rss
  • Omlós keksz (linzer)

  • Share on Tumblr

    50 dkg lisztet 2 teáskanál sütõporral és nagyon hideg(!) 24 dkg margarinnal összegyúrjuk, morzsoljuk, majd hozzáadunk 2 egész tojást, 14 dkg cukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot, és az egészet gyorsan jól összedolgozzuk.

    loading...

    Cipót formázunk belõle, lefedve 30 percig hideg helyen pihentetjük. Kis adagokban folpack között kb. 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, kissé belisztezett formával különbözõ mintájú kekszeket szúrunk ki. Sütõpapírral kibélelt tepsibe sorbarakjuk, elõmelegített sütõben kb. 12-15 perc - amíg a keksz teteje már nem puha, de még nem ég meg. (Félidõben esetleg fordítsuk meg a tepsit, hogy egyenletesen süljön.)

    Ha kakaós kekszet is szeretnénk, akkor a cipót kettévágjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 evõkanál tejet és 3-4 evõkanál kakaóport.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hortobágyi csõtészta

    Hozzávalók: 1-1,5 kg csirkemell (jó pulyka és disznóhús is), 2-3 fej vöröshagyma, 1-1,5 (nagy) pohár tejföl kb. 1 üveg csemege uborka, kb. 15-20 dkg párizsi (ez elhagyható) só, bors, csemege õrölt paprika, babérlevél, liszt, víz, olaj vagy zsír.

  • Grillezett alma

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db nagyobb alma, 150 g championgomba, 250 g sárgabarack, 200 g füstölt sajt, 40 g vaj, só, õrölt fahéj.

  • Sült hot dog

    Hozzávalók: 8 db stangli (egyenes kicsi kifli), 8 kicsi virsli, 1 evõkanál mustár, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só, 1 gerezd fokhagyma;

  • Pussy Foot szilveszterre

    Hozzávalók: 2cl grenadine, 6cl narancslé, 6cl ananászlé, 6cl grapefruitlé, 1cl limettlé, diszítéshez ananász gerezd és koktél cseresznye.

  • Meggyes kocka

    Hozzávalók:

    Az öntethez:

    - 2 csomag tortazselé
    - 0,5 liter meggykompót leve

    A töltelékhez:

    - 25 dkg kimagozott meggy
    - 2 pohár tejföl
    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 3 dl tej
    - 1 csomag vaníliás pudingpor

    A tésztához:

    - 1 db tojás
    - egy csipetnyi sütõpor
    - 20 dkg finomliszt
    - 8 dkg porcukor
    - 10 dkg margarin

  • Joghurtos sütemény

    Hozzávalók: 1 nagy pohár gyümölcsös joghurt, 2 pohár (a joghurtos pohár a mérce) liszt, 1 pohár cukor, fél pohár étolaj, 4 tojás, 1 csomag sütõpor.

  • Császárszalonnás paradicsomos tészta

    Hozzávalók:

    - 10 dkg felcsíkozott császárszalonna
    - 25 dkg tészta
    - pár szem koktélparadicsom
    - só
    - bors
    - 2 evõkanál paradicsomsûrítmény
    - 1 közepes fej hagyma felcsíkozva

  • Sajtgombóc

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma;

  • Eperdzsem

    Hozzávalók: 1500 g apró eper, 1000 g kristálycukor, 1 mk. citromsav (vagy 2 citrom leve).

  • Szilvás-õszibarackos lepény

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 40 dkg liszt
    - 1,5 csomag sütõpor
    - 8 dkg õrölt mandula
    - 1 citrom reszelt héja
    - 5 tojás
    - 20+5 dkg porcukor
    - 20 dkg puha margarin
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 dl tej
    - 0,5 dl rum
    - csípet só

    Töltelékhez:

    - 1 kg szilva
    - 0,5 kg õszibarack

    Szórni:

    - fahéjas porcukor

  • Tejszínes diós tarja

    Hozzávalók: 6 szelet tarja (nem kell kikloffolni), 1 fej hagyma, 6 szelet bacon szalonna, kolbász karikák, só bors, 2 dl tejszín, 2 dl ketchup, 2 ek.darált dió.

  • Részeges csirkemell

    Csirkemelleket ketté vágva ,hirtelen átsütjük forró olajban,de csak éppenhogy.

  • Lencse darált hússal (Kiymali mercimek)

    Hozzávalók: fél kg lencse, 20 dkg darált hús, 2 fej hagyma, 2 ek vaj, 1 ek sûrített paradicsom, só.

  • Harcsaszeletek kapros paprikás mártásban

    Hozzávalók: 3-4 adaghoz: 1 szelet kenyérszalonna, 4-6 szelet harcsafilé, fokhagymás fûszerkeverék, bors, szárított vagy friss kapor, 2 db halászlékocka, 2 dl tejföl, 1-2 ek liszt.

  • Póréhagymaleves

    Hozzávalók: 50 dkg póréhagyma (kb. 3 szál), 3 dkg vaj vagy margarin, 7,5 dl húsleves, 1 tk. pirospaprika, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Egresmártás

    A megtisztított egrest, a cukrot és a fûszereket kevés vízben fõni tesszük, s amikor már majdnem puha, a tojásfehérjébõl habot verünk, lazán elkeverjük a liszttel és a tojássárgájával, majd a forró egrest beleszedjük. Jól összekeverjük, hidegen és melegen is tálalhatjuk.

  • Palócleves

    Hozzávalók: 40 dkg birkalapocka, 30 dkg burgonya, 30 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa, 3 gerezd fokhagyma, 1 kanálnyi finomliszt, 5 dkg zsír, só, paprika, kömény, kapor, babérlevél, 1 pohár tejföl.

  • Császár-spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt császárhús (slicced bacon), 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 tojás, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 1 evõkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld, 1 evõkanál só.

  • Hagymás babsaláta

    A fehér szemes babot kb. 1-1,5 csészével este beáztatjuk. Másnap hideg vízzel feltesszük fõzni. Közben legyen lobogó víz, mert ha a paszuly fõtt vagy 10-15 percet, a vizét leöntjük és a lobogó forró vízzel feltöltjük.

  • Kínai csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirke, 3 dkg szárított kínai gomba, 2,5 l csirkehúsleves, 1 csomag vegyes zöldség, 5 dkg kínai rizsgombóc, sárgarépa, zeller, póréhagyma, 34 dkg bambuszrügy, szójaszósz, chili.

loading...