Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A fõzõlevet leöntjük, és a zöldségeket alaposan lecsöpögtetjük. Kb. 5 dl sós vizet felforralunk, majd a tûzhelyrõl levéve, hozzáadjuk a tejet és a vajat vagy a margarint. Belekeverjük a burgonyapüréport, és kb. 1 percig állni hagyjuk. Megkeverjük, majd sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A fokhagymás kolbászt felkarikázzuk, a sajtot durvára lereszeljük.
A krumplipürét jénai vagy kerámiatálba simítjuk, belekeverjük a zöldségeket és a kolbászt, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Elõmelegített sütõben, 200 fokon (gáztûzhelynél 3-as fokozaton) kb. 15 percig sütjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!