2024.04.18. - Andrea, Ilma

Zöldséges rakottas kolbásszal

Hozzávalók: 1/2 doboz csemegekukorica, 1 nagy sárgarépa, 25 dkg brokkoli (mirelit is lehet), 25 dkg karfiol, 2,5 dl tej, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 doboz burgonyapürépor (4 adaghoz), 20 dkg fokhagymás kolbász, 5 dkg gouda sajt, reszelt szerecsendió, só, fehér bors, a forma kikenéséhez margarin.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A konzerv csemegekukoricát lecsöpögtetjük, a megtisztított brokkolit és karfiolt megmossuk. A lekapargatott, megmosott sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedve, forrásban lévõ, sós vízben kb. 5 percig elõfõzzük. Hozzáadjuk a sárgarépát, és további kb. 5 percig fõzzük.

A fõzõlevet leöntjük, és a zöldségeket alaposan lecsöpögtetjük. Kb. 5 dl sós vizet felforralunk, majd a tûzhelyrõl levéve, hozzáadjuk a tejet és a vajat vagy a margarint. Belekeverjük a burgonyapüréport, és kb. 1 percig állni hagyjuk. Megkeverjük, majd sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A fokhagymás kolbászt felkarikázzuk, a sajtot durvára lereszeljük.

A krumplipürét jénai vagy kerámiatálba simítjuk, belekeverjük a zöldségeket és a kolbászt, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Elõmelegített sütõben, 200 fokon (gáztûzhelynél 3-as fokozaton) kb. 15 percig sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!