rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Tárkonyos raguleves

  • Share on Tumblr

    Tárkonyos ragulevesA zsíron kiolvasztjuk az apróbbra vágott szalonnát. A szalonnát kivesszük, majd félretesszük. A megmaradt szalonnás zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk. A húst kockákra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel. Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.

    A lisztből és a tojásból galuska állagú tésztát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk. A galuska feljön a leves tetejére,ezután beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt. Miután újra felforrt elzárjuk a tüzet alatta és tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 1 db csirkemell filé
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 2 szál sárgarépa
    - 2 szál fehérrépa
    - 30 dkg zöldborsó
    - 1 doboz szeletelt gomba
    - 1 fej vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 1 ek zsír
    - 1 ek ételízesítő
    - 2 db leves kocka
    - 1 késhegynyi őrölt bors
    - 1 ek finomliszt
    - 2 dl főzőtejszín
    - 1 ek tárkony
    - 1 citrom leve

    Leves betéthez:
    - 1 db tojás
    - liszt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bakker lecsó

    Hozzávalók: 2 hagyma, 1-1 piros és zöld paprika, 1 dl olivaolaj, fél kg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 6 tojás, vékonyra szelt Jambon de Bayonne sonka.

  • Fügés kacsasült

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg egész kacsa
    - 3 ek olvasztott vaj
    - 1 db nagy vöröshagyma négybe vágva
    - 1 db babérlevél
    - 0,5 tk õrölt köménymag
    - 2 tk szárított kakukkfû
    - 1 tk õrölt bors
    - 1 tk só

    Fügés narancsmártáshoz:

    - bõ 3 dl friss narancslé
    - 5 dkg cukor

  • Boros káposztával töltött liba

    Hozzávalók: 1 egész liba, 25dkg savanyu káposzta, 2 savanykás alma, 1 nagy fej
    vöröshagyma, 2evk rizs, 1/2dl vörösbor, majoránna, bors, só, õrölt kömény.

  • Bíboros mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 8 dkg rákvaj, 4 dkg liszt, 1 dl tejszín, 3 dl tej, 2 tojássárgája, só, bors, Cayenne bors, konyak, kevés pirospaprika.

  • Színes zöldségsaláta

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vörösbab (konzerv), 10 koktélparadicsom, 4 evõkanál fehérborecet, 2 gerezd fokhagyma,4 evõkanál olívaolaj, néhány levél fejes-, jég- és madársaláta.

  • Hamis gulyás leves

    Hozzávalók:
    1 nagy hagyma, pirospaprika, zsir, 0.50 dkg krumpli, 2-3 sárgarépa, 2 fehérrépa, zeller,1-2 gerezd fokhagyma, örölt kömény, gulyáskrém , tojás,
    liszt;

  • Palacsinta alaprecept (verzió 2.)

    Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 2 tojás, 2-3 dl tej, vagy szódavíz, só, olaj.

  • Tengeri varangy (ördöghal) nyárson

    Hozzávalók: 1,2 kg tengeri varangy, 4 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, olaj, 2,5 dl fehérbor, só, bors;

  • Tejfölös gombóc

    Hozzávalók: vaj 7 dkg, liszt 20 dkg, tojás 3 db, tejföl 3 dl, vaj 5 dkg, morzsa 2 dkg, só 1 késh.

  • Bodzalekvár

    A bodzát, gyorsan megtisztíthatjuk, ha vizet öntünk rá, s a gyümölcsfürtöket egy villa fogai között áthúzzuk, így a bogyók lepattannak, nem sérülnek meg, és az ujjunk hegye sem lesz lila.

  • Füstölt marhanyelves szendvics

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 4-5 dkg füstölt - fõtt marhanyelv, fél salátalevél, tojáskarika, vaj, díszítõelemek.

  • Barackcrusta

    Shakerben összerázzuk, s crustázott koktélospohárba szûrjük. Az italba beleejtjük a citromspirált, s szívószállal kínáljuk.

  • Kati szelet

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 10 dkg zsír, 1 csomag sütõpor, 3 tojás sárgája, 1 dl tejföl.

  • Szalonnás virslifalatok nyárson

    Hozzávalók: 6 pár bõrös virsli, 12 dkg füstölt szalonna, 2-2 zöld és piros színû paprika, só.

  • Pezsgõs túrógombócok

    Hozzávalók:

    - 1 tasak vaníliaízû desszertöntet
    - 150 ml száraz pezsgõ
    - 125 ml víz
    - 1 csipet só
    - 25 g margarin
    - 75 g búzaliszt
    - 3 tojás
    - 15 g étkezési keményítõ
    - 250 g zsírszegény túró
    - 2 csapott teáskanál sütõpor
    - olaj
    - kevés cukor
    - 1 tasak vanilliáscukor

  • Hatlapos sütemény

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 2 evõkanál méz
    - 2 tojás
    - 6 dkg zsír vagy Rama
    - 16 dkg. porcukor
    - 4 evõkanál kakaópor
    - 1 teáskanál szódabikarbóna

    Krém:

    - 20 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg Rama
    - 1 teáskanál zselatin
    - 1 tojássárga
    - 5 dl tej
    - 3 evõkanál liszt
    - 1 vaníliás pudingpor

  • Diós zabfánk recept

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    15 dkg zabpehely, 5 tojás, 10 dkg margarin, 1 mokkáskanál só,
    A töltelékhez:
    20 dkg szilvalekvár, 10 dkg finomra darált dióbél, csipetnyi só;

  • Tiramisu banánosan

    Hozzávalók:

    - 4 tojássárgája
    - 8 evõkanál porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 40 dkg mascarpone
    - 5 dl tejszín
    - 25 db babapiskóta
    - 1 csésze kakaóital
    - 2 db banán

  • Amerikai ananászos csirke

    Hozzávalók: 2 csirkecomb vagy -mell, 1 dl tejszín, liszt, só, bors, 50 g vaj vagy margarin, 2 evõkanál olaj, 4 karika ananász, 1/2 csokor petrezselyem zöldje.

  • Túróval töltött zsemle

    Hozzávalók:

    1 db zsemle, 30 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 15 dkg vaj, 2 tojás, reszelt citromhéj, fél csomag mazsola