2024.04.24. - György

Körözött köleskásából

Hozzávalók: 10 dkg köles, 4 dl tej, 10 dkg Rama margarin, 1-1 evõkanál paprika- krém és mustár só, õrölt bors, 1 mokkáskanál köménymag ,2 gerezd fokhagyma, 1-1 csokor petrezselyem és metélõhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kölest a forró tejbe szórjuk, és lassú tûzön, néha-néha megkeverve puhára fõzzük. Fedõalatt langyosra hûtjük. Ekkor a margarint, a fûszereket, az összezúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet és a metélõhagymát is hozzáadjuk, majd alaposan összedolgozzuk. Jól behûtve kenyérre vagy péksütemény-re kenve kínáljuk, esetleg a hagyományos körözötthöz hasonlóan paprikába töltve, felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!