2024.03.29. - Auguszta

Sárgadinnyelé Amanda módra

Hozzávalók: 1 kg apróbb kockára vágott illatos sárgadinnye, 2 citrom leve, 30-40 dkg cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Összekeverjük egy uborkásüvegben, lekötjük. 3-4 napig napos helyre állítjuk. Ha túl erõs a napsütés, akkor vigyük néhány óra után félárnyékba! Nagyobb lyukú gézbe, vagy nagyon-nagyon elmosott tésztaszûrõbe öntjük, lecsepegtetjük.

A levet - tartósítószerrel kevert forró vízzel kimosott - palackokba töltjük, nagyon pici tartósítószert teszünk rá (én nem szoktam, de ne szidjatok, ha Nektek így megromlik), lekötjük (mint a paradicsomlevet) és kidunsztoljuk - kb. 15 percig lassan forralva.

A vízben hagyjuk kihûlni. Nem tudom, meddig áll el, mert nálunk mindig hamar elfogy, bár többször is megkíséreltem az elrejtését. A pépbõl - magában, esetleg más gyümölccsel, pl. málnával keverve - dzsemet fõzünk.

Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!