rss
  • Hagymaleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

    loading...

    A hagymát olajon üvegesre pároljuk, meghintjük liszttel, megsózzuk, s rövid ideig fõzzük. Összekeverjük a tejfellel, s pirított zsemlekockával és reszelt sajttal tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Egyszerü spagetti

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti, chilipaprika, 4 gerezd fokhagyma, extra szûz olívaolaj, reszelt parmezán.

  • Tejszínes kukorica

    A hagymát vágd nagyon apróra, vagy reszeld le, majd a vajon párold üvegesre. Ezután add hozzá a kukoricát, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és öntsd le a tejszínnel. Csak annyira melegítsd fel, hogy ne forrjon.

  • Tejszínes-gombás penne

    25 dkg bajor füstölt sonka, 30 dkg szeletelt gomba, vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 dl tejszín, só, bors, oregano, 500 g penne tészta.

  • Habos-torta

    56 deka cukrot nagyon finomra törünk s evvel együtt kis ujjnyi hosszú vaníliát is, megszitáljuk az egészet s félretesszük. 8 tojás fehérjét kemény habbá verünk s a cukor felét kanalankint adva hozzá, avval is folyton verjük.

  • Igazi cseh fánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Apró kiflik

    Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 45 dkg vaj, 2,4 dl tejföl, 4 tojássárgája, porcukor.
    A töltelékhez: baracklekvár vagy dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk.

  • Csokoládés eper-parfé

    Hozzávalók: 25 dkg csokoládéfagylalt, 25 dkg csokoládé tejszínkrém, 23 dkg eperfagylalt, 23 dkg eper tejszínkrém, 5 dkg gyümölcsdísz.

  • Cigánynokedli

    Hozzávalók: 1 kiló liszt, 2-3 tojás, kávéskanálnyi só.

  • Tepsis karfiol

    Hozzávalók: 1 közepes karfiol (kb. 50 dkg tisztán), 1 csomó leveszöldség, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 kiskanál pirospaprika, só, késhegynyi õrölt borókabogyó, õrölt fehér bors, 1 vöröshagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 tojás, 2 dl tejföl, 2 paradicsom.

  • Cukkínisaláta

    A nagy uborkához hasonló, sötétzöld cukkínit meghámozunk, hosszában kettévágjuk és magos részét kikaparjuk.

  • American Pousse Cafe

    A megadott sorrendben (egy felfordított kanál segítségével) óvatosan egymásra rétegezzük az italokat. A végén meggyújtjuk a tetején a brandyt.

  • Hurkák

    Májashurkához: Máj ,tüdö,szív,vese ledarálva,a hagymás bélzsir melegen, sok kapor, bors, szegfübors, egy nagyon kevés szegfüszeg ( vigyázva mert ez nagyon erös füszer ) és só. Elöbb inkább keveset, és aztán kell kóstolni, hogy minden aroma érezzen rajta.

  • Borsóleves húsosan

    Borsóleves húsosanA husit felkockázzuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és a zöldségeket. Felöntjük őket vízzel, majd fűszerekkel ízesítjük. Ha a hús és zöldség is megpuhult, akkor elkészítjük a rántást kb. 2 kanál lisztből kevés olajjal, ha megpirult, pici pirospaprikát adunk hozzá és besűrítjük vele a levest. A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek és beleszaggatjuk a levesbe és ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves. Ha konzervből üveges borsóból készítjük, akkor előbb a répát megfőzzük, beleszaggatjuk a nokedlit, majd a rántás jön és csak utólag adjuk hozzá a borsót, mivel már meg van főve, hogy ne főjjön szét.

  • Zöldbabfõzelék másként

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Ananászos husi

    Ananászos husiEgy tűzálló tálat kikenünk az olajjal. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és eloszlatjuk a tálban. A húst kis kockákra vagy csíkokra összevágjuk. Az ananászt leszűrjük, és ha esetleg túl nagyok, azt is felvágjuk. A szalonnára teszünk egy réteg husit, sózzuk, borsozzuk. Erre ananászt teszünk, majd megint hús, só, bors és ismét ananász. A tetejére annyi reszelt sajtot teszünk, hogy teljesen befedje. Fóliával letakarva megsütjük. A végén fólia nélkül, kicsit hagyjuk, hogy a sajt megpiruljon.

  • Narancsos darakrém

    Hozzávalók: 1 dl tej, 2 dkg búzadara, 1 db tojás, 0,5 dl narancslé, 1 kk reszelt narancshéj, 1 kk rum, édesítõszer.

  • Erdélyi tüdõs hurka

    Hozzávalók: 1 kg máj, fél kg háj, 1 kg tüdõ, 30 dkg tejben fõtt rizs, só, bors, szegfûbors, borsikafû.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.

  • Erdélyi gulyásleves

    Hozzávalók: 2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja), fél kg leveszöldség, 2 fej hagyma, 10 gerezd fokhagyma, 1 ek egész bors, 2 fej kelkáposzta, 1,2 kg burgonya, borsikafû, majoranna, kömény, 3-4 babérlevél, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 4 dkg só.

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evõkanál olaj, 3 dkg vaj, só.

loading...