Az egészen apró, friss, hibátlan uborkákat megmossuk, és üvegbe rakjuk. Ízlés szerint ecetezett vizet forralunk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
3 liter léhez 2 evõkanál sót, 4 evõkanál cukrot, fél kávéskanál köménymagot, 10-12 szem borsot, ugyanennyi szegfûborsot, mogyoró nagyságú gyömbért, 1-2 szál csombort és egy kávéskanál szalicilt teszünk, és a felforrt, fûszerezett lét az uborkára öntjük.
Az uborkák közé tehetünk néhány karika sárgarépát és tormát is. Mikor a lé kihûlt, az üvegeket lazán lekötjük és egy hétig meleg helyen - pl. a konyhában - tartjuk. Ekkor a maradék fûszeres ecetes lét még ráöntjük, 1 kávéskanálnyi mustármagot vászonruhába kötve a tetejére teszünk, jól lekötözzük és hûvös helyre rakjuk.
Egy 5 literes üveghez kb. 5 kg apró uborka kell.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!