Hozzávalók: 10db narancs, 1db nagy citrom, 1db grépfrút, 1 csomag Quittin cukortakarékos zselésítõ, kb 1kg cukor a narancs édességétõl függõen, 4dl víz.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A vízbõl és a cukorból szirupot kell fõzni. Míg ez fõ, addig az alaposan megmosott narancsok szebbik felének és a citromnak krumplihámozóval leszedem vékonyan a héjját. Mindent szépen meghámozok, és felaprítok (legjobb az erre alkamas robotgép tartozékkal).
A gyümölcspéphez hozzákeverem a zselésítõt. (Ne nézd meg, mi van ráírva!!!) Kotyvalékot a szirupba öntöm, még fõzöm egy kicsit, egy óránál semmiképp se többet. Végül forrón üvegbe töltöm, dunsztba teszem kihûlni.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!