rss
  • Tárkonyos raguleves

  • Share on Tumblr

    Tárkonyos ragulevesA zsíron kiolvasztjuk az apróbbra vágott szalonnát. A szalonnát kivesszük, majd félretesszük. A megmaradt szalonnás zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk. A húst kockákra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel. Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.

    A lisztből és a tojásból galuska állagú tésztát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk. A galuska feljön a leves tetejére,ezután beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt. Miután újra felforrt elzárjuk a tüzet alatta és tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 1 db csirkemell filé
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 2 szál sárgarépa
    - 2 szál fehérrépa
    - 30 dkg zöldborsó
    - 1 doboz szeletelt gomba
    - 1 fej vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 1 ek zsír
    - 1 ek ételízesítő
    - 2 db leves kocka
    - 1 késhegynyi őrölt bors
    - 1 ek finomliszt
    - 2 dl főzőtejszín
    - 1 ek tárkony
    - 1 citrom leve

    Leves betéthez:
    - 1 db tojás
    - liszt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sült libamáj pirított szõlõszemekkel

    Hozzávalók:

    1 hízott libamáj, fehérbors, kakukkfû, szárnyas fûszerkeverék, 3,5+1,5 dl Tokaji szomorodni száraz, 1 gazdag fürt szõlõ, kristálycukor, liszt, só, 1 csomag napraforgó mag, 1 csomag rizs

  • Eszterházy torta

    Hozzávalók a piskótához: 10 db tojásfehérje, 30 dkg cukor, 30 dkg darált dió, 2 dkg rétesliszt, kevés sárgabaracklekvár, 1 teáskanálnyi barna rum.

  • Húsvéti kenyér 2

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 cs. szárított élesztõ, 1,5 dl víz, 1 dl étolaj, kb. 1cs. tökmag kimagozva, 1 kk. kakukkfû, 2 tojás, 1/2 kk. só, 15 dkg reszelt sajt;

  • Tortilla

    Hozzávalók: 4 ek zabkorpa, 4 ek tönkölybúza-dara, 2 ek tönkölybúza-korpa, 4 ek olaj, 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 ek lenmag és víz, 1/2 kg alma.

  • Rántott gombafejek sajttal töltve

    Hozzávalók: fél kg gomba, 2 tojás, zsemlemorzsa, liszt, 10 dkg reszelt trappista, olaj.

  • Sültalmakrém

    A sültalmát szitán áttörjük, hozzáadjuk a tojásfehérjéket, a 8 dk porcukrot és fél óra hosszat keverjük.A kész krémet tálkákba tesszük és 5 dk porcukorral édesített tejszínhabbal díszítjük. Hideg helyre tesszük és csak azután tálaljuk.

  • Banana Bird

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.

  • Krumpli lepény

    Hozzávalók Kb. 20 koronghoz: 1000 g krumpli 1pohár tejföl 2-3 evõkanál liszt, fokhagyma, só, õrölt bors, olaj a sütéshez.

  • Honiglekach

    Hozzávalók:

    2 csésze méz, 1 csésze erõs feketekávé, 3 evõkanál rum, 4 szétválasztott tojás, 1 csésze cukor, 4 evõkanál olaj, 3 és fél csésze liszt, 3 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, fahéj, szegfûszeg, gyömbér, szerecsendió, fél csésze durvára tört dió, fél csésze mazsola.

  • Törpeharcsa paprikás

    Hozzávalók:

    20-25 db méretes törpeharcsa, 1 liter szegfûgomba, 2 doboz tejföl, 1 dl olaj, két fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, kanálnyi liszt, 1 liter szekszárdi kékfrankos, só, bors, õrölt erõs és édes paprika

  • Tojáslikõr

    Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 6 dl tej, 3 dl tisztaszesz.

  • Vegyes gyümölcs leves

    Hozzávalók:

    20 dkg ringló, 50 dkg meggy, mazsola, 1 csomag vanília pudingpor, egész fahéj, szegfûszeg, tejföl

  • Katóka

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 2 tojás, 30 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, tejföl, kevés cukros tej, 2 evõkanál baracklekvár, 1/2 dl rum, 10 dkg vaj.

  • Tiramisu cseresznyével

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, 1/2 dl kávélikör, kb. 30 db babapiskóta, 1 kis üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Gerslileves

    A babot éjszakára beáztatjuk. A kockára vágott húst a babbal egy óráig elõre fõzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zöldséget, gombát és a gerslit. Sózzuk, borsozzuk. Addig fõzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

  • Búzacsírás palacsinta

    Hozzávalók: 150 g liszt, 2 db tojás, 2 dl tej, 1 dl szódavíz, 100 g gyümölcslekvár, 100 g búzacsíra, 60 g porcukor vagy 20 g glukonon, 20 g olaj;

  • Õszi vegyes saláta

    Hozzávalók:

    - 3 levél jégsaláta vagy fejessaláta
    - 1 hosszabb zellerszár levelekkel
    - kis fürt szõlõ
    - 3 cikk sütõtök
    - 1 közepes uborka
    - 1 kisebb paprika
    - dió
    - olívaolaj
    - só
    - leheletnyi fahéj

  • Finom káposztaleves

    Hozzávalók: 75 dkg sertéscsont, 25 dkg sertésszív, 5 dkg zsír, 30 dkg fehérkáposzta, 10 dkg burgonya, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 2,5 dl tejföl, 1/2 babérlevél, 5 dkg hagyma, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 2 dkg só, csipetnyi bors, paradicsompüré.

  • Rózsafánk

    Hozzávalók: 25 deka liszt, 4 darab tojés, 2 evõkanál tejfel, 5 deka porcukor, só és meggybefõtt.

  • Csöröge- vagy forgácsfánk recept

    Hozzávalók:
    30 dkg liszt, 5 evõkanál vaj, 4 evõkanál porcukor, 5 tojássárgája, 3 dl tejföl, 0,5 dl rum, 1 mokkáskanál só;