rss
  • Sacher torta

  • Share on Tumblr

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

    Az egészet jól összekeverjük, és óvatosan hozzáadjuk a tojások jól felvert habját. Az egészet tortaformába öntjük, és fél óráig sütjük közepes lángon.

    Közben csokoládéöntetet készítünk az alábbi módon: 9 dkg olvasztott csokoládét elkeverünk 12 dkg porcukorral és két evõkanál forró vízzel, majd kevergetés közben felfõzzük. A kész tortát kívülrõl bekenjük barackdzsemmel, leöntjük csokoládéöntettel. Hideg helyre tesszük, és jól lehûtve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Palacsintaforgács

    Hozzávalók: 1 db egész tojás, 3 dl tej, 15-20 dkg finomliszt, 1 dl szódavíz, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, késhegynyi sütõpor;

  • Mandulás barnarizs

    Hozzávalók 5 személyre: 0.5 kg barnarizs, 1.5 pohár mandula.

  • Stíriai metélt

    Hozzávalók: 30 deka tehéntúró, 12 deka liszt, 5 tojás, 1 és fél deci tejfel, 5 deka vaj, 8 deka cukor, 5 deka mazsola, reszelt citroom héja és só.

  • Csipetke készítése

    Hozzávalók: 1 tojás, amennyi lisztet felvesz, egy csipet só.

  • Almaital

    Hozzávalók: 7 kg alma, 6 liter víz, 2 dkg citromsav, 11 teáskanál nátriumbenzoát, 1 kg méz.

  • Bableves káposztásan

    Bableves káposztásanA babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy liter vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát és 5 percig pároljuk. Amikor a bab majdnem megfőtt, hozzáadjuk a káposztát. 2 kanál forró olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük liszttel és megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk és hideg vízzel felengedjük. A levest berántjuk, majd ecettel és tejföllel ízesítjük. Végül belefőzzük a karikára vágott kolbászt.

  • Sültalmakrém

    A sültalmát szitán áttörjük, hozzáadjuk a tojásfehérjéket, a 8 dk porcukrot és fél óra hosszat keverjük.A kész krémet tálkákba tesszük és 5 dk porcukorral édesített tejszínhabbal díszítjük. Hideg helyre tesszük és csak azután tálaljuk.

  • Sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó, 1,5 ek olaj, 2 dkg liszt, hagyma, só, paprika, virsli.

  • Firenzei sertésborda

    Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, 1 kg spenót, só, zsír, 5 dkg vaj, törött bors, reszelt sajt.

  • Töltött szõlõlevél

    Nagyon jó tavaszi étel a töltött szõlõlevél, melyet tetszés szerint egressel, vagy sóskával lehet elkészíteni. A szõlõ leveleket jól megmossuk s gyenge ecetes vízben leforrázva állni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket. Egyenlõ részben veszünk felsál és disznóhúst, megdaráljuk, feleannyi rizst veszünk, mint húst, egy tojást, pirított vereshagymát, kis törött borsót, sót, mindezt jól elkeverjük.

  • Hagymamártás

    Ha már kicsit színesedik, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd és tartsd lassú tûzön, amíg a hagyma szét nem fõ.

  • Gyömbéres falatok

    Hozzávalók:

    - 22.5 dkg cukor
    - 12.5 dkg sütõmargarin
    - 1 evõkanál méz
    - 1 db tojás
    - 30 dkg sütõporos liszt
    - 1 kiskanál szódabikarbóna
    - 3 kiskanál õrölt gyömbér
    - 0.5 kiskanál õrölt szegfûszeg

  • Gyümölcsrizs

    Hozzávalók:(4 személyre) 2 dl rizs, 3 dl víz, 2 dl tejszín, 2 evõkanál cukor, 2 teáskanál vaníliás cukor, 1 csipet só, 2 banán, 2 db narancs, 2 db alma, 10 db apró habcsók, 10-15 szõlõszem.

  • Köményes stangli

    Hozzávalók:

    35 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, másfél dl langyos víz, 1 teáskanál köménymag, 1 mokkáskanál só

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, 1 zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Kókuszos habcsók

    Hozzávalók (kb. 40 darabhoz): 4 tojásfehérje, 1 ek citromlé, 14 dkg kristálycukor, 14 dkg kókuszreszelék, 3 dkg étkezési keményítõ, 5 dkg ét-tortabevonó.

  • Hagymás kukoricapuffancs

    Hozzávalók: 30 dkg csemege morzsolt kukorica (mirelit vagy konzerv), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 15-20 dkg liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, teáskanálnyi porcukor, csapott teáskanálnyi só,1 mokkáskanál sütõpor.

  • Vegyes sült zöldségek

    A fafül gombát langyos vízbe áztatjuk, megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A babot megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit kis darabkákra szedjük, megmossuk, leszárítjuk. A beáztatott gombát kinyomkodjuk. Az uborkát megmossuk és megtöröljük, majd héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.

  • Hagymás krumplisaláta

    A krumplit fõzd meg héjában és karikázd fel. A hagymát karikázd fel, szedd szálaira, tedd szûrõbe, és öblítsd le forró vízzel. Cukorral, borssal, sóval és borecettel készíts erõsen ízesített salátalevet. A krumplit és a hagymát rétegezd egy salátás tálba, adj hozzá annyi salátalevet, hogy az ellepje és 3-4 órára tedd hûvös helyre. Tálaláskor a hagymás krumplit szûrd le és szórd meg finomra vágott snidlinggel.

  • Fahéjas meggytorta

    Hozzávalók:

    4 tojás, 22 dk cukor, 12 dkg liszt, 8 dkg étkezési keményítõ, 2 teáskanál sütõpor, 3 teáskanál fahéj, 3 pohár tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 üveg (720 ml) meggybefõtt, 1 citrom reszelt héja, 8 dkg vágott dióbél, csokoládélevél, porcukor