2024.04.20. - Tivadar

Hagymás ránotott csirkecomb

Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evokanál olaj, 1 evokanál citromlé, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez, só és törött fekete bors ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vöröshagymákat megtisztítom, egyet megreszelek a többit pedig karikákra vágom. A reszelt hagymát összekeverem a finomra vágott petrezselyemzölddel, az olajjal, a citromlével, a borssal, sóval, majd ezzel a krémmel vastagon bekenem a forgóknál kettévágott, leborözött csirkecombokat.

Legalább 2 órán keresztül érlelem a hutoszekrényben, de elozo nap is bepácolható. (Lefedve kell a hutoszekrénybe tenni, mert eros illatát minden más élelmiszer átveszi!) Fogyasztás elott a combokat lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába hempergetem, majd bo, forró olajban, takaréklángon pirosra sütöm.

A karikákra vágott vöröshagymát lisztbe mártom, és ugyancsak forró olajban megsütöm majd a combok tetejére szórom. Sok salátával és burgonyapürével kínálom. Majonézes mártással hidegen is fogyasztható.

Elkészítési ideje: 60 perc

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!