2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tiramisu

Mindig jó néhány órával tálalás elott kell készíteni, hogy az ízek összeérjenek, de a kakaót csak a tálalás elott szórd rá, nehogy átnedvesedjen.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

3 tojás sárgáját 12 dkg porcukorral addig keversz amíg a cukor el nem olvadt, a krém könnyu, habos nem lett, majd a mascarponét hozzáadva simára kevered. 3 dl tejszínbol vert tejszínhabot beleforgatsz és egyharmadát egy 35 cm-es ovális tál aljára simítod. 3 evokanál mandulalikört 5 dl erõs, hideg feketekávéval összekeversz és a babapiskótákat (kb 35-40 db) egyenként belemártod, hogy átnedvesedjenek, de ne legyenek lucskosak.

A babapiskóták felét szorosan egymás mellé a tál aljára fekteted, kissé össze is nyomkodod, nehogy hézag maradjon közötte, esetleg ketté is törheted, hogy a hézagokat kitöltsd. A krém második harmadával megkened, és a maradék babapiskótát, az elsore merolegesen ráfekteted. A maradék krémet a tetejére kened és legalább fél napra behûtöd. Tálalás elott a tetejét átszitált kakaóval gazdagon meghinted.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!