kb.1 dl tej.

  • Lúdláb szelet

    Hozzávalók:

    Kakaós piskótához:

    - 5 tojás
    - 5 ek porcukor
    - 4 ek rétesliszt
    - 2 ek kakaópor
    - 1 kk sütõpor

    Krémhez:

    - 15 dkg vaj
    - 10 dkg porcukor
    - 3 dkg kakaó
    - 2,5 dl tej
    - 3 ek rétesliszt
    - 1/2 üveg magozott meggybefõtt
    - 0,5 dl meggylé
    - 1,5 dl rum
    - 1 cs. Vanillincukor

    Csokimázhoz

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 10 dkg vaj

  • Tejes brokkoli leves

    Tejes brokkoli levesA megtisztított és darabokra szedett brokkolit feltesszük puhulni annyi vízben, hogy épp ellepje, megsózzuk, picit megborsozzuk, szerecsendióval, snidlinggel ízesítjük (ne sokat, mert igen erős íze van). Ha a brokkoli megpuhult leturmixoljuk, és felöntjük tejjel vagy tejszínnel, majd alaposan összeforraljuk. Közben pár csepp olívaolajon megpirítjuk kicsit a felszeletelt mandulát, ezzel hintjük meg az illatos leves tetejét, de füstölt sajttal is nagyon finom! Ízlés szerint további fűszerekkel ízesíthető, de vigyázzunk, nehogy túlzásba vigyük, mert a sok fűszer éppúgy elrontja a levest mint a kevés.

  • Karfiolkosár

    Hozzávalók: 4 karfiol (kicsi), 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 csomó kapor, 1 dkg só, 1 csomó újhagyma.

  • Cukkini leves paradicsomosan

    Cukkini leves paradicsomosanA paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a tetejét meghintjük cukorral, sóval. Kis darabka vajat és egy bazsalikomlevelet teszünk a tetejére, és 10 percre 180º C-ra előmelegített sütőbe rakjuk, hogy megpuhuljon. Ennyi idő alatt összeérnek az ízek. A paradicsomokat a sütőből kivéve egyenként kicsúsztatjuk a héjukból. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük, és a maradék előhevített vajon, állandó kevergetés mellett megsütjük. Ha megpuhult a hagyma és a cukkini, hozzáadjuk a vörösbort, a paradicsomhúst és 10 percig pároljuk.

  • Magyaros tökfõzelék

    Egy diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 1 evõkanál étolajon dinszteljük üvegesre, majd tegyünk rá 1 kg gyalult vagy vékonyra felcsíkozott tököt, valamint 1 evõkanál apróra vágott kaporlevelet.

  • Császárfánk

    25 deka vajat, 25 deka lisztet, fél csomag sütõport és 18 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott õrölt mandulát, fél csomag vaníliás cukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá.

  • Paradicsomos-sajtos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg friss paradicsom, 20 dkg rizs, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1-1 mokkáskanálnyi õrölt fekete bors és currypor, 1 nagy csokor petrezselyemzöld.

  • Kecskesajt fokhagymás olajban

    Hozzávalók: fél kg kemény kecskesajt, 2 ág rozmaring, 1 ágacska kakukkfû, 2 babérlevél, 8 gerezd fokhagyma, 2 szárított piros pepperoni, 10 szem szétnyomott feketebors, olivaolaj.

  • Mák parfé

    Hozzávalók: 1000 ml tejszín, 30g margarin, 1 db citrom és lime, 100 g cukor, 100 g darált mák, 4 db tojás, vaníliás cukor - ízlés szerint, 30 g vaj. Mártáshoz: 150 g meggy, 50 ml konyak, 180 g meggylekvár, 1 evõkanál méz, fahéj. Díszítéshez: gyümölcsök.