rss
  • Brokkolisaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 csomag (50 dkg) mirelit brokkoli, 2 nagy fej lilahagyma, 15 dkg párizsi, 25 dkg savanyú káposzta, 3 evõkanál olaj, ecet és cukor, ízlés szerint, fél mokkáskanál törött fekete bors, só.

    loading...

    A még fagyos brokkolit forrásban lévõ, enyhén sózott vízbe dobjuk, és az újraforrástól számított 3 percig fõzzük, majd leszûrjük. (A brokkoli ne fõjön puhára, inkább "harapható" legyen.) Félretesszük, hogy kihûljön. A hagymát meghámozzuk, és nagyon vékony karikákra vágjuk. Megsózzuk, és néhány percre ugyancsak félretesszük.

    A párizsit vékony csíkokra aprítjuk, a savanyú káposztát is felaprózzuk. Salátástálban fél dl-nyi ecetet elkeverünk 1 dl vízzel, cukorral és olajjal, majd a borsot is beleszórjuk. A salátalébe belekeverjük a hagymát, a párizsit és a brokkolit, valamint a savanyú káposztát. Az egészet óvatosan átkeverjük, majd befedve betesszük a hûtõszekrénybe.

    Fél napig érleljük, ezután ismét átkeverjük. Vacsorára való, fogyókúrásnak mondható saláta.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos grillkolbász

    Húsos: 2 kg zsírosabb disznóhús, fél liter tej, õrölt bors, õrölt szegfûbors, egy csokornyi zöldfûszer, 25 dkg emmentáli, só.

  • Capresesaláta

    Hozzávalók: fél kg szép, érett paradicsom, 25 dkg mozzarellasajt, olivaolaj, bazsalikom, 5 szem kapribogyó (finomra vágva), só, bors, oregano.

  • Mogyorós csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 csirkeszárny, 10 dkg darált mogyoró, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 2 tojás, 1 csapott teáskanál só, csapott mokkáskanál törött fehér bors, 3 evõkanál liszt;

  • Túrós rakás

    Hozzávalók: 5 zsemle, 3 dl tej, 3 tojás, 2 cs. vaniliás cukor, 3 kanál kristálycukor, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, cukor, citromhéj és mazsola ízlés szerint.

  • Húsvéti sonkás kenyér

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 csapott tk porcukor, 3 dkg vaj, 2 dkg élesztö, 1 mk só, 1,5 dl tej, 30-35 dkg fõtt füstölt sonka, vagy más füstölt hús.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók: 6-8 kifli, 8 dl tej, 15 dkg darált dió, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 tojás, 1 ek. sárgabaracklek­vár, 50 dkg savanykás alma, 5 dkg mazsola, 1 üveg meggybefõtt, 2 csomag vaníliás cukor, íz­lés szerint cukor, porcukor, csipetnyi só vagy néhány csepp citromlé.

  • Lecsós sertésszelet

    Hozzávalók: 10 szelet 8 dekás karaj, 2 dkg só, 5 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 1,5 dkg pirospaprika, 1 kg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom.

  • Csirkegulyás bográcsban

    Hozzávalók: 1 2,5 kg-os kakas, vegyes zöldség, 2 fej hagyma, paradicsom, zöldpaprika, 1 csípõs csöves paprika, só, kömény, 1-2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 60 dkg burgonya.

  • Lángos

    LángosEgy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, az élesztőt is belemorzsoljuk. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt. Ha felolvadt hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel. Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle, amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk. 20 perc után a tésztánkat körbe locsoljuk olajjal és a tészta alá toljuk, így könnyen tudjuk a tésztánkat felfele tolni. Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztából a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz a tésztánk és nem fog úgy ragadni. Újra letakarjuk és egy 5 percre megint kelni hagyjuk.

  • Francia almatorta

    Hozzávalók: 200gramm liszt, 100gramm vaj, 3 evõkanál kristálycukor, vanílliáscukor, só, alma.

  • Vitaminleves

    Hozzávalók: 3 db sárgarépa, 2 gyökér, 1 burgonya, 1-2 fehérkáposzta-levél, 1 fej vöröshagyma, só, cukor, citromlé, tejföl.

  • Kolbászos tésztaomlett

    Hozzávalók: 25 dkg orsótészta, 1 fej vöröshagyma, 3 piros pritamin paprika, 15 dkg parasztkolbász, 8 tojás, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál vaj, só, bors.

  • Meggyes lepény

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 3 dl tejföl, 1 citrom, 5 g só, 10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 2 dkg élesztõ, 1 tojás.

  • Sajtosperec

    Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 1 pohár tejföl, 2 db tojás sárgája, 1 csomag sütõpor, 20-25 dkg Trapista sajt (reszelve), só ízlés szerint (kb. 3 púpos kávéskanál).

  • Aszalt paradicsomos kenyér

    Hozzávalók: 10-10 dkg aszalt paradicsom olajban, reszelt parmezán és húsos szalonna, 12 dkg vaj, 18 dkg liszt, 1 tasak szárított élesztõ, 3 tojás, õrölt bors, só, a formához, vaj és liszt.

  • Csokoládés mogyorós kocka

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 5 teáskanál instant kávépor
    - 50 dkg puha vaj
    - csipetnyi só
    - 45 dkg cukor
    - 8 db tojás
    - 50 dkg liszt
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 evõanál kakaópor

    A tészta lekenéséhez:

    - 2-3 evõkanál vegyes ízû lekvár
    - 2 csomag tejszínes pudingpor
    - 8 dl tej
    - 15 dkg darált mogyoró
    - ízlés szerint cukor
    - 2,5 evõkanál zselatin

  • Bundás alma

    Hozzávalók: 1 kg alma, 240 gramm liszt, 1 db tojás, 350 ml tej, 1 csipet só, 1 ek méz, 1 ek olaj.

  • Majonézes virslisaláta

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, 1 kk citromlé, bors, só, 1 ek fehérbor.

  • Tojásos paradicsom

    Nyolc közepes, kemény paradicsomnak a szárral ellentétes oldaláról egy-egy vékony lapot levágunk, belsejét kikaparjuk, csak vékony húsréteg maradjon. A belsejét sóval, õrült borssal, szurokfûvel meghintjük, és borsónyi vajdarabot meg apró kockákra vágott fõtt füstölt húst rakunk az üreg aljára.

  • Áfonyás Cake

    Hozzávalók: 210 g liszt, 1 tk sütõpor, egy csipet só, 113 g puha vaj, 150 g cukor, 2 tojás, 1 tk vanilía aroma, 1 citrom reszelt héja, 120 ml tej, 210 g friss áfonya.

loading...