rss
  • Gyümölcsök joghurtba rejtve

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 dl natúr joghurt, 1 citrom reszelt héja, 4 lap zselatin, 15 dkg porcukor, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg friss vagy befõtt gyümölcs, 1/2 dl víz.

    A tetszõleges alakú forma (tál) aljára vágott gyümölcsbõl mintát rakunk, majd hûtõszekrénybe tesszük, hogy jól lehûljön.

    A joghurtot a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéját és a 0,5 dl vízben feloldott zselatinlapot.

    Habverõvel elkeverjük, majd az elõhûtött formába öntjük. Ha a forma félig megtelt, beleszórjuk a maradék gyümölcsöt. Tetejére rakjuk a maradék joghurtot. Hûtõben 45 percet állni hagyjuk, majd meleg vízbe mártjuk és azonnal tálra borítjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kolbászos tészta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg lecsókolbász
    - 45 dkg liszt
    - 15 dkg vaj
    - 2 dl tej
    - 3 tojás
    - 2 dkg élesztõ
    - só, cukor

  • Sonkás tészta

    Sonka maradékokat, vagy füstölt húst finomra összevagdalunk s kevés zsírban lábosba tesszük. A tésztát nagyon vékonyra kinyújtva kockákra vágjuk, sósvízben kifõzzük, a sonkával s 2-3 deci jó tejfellel elkeverjük.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 5 dl paradicsompüré, 1 fej hagyma, 30 g zsiradék, 30 g liszt.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Csirkemell spárgás tésztával

    Elõkészítés: A húst megmossuk. A fokhagymát áttörjük. A spárgát lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk. Vizet forralunk a tésztafõzéshez.

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 4 tojás, 4 dl tej, 10 dkg cukor, só, 3 dkg mazsola, baracklekvár, mazsola.

  • Fekete ribizli pálinka

    1/2 l tisztított feketeribizli,1/2 gyökér gyömbér,1/2 vanília,20 kockacukor,1/2 üveg tiszta pálinka.

  • Csokoládépuding kókuszos krémmel

    Hozzávalók 4 személyre: A pudinghoz: 1 zacskó csokoládéízû pudingpor, 2,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 3 evõkanál cukor. A mártáshoz: 1 zacskó vaníliaízû desszertkrémpor, 5 dl tej, 6 evõkanál kókuszreszelék, 2 evõkanál cukor, esetleg mentalevél.

  • Marinált sárgarépa

    Hozzávalók: 1,5 dl fehérbor, 1,5 dl borecet, 4 ek extra szûz olivaolaj, fél kg sárgarépa, só.

  • Sugo di carne - Olasz húsos szósz

    Hozzávalók: 40 dkg paradicsom, 1 erõspaprika, egy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél kg vegyes darálthús, 4 ek paradicsompüré, só, cayenne bors, 2 ek olaj.

  • Habos diós

    Hozzávalók:

    A tésztához:300 g liszt, 150 g cukor, 1/2 citrom lereszerlt héja, 1 tojás, 200 g hideg vaj vagy margarin; a tészta tetejéhez: 2 tojásfehérje, 125 g cukor, 125 g darált dió, 50 g reszelt táblacsokoládé, 1/2 tk. fahéj,1 ek. kakaópor

  • Rizspuding

    Hozzávalók: 10 dkg rizs, 5-6 dl tej, 10 dkg porcukor, 4 dl tejszín, 1 dkg zselatin, vaníliás cukor, citromhéj.

  • Tormás-diós céklafalatok

    Hozzávalók: fél literes üveg készen vásárolt céklasaláta, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál durvára vágott dióbél, 1 mokkáskanál só, csipet porcukor, 1 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 2 dl sör.

  • Kocsonyázott tojás Munkácsy módra

    Hozzávalók: 250 g bármilyen fõtt hal, 200 g friss paradicsom, 120 g gomba, 200 g zellergumó, remoulade-mártás, 12 db bevert tojás, tárkonylevelek, 600 g halaszpik.

  • Burgonyapüré

    Hozzávalók: 1 kg szétfõvõfajta burgonya, 5 dkg vaj, tej, só.

  • Tárkonyos húsgombócleves

    Hozzávalók:

    1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 25 dkg darált sertéshús, 2 tojás, 5 dkg búzadara, fél mokkáskanál õrölt bors, 1 kiskanál ételízesítõ por, 1 liter szûrt húsleves (leveskockából is lehet), 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 2-3 ág friss tárkony (szárított is lehet), fél citrom, csipetnyi porcukor

  • Paradicsom befõzése

    A paradicsomot megmosva, üstbe, vagy más alkalmas edénybe kissé szétdarabolva beletesszük s gyakori kavarás mellett addig fõzzük, míg a paradicsomról a héja egész leválik és összesodródik.

  • Meggyes piskóta

    Hozzávalók:
    kb. 1 kg meggy (lehet más idénygyümölcs is), 12 dkg cukor, 4 tojás, 4 evõkanál víz, 17 dkg liszt (teljes kiõrlésû barna liszt és fehér bio liszt), pici sütõpor, 1 teáskanál édesítõ;

  • Cappuccino szelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 10 dkg finomliszt
    - 1 tasak csokoládéízû pudingpor (fõzni való)
    - 1 tk. sütõpor
    - 3 tojás
    - 1 ek. étolaj
    - 9 dkg porcukor

    Meggyes töltelék:

    - 1 üveg meggybefõtt (kb.35 dkg)
    - 1 cs. vaníliás pudingpor (fõzni való)

    Krém:

    - 1 cs. csokoládé ízû pudingpor (fõzni való)
    - 3 ek. instant kávépor
    - 3 ek. cukor
    - 3 dl tej
    - 3 dl habtejszín

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás, 1 tk mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 ek burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 tk pirospaprika, 1 tk szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mk õrölt fekete bors, kevés liszt.