rss
  • Paprikás sonkás pogácsa

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg lisztet, 15 dkg zsírral, 12 dkg fõtt, áttört burgonyával, 1 tojással, 1 dkg sütõporral és kevés sóval jól összegyúrt tésztát készítünk.

    loading...

    Késhegynyi õrölt borssal fûszerezzük, majd vékonyra nyújtjuk, kevés füstölt szalonna olvasztott zsírjával megfröccsentjük, majd 12 dkg darált, vagy apróra vágott fõtt füstölt sonkát szórunk a tésztára. Pirospaprikával megszórjuk, és összehajtogatjuk. Még háromszor megismételjük a hajtogatást, majd 10-15 percig hûvös helyen pihentetjük. Kiszaggatjuk, kizsírozott tepsibe tesszük, tojással megkenve pirosra sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almatorta

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 120 g liszt
    - 80 g pocukor
    - 100 gsütõmargarin
    - 2 egész tojás
    - 1 kis doboz natur joghurt
    - 1 cs vaníliás cukor
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1/2 cs sütõpor

    Tetejére:
    - 3 db közepes alma

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Citromos túrókrém

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 1 citrom héja és leve, édesítõ, 1 tojás.

  • Szecsuáni kelkáposzta-saláta

    A káposztát gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. A megtisztított hagymát vékonyra szeleteljük. A szójaszószt a paprikakrémmel, a fûszerporral és a sóval összekeverjük, citromlével harmonikusan édes-savanyúra ízesitjük.

  • Ázsiai becsinált leves

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg kínai kelkáposzta, 2 szál sárgarépa, 15 dkg gomba, 1 filézett csirkemell (35 dkg), 1 db gyömbér, 1 l tyúkhúsleves (kockából), 10 dkg rizs, 2 evõkanál szójaszósz, 1 csokor metélõhagyma.

  • Juhtúrós spagetti

    Hozzávalók:

    - 50 dkg spagetti
    - tejföl
    - 20 dkg juhtúró
    - fél fej hagyma
    - só
    - bors
    - 1 csipet oregánó
    - 1 teáskanál kapor
    - metélőhagyma
    - olaj

  • Korhelyleves gombából

    Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 5 dkg szárított gomba, 1 ek lisz, 2 ek olaj, 1 kk paprika, 2 gerezd fokhagyma, só.

  • Boszorkány-szigeti batyus halászlé

    Hozzávalók: 4 kg ponty, 80 dkg hagyma, 5 dkg só, 10 dkg szegedi fûszerpaprika, 30 dkg liszt, 2 tojás, 5 csípos paprika, 20 dkg paradicsom, 2 dkg fokhagyma, 2 kg halcsont, 2 dl olaj, fehérbors.

  • Húspuding

    Hozzávalók: 20-25 dkg sovány fõtt vagy sült hús, 1,5-2 db zsemle, 2 tojás, petrezselyemzöld, bazsalikom, borsikafû;

  • Töltött sonka pirított sajttal

    Hozzávalók: 8 vastagabb szelet fõtt sonka, 25 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyem zöldje, vaj, liszt, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, só, bors, 1 tojás, két kis paradicsom.

  • Kókuszgolyók csokiba mártva

    Kókuszgolyók csokiba mártvaA mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá) Ezután nedves kézzel, formáljunk kb. diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára. Helyezzük be a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a golyók teljesen megdermedjenek. A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd gőzfürdő fölött, néha megkeverve olvasszuk fel. Ezután vegyük ki a fagyasztóból a kókuszgolyókat, majd egyesével vonjuk be az olvasztott csokoládéval.

  • Marhapörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhaszínhús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evõkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, só.

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók:1 közepes nagyságú csirkemell, ¥ kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

  • Csõben sült burgonya

    Hozzávalók (4 személyre):

    80 dkg burgonya, 4 dl besamel, 4 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, vaj, szerecsendió, bors, só

  • Csokoládés fánk

    Hozzávalók A mártáshoz: 80 g porcukor, 25 g liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 15 g kakaópor, 25 ml rum, 100 g étcsokoládé, 250 ml tej.

    A tésztához: 120 g margarin, 120 g liszt, csipet só, 150 ml víz, 4 db tojás.

  • Rakott kel másképpen

    Hozzávalók: 1 szép zsenge kelkáposzta, só, margarin, 30 dkg kockára vágott, fõtt, füstölt hús, 3 evõkanál morzsa, 4 dl tejföl.

  • Kapros, joghurtos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 pohár joghurt, csipetnyi tárkony, 2 evõkanál liszt, fél csokor kapor, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Farsangi fánk

    Hozzávalók: 38 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 6 tojássárgája, 7 dkg vaj, 8-9 evõkanál tej, 1 evõkanál cukor, 1 kávéskanál rum, negyed citrom reszelt héja, csipetnyi só, olaj, vaníliás cukor, barackíz.

  • Kapros tejfölleves buggyantott tojással

    Hozzávalók: 5 cl étolaj, 5 dkg liszt, 5 dkg vöröshagyma, 1 csomó kapor, 3 dl tejföl, 1 db citrom, 4 db tojás, pirospaprika, só.

  • Töltött paprika

    Szép húsos zöldpaprikáknak magját kiszedjük, ereit kivágjuk s egy tálba rakva, leforrázzuk. Ha egy ideig már álltak, kiszedjük és szitára rakjuk. Elõzõleg már feltehetjük a mártáshoz szükséges egy - 1 és fél kiló paradicsomot, egy kis hagyma és petrezselyem zöldjével, kevés vízzel fõni.

loading...