2024.04.25. - Márk

Lencsefõzelék

Hozzávalók: lencse, zsír, liszt, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, tejföl, babérlevél, mustár, citromlé, citromhéj, cukor, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az elõkészített lencsét 1-2 babérlevéllel tedd fel fõni annyi sós vízben, amennyi biztonsággal ellepi. Készíts világos rántást vörös- és fokhagymával, valamint pirospaprikával, s ezzel sûrítsd a fõzeléket, amikor a lencse már megpuhult. (Ekkor a babérleveleket már kidobhatod.) Adj hozzá csipetnyi cukrot, egy kis reszelt citromhéjat, kevés mustárt, valamint citromlevet, s esetleg néhány kanálnyi tejfölt. A végén röviden forrald össze a fõzeléket.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!