2024.04.25. - Márk

Kapros tök tejfölös tojással sütve

Hozzávalók: 2 kg spárgatök, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 csomó kapor, 1 kiskanál KNORR Delikát ételízesítõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zsenge, fiatal tököt megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magházát eltávolítjuk. Ezután a tököt ujjnyi vastag hasábokra vágjuk. A Delikát ételízesítõvel felforralt vízbe dobjuk, és kb 1-2 percig fõzzük, majd leszûrjük. Egy mélyebb tepsit vagy tûzálló edényt kivajazunk, és beleöntjük, az elõfõzött tököt.

A tejfölt a tojással és a fele reszelt sajttal jól összekeverjük, megsózzuk, és a tökre öntjük. Megszórjuk a megmaradt sajttal, kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk, és középmeleg sütõbe téve 12-15 percig sütjük. Tálalás elõtt apróra vágott, friss kaporral hintjük meg.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!