rss
  • Fokhagymás füstölt csülökfalatok

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 fõtt füstölt csülök, 1 db egész tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 evõkanál finomliszt, ½-1 dl tej (vagy csülökfõzõlé), ízlés szerint törött fekete bors, késhegynyi csípõs paprika, 1 evõkanál mustár.

    loading...

    A fõtt csülköt kicsontozzuk, majd a húst hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk. A tojást habosra verjük a tejjel (csülöklével), hozzáadjuk a lisztet, a megtisztított és lereszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a törött borsot és a csípõs paprikát, majd a mustárral is összekeverjük.

    A húscsíkokat elõször lisztbe mártjuk, ezután a mustáros tésztában megforgatjuk, és a 180 fokra felforrósított olajba egyenként beletesszük. 4-5 perc alatt pirosra sütjük, majd kivéve leitatjuk róla a felesleges olajat és csípõs csalamádéval vagy ecetes paprikával meg tört burgonyával kínáljuk. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ étel.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gesztenyés pulykamell

    Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott pulykamell, 2 db egész tojás, 15 dkg gesztenyemassza (a gesztenyemassza édes is lehet), 3-4 evõkanál liszt, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 teáskanál mustár;

  • Gombás burgonyaszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg fõtt burgonya, 2 púpozott ek. gombalevespor, 3 dl tej, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött feketebors, olaj.

  • Túrós pofézni

    Hozzávalók: fél kg tehéntúró, fél csokor kapor, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál liszt, 2 db tojás, 1 teáskanál só, sütéshez: olaj, vegeta.

  • Kínai csirkemellcsíkok

    Hozzávalók: 1 kg-os csirkemell, 1+4 ek olaj, 1 ek citromlé, 3 ek szójaszósz, 1/2 kk õrölt feketebors, 3 gerezd fokhagyma, 5 ek keményítõ, só.

  • Pudingos barackok

    Hozzávalók:

    - 8 szem fél barack
    - 1 tasak csokoládé ízû pudingpor
    - 2 evõkanál cukor
    - 4 dl tej
    - 1,5 dl tejföl

  • Beach Beauty

    Az összetevõket - a tonic kivételével - shakerben összerázzuk, majd egy pohárba jégre szûrjük, végül felöntjük a tonickal, és lazán megkeverjük.

  • Bitter Mint

    Hozzávalók: 10 cl grapefruitlé 6 cl bitter lemon, 2 cl ásványvíz, 1 cl citromlé, 1 öntet borsmentaszirup.

  • Capresesaláta

    Hozzávalók: fél kg szép, érett paradicsom, 25 dkg mozzarellasajt, olivaolaj, bazsalikom, 5 szem kapribogyó (finomra vágva), só, bors, és oregano.

  • Raguval töltött cukkini

    Hozzávalók:

    - 2 nagy tölteni való cukkini
    - 50 dkg darált sertéshús
    - 1 dl tejszín
    - 10 dkg pizzamozarella sajt
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 ek bazsalikom
    - 2 ek olívaolaj
    - 1 kis darabka vaj
    - 3 dl paradicsompüré vagy paradicsomlé
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só
    - bors

  • Mozaikhús

    Hozzávalók: 10 dkg kelbimbó, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldbab, 10 dkg húsos zöldpaprika, 40 darált sertéslapocka, 1 vöröshagyma, 2 tojás, 0,5 dl tej, 1 ek. ételízesítõ, 1 mokkáskanál törött bors, 1 ek mustár, 1 ek olaj, 1 ek liszt.

  • Szezámmagos halfilé

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor snidling, 40 dkg mélyhûtött tengeri hal, 2 evõkanál szezámmag, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál tejföl, 1 dl zöldségleves (kockából), frissen õrölt fekete bors, só.

  • Tigris muffin

    Ebbõl az adagbol 15 db nagy muffin lesz, lehetõleg nagy lyuku sütõben süssük!

  • Kecskeméti ropogós barack

    Hozzávalók: 50 dkg félérett sárgabarack, fél dl barackpálinka,(vagy 1 teáskanál barackpálinka-aroma és víz), 1 db egész tojás, 10 dkg szójaliszt, 2 evõkanál méz, csipet só, a tálaláshoz 1 evõkanál barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem.

  • Mazsolás húsvéti cipó

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt (fele tönköly búzaliszt)
    - 3 dkg élesztõ
    - bõ 1 dl tej
    - 20 dkg kézmeleg vaj
    - 5 dkg porcukor
    - 5 dkg barna nádcukor
    - pici só
    - 3 egész tojás + 2 tojássárgája
    - 10 dkg mazsola
    - 1 citrom és 1 narancs reszelt héja
    - jégcukor a díszítéshez

  • Fõtt húsvéti sonka

    Hozzávalók:

    - kb. 2-2,5 kg-os jó minõségû sonka (ha nem kötözött, lazán átkötözöm, hogy véletlenül se essen szét)
    - 2 vöröshagyma héjastól - csak félbehasítva
    - 5-6 gerezd fokhagyma
    - 1 kávéskanál egész bors
    - kevés egész kömény
    - 2 babérlevél
    - 2 dl száraz fehérbor

  • Lucskos káposzta

    A friss káposzta fejekbõl két kisebb s jó kemény fejet 4-6 részre vágjuk s forró vízzel leöntve egy fél óráig állni hagyjuk. Jó kövéres disznóhúst 1/4 kilót darabokra vágva, egy nagy fazékba teszünk fel fõni s meg is sózzuk.

  • Hagymás marhaszeletek

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús (pl. stefánia), 2 nagy fej hagyma, 2 kanál olaj, só, bors.

  • Almás csirkeleves

    Almás csirkelevesA csirkeaprólékot alaposan megmossuk, a lábát, nyakát, farhátját kettévágva és még a szárnyait is bele lehet tenni, aki szereti az a fejet is felhasználhatja a levesbe. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, feldaraboljuk, 1 almát nyolcfelé. Hideg sós vízben feltesszük főni a csirkeaprólékot, körülbelül 2 liternyi legyen a leve. Amikor már félig puha, beletesszük az almát. Mikor a hús és az alma is megpuhult, a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk, még egyszer felforraljuk. Egy csipet cukorral ízesíthetjük a kész leves ízét. Aki úgy szereti főzhet bele egy kis zöldséget és borsót is.

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete tea, 2 EK cukor, csipetnyi fahéj, 1 csomag vaniliáscukor.

  • Brokkoli sonkával

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mélyhûtött is lehet), 25-30 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 2 tojás, 2 evõkanál liszt, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi õrölt borókabogyó, só ízlés szerint.

loading...