2024.04.19. - Emma

Brokkolisaláta

Hozzávalók: 1 csomag (50 dkg) mirelit brokkoli, 2 nagy fej lilahagyma, 15 dkg párizsi, 25 dkg savanyú káposzta, 3 evõkanál olaj, ecet és cukor, ízlés szerint, fél mokkáskanál törött fekete bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A még fagyos brokkolit forrásban lévõ, enyhén sózott vízbe dobjuk, és az újraforrástól számított 3 percig fõzzük, majd leszûrjük. (A brokkoli ne fõjön puhára, inkább "harapható" legyen.) Félretesszük, hogy kihûljön. A hagymát meghámozzuk, és nagyon vékony karikákra vágjuk. Megsózzuk, és néhány percre ugyancsak félretesszük.

A párizsit vékony csíkokra aprítjuk, a savanyú káposztát is felaprózzuk. Salátástálban fél dl-nyi ecetet elkeverünk 1 dl vízzel, cukorral és olajjal, majd a borsot is beleszórjuk. A salátalébe belekeverjük a hagymát, a párizsit és a brokkolit, valamint a savanyú káposztát. Az egészet óvatosan átkeverjük, majd befedve betesszük a hûtõszekrénybe.

Fél napig érleljük, ezután ismét átkeverjük. Vacsorára való, fogyókúrásnak mondható saláta.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!