rss

  • Gesztenyés palacsinta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók: a tésztához: három tojás, 3 dkg porcukor, négy evõkanál olaj, 1 l tej, 20 dkg rétesliszt, csipetnyi só; a töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza, tej, 1-2 evõkanál barackíz, két evõkanál rum, a tetejére porcukor.

    A tésztához a tojássárgákat a porcukorral meg az olajjal simára keverjük, felengedjük a tejjel, majd csipetnyi sóval ízesítjük és a lisztet hozzáadva fél óráig pihentetjük. Ekkor adjuk hozzá a kemény habbá vert fehérjéket, és teflon serpenyõben a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk belõle.

    Amíg a tészta pihen, addig a gesztenyemasszát egy kis tejjel, a rummal meg a barackízzel jól kikeverjük. A kisütött palacsintákat ezzel a krémmel töltjük, négyrét összehajtjuk és tûzálló tálra rakjuk, félig egymásra fektetve. A tetejüket porcukorral meghintve az egészet átmelegítjük, de nem pirítjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pincepörkölt vörösborral

    Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya, pirospaprika, köménymag, só.

  • Ausztrál hamburger

    Hozzávalók: 50 dkg sovány marha darálthús, 1 kis lilahagyma, reszelve, 3 ek olívaolaj, 1-1 (kb 1 cm vastag) szelet ananász személyenként, 1-1 tojás személyenként, 1-1 zsemle személyenként, 2 fõtt cékla, vékonyan szeletleve, 2 paradicsom, szeletelve és salátalevelek.

  • Citromos hal római tálban

    A megtisztított halat bevagdossuk, szalonnacsíkokkal tûzdeljük, fokhagymával és Adzsikával bekenjük. Az elõzõleg egy órára beáztatott és vajjal kikent tálba helyezve, meghintjük kívül-belül fûszerekkel. Száraz fehérborral locsoljuk meg.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.

  • Sült csíkok rizskörettel

    Hozzávalók:

    - 2 szelet sült hús
    - 5 kanál étolaj
    - 2 kanál kacsazsír
    - 1 csomag elõfõzött rizs
    - 15 dkg vegyes kerti zöldség
    - 20 dkg fehér csiperkegomba
    - 2 szál zöldhagyma
    - 0.25 db kaliforniai piros paprika
    - só, bors
    - bazsalikom bóbita

  • Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

    Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál méz, csipet só.

  • Vörösboros szarvascomb

    Hozzavalok: 60 dkg szarvascomb, so, bors, 1-1 szar sarga es feherrepa, egy
    kozepes fej hagyma, 3 ek olaj, 1 ek cukor, 2 baberlevel, 1/2 tk kakukkfu, 2
    tk muskar, 2 ek szojaszosz, 4 dl vorosbor

  • Gombás máj

    Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 25 dkg gomba, 1 dl vörös bor (lehetõleg száraz), 4 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint törött fekete bors, só.

  • Francia karalábé

    A meghámozott, laskára vágott karalábét a forró vajban megforgat­juk, majd egy kevés sóval a saját levében puhára pároljuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, és a sütõben megsütjük.

  • Csõben sült burgonya

    Hozzávalók (4 személyre):

    80 dkg burgonya, 4 dl besamel, 4 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, vaj, szerecsendió, bors, só

  • Tejszínes laskagomba

    Megpárolok egy fej hagymát és ráteszem a felvágott laskagombát (lehet persze csiperke is!). Só, bors, 4-5 gerezd átpréselt fokhagyma.

  • Négerfánk

    Hozzávalók: 2,5 dl víz, 25 dkg finomliszt, 6 db egész tojás, 5 dkg vaj, csipetnyi só, 4 adag csokoládéöntet, 1 evõkanál porcukor, 2 dl tejszín;

  • Bajai halászlé

    Hozzávalók 4 személyre: 1200 g ponty, 500 g vegyes hal( törpeharcsa, kárász, keszeg), 2 db közepes vöröshagyma, 2 ek. õrölt pirospaprika ( édesnemes, és erõs), só, 1 db paradicsom, 1 db hegyes zöldpaprika, 1-2 db, só, cseresznyepaprika, 250 ml vörösbor, 150 g gyufatészta.

  • Tojássaláta joghurtosan

    Hozzávalók:

    - 5 db tojás (keményre fõzve)
    - 6 ek joghurt
    - 3 ek majonéz
    - 1 ek mustár
    - 1 tk magos mustár
    - 1 tk szezámmag
    - só, bors
    - 3 csepp édesítõ
    - 1 csipet kurkuma
    - 1 tk csemege paprikakrém
    - 3 dkg petrezselyemzöld

  • Sváb pacal-lencse saláta

    Hozzávalók: 50 dkg elõfõzött pacal, 1 csésze lencse, ecet, só, frissen õrölt bors.

  • Olajos-citromos mártás

    Hozzávalók: 3 rész olaj, 1 rész szûrt citromlé, só, törött bors keverék.

  • Hideg almaleves

    Hozzávalók: fél kg alma, 1 citrom leve, 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 2 db szegfûszeg, 7 evõkanál méz, 1 mokkáskanál õrölt fahéj.

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Mozzarellával és paprikával töltött gombóc

    Elõkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában megfõzzük. Még melegen meghámozzuk, majd összetörjük krumplinyomóval.

  • Kolbászos rántotta

    Kevés zsíron egy kávéskanál reszelt vöröshagymát megpirítunk, vékonyra szeletelt kolbászt teszünk bele.