2024.04.19. - Emma

Tonhalas rizs saláta

Elõször is 30 dkg rizst megfõzök enyhén sós vízben. Közben páclét készítek 5-6 ek. olajból, 2 citrom levébõl, 5 ek. tárkonyecetbõl, sóval, borssal fûszerezve. Ebbe a lébe teszek 3 paradicsomot nyolcadokra vágva, 3 színes paprikát csíkokra vágva, egy méretes kígyóuborkát szeletelve, 4 gerezd fokhagymát és 4 fej v. hagymát apróra vágva.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kb. 20 dkg majonézt összekeverek vágott zöldfûszerekkel: petrezselyemmel, zellerrel, snidlinggel, kakukkfûvel, tárkonnyal, bazsalikommal, kevés õrölt babérral, valamint egy apróra vágott csemegeuborkával, és egy csipet cayenne borssal.

A sós lében eltett tonhalat (konzerv) lecsöpögtetem, kisebb darabokra tördelem és összekeverem a fõtt rizzsel és a fûszeres majonézzel. Fél óra hûtés után hozzáadom a lecsepegtetett zöldségeket és összekeverem. Meg kell valljam, én a zöldségek páclevét is hozzáadom a rizses tonhalhoz, igaz így kissé savanykásabb lesz.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!