2024.04.25. - Márk

Gyümölcsök joghurtba rejtve

Hozzávalók: 8 dl natúr joghurt, 1 citrom reszelt héja, 4 lap zselatin, 15 dkg porcukor, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg friss vagy befõtt gyümölcs, 1/2 dl víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tetszõleges alakú forma (tál) aljára vágott gyümölcsbõl mintát rakunk, majd hûtõszekrénybe tesszük, hogy jól lehûljön.

A joghurtot a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéját és a 0,5 dl vízben feloldott zselatinlapot.

Habverõvel elkeverjük, majd az elõhûtött formába öntjük. Ha a forma félig megtelt, beleszórjuk a maradék gyümölcsöt. Tetejére rakjuk a maradék joghurtot. Hûtõben 45 percet állni hagyjuk, majd meleg vízbe mártjuk és azonnal tálra borítjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!