rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Tárkonyos raguleves

  • Share on Tumblr

    Tárkonyos ragulevesA zsíron kiolvasztjuk az apróbbra vágott szalonnát. A szalonnát kivesszük, majd félretesszük. A megmaradt szalonnás zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk. A húst kockákra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel. Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.

    A lisztből és a tojásból galuska állagú tésztát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk. A galuska feljön a leves tetejére,ezután beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt. Miután újra felforrt elzárjuk a tüzet alatta és tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 1 db csirkemell filé
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 2 szál sárgarépa
    - 2 szál fehérrépa
    - 30 dkg zöldborsó
    - 1 doboz szeletelt gomba
    - 1 fej vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 1 ek zsír
    - 1 ek ételízesítő
    - 2 db leves kocka
    - 1 késhegynyi őrölt bors
    - 1 ek finomliszt
    - 2 dl főzőtejszín
    - 1 ek tárkony
    - 1 citrom leve

    Leves betéthez:
    - 1 db tojás
    - liszt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Barackos - narancsos - gyömbéres muffin

    Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 1 kk sütõpor, 1 kk szódabikarbóna, 15 dkg cukor, csipetnyi só, 1 -2 kk friss gyömbér reszelve, 2 narancs leve és reszelt héja, 150 ml joghurt, 6 dkg vaj megolvasztva, 2 tojás, 10 dkg aszalt barack apróra vágva.

  • Gesztenyés kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenye kacsa, 1 áztatott zsemle, a kacsa mája, 1 kanál zsír, negyed kiló fõtt gesztenye, 2 tojás, só, bors.

  • Tejben fõtt metélt

    Fél liter tejet s egy dió nagyságú vajat kis sóval felforralunk s ebbe fõzzük bele a finomra vágott metélteket, jól elkeverjük s folytonos ...

  • Gratenírozott sonkás torony

    Hozzávalók: 4 személyre: 8 db krumpli lepény, 8 db rántott hagyma karika, 1 pohár tejföl, 150 g füstölt sonka, 1 db tojás, 100 g reszelt sajt, zöldfûszerek, só, õrölt bors.

  • Borjúpárizsis brokkoli saláta, graham pirítós

    Hozzávalók: 5 dkg borjú párizsi, 5 dkg graham kenyér, 1 dl sovány joghurt, 15 dkg fõtt brokkoli, só - ízlés szerint.

  • Padlizsánkrém

    Hozzávalók:

    2 db padlizsán, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 citrom leve, 3 evõkanál olívaolaj, 5 dkg szezámmag, só

  • Cukorba fõtt egres

    Szép, nagyfajta zöld egresnek virágos végét kissé levágjuk, alumínium toll alsóvégével az összes magokat szépen kikaparva citromos vízbe tesszük, megmossuk s szitára rakjuk. Rézüstben kevés vizet forralunk, beletesszük az egrest s nehányszor elkeverve benne leszûrjük, hideg vízbe s onnan újból szitára tesszük.

  • Rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 padlizsán, 10 dkg reszelt sajt, 5 dl paradicsomlé, 1 dl olal, 5 dkg vaj, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 10 dkg liszt, só, bors, cukor.

  • Lencseleves gazdagon

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, 5 dkg füstölt szalonna, 1 ek olaj, 1 hagyma, kevés zellerzöld, 20 dkg leveszöldség, 1 póréhagyma, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 3 szegfûszeg, só, 1/4 tk egész fekete bors, 1 db nagy burgonya, ízlés szerint tejföl, 1/2 citrom leve, 2 pár virsli.

  • Alkoholos meggyleves

    Alkoholos meggylevesA bort a fűszerekkel forraljuk fel. Jól forraljuk ki belőle az alkoholt. Majd tegyük bele a meggyet és kicsit főzzük át, hogy a gyümölcs kicsit megpuhuljon. Ha kell, cukrozzuk meg. Lehet mézet is használni. Majd a fűszereket szedjük ki a levesből, és jól hűtsük le. Majd keverjük hozzá a tejszínt, és hígítsuk fel a tejjel, mivel elég sűrű levessé áll össze. Aki szereti, a végén egy kis édeskés likőrt is adhat hozzá, hogy mégjobban megbolondítsa az ízeket. A tejszín miatt érdemes minél hamarabb elfogyasztani.

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Húsvéti aprósütemény

    Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg õrölt mandula, vagy dió, 1 csapott kiskanál õrölt fahéj, 3-4 szem õrölt szegfûszeg, 1 kiskanál kakaó, savanykás lekvár, a tepsi kikenéséhez zsír és liszt, a díszítéshez apró szines cukorkák.

  • Mandulás-borjúmájas kocsonya

    Hozzávalók: 50 dkg borjúmájas, 2 dl tejszín, 4 evõkanál tisztított mandula, 4 evõkanál sherry, 1 csapott mokkáskanál pástétomfûszer, 1 evõkanál dijoni mustár, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 evõkanál zselatinpor, fél dl tej, só, a tálaláshoz salátalevelek, narancskarikák.

  • Valentin sajtos falatok

    Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók:

    1 fej fehérkáposzta, 50 dkg darált hús, 2 hagyma, 1 paradicsom, 10 dkg rizs, só, bors

  • Mediterrán rántott csirke

    Keverje össze az olajat a citromlével, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. A megtisztított és feldarabolt csirkét pácolja a fûszeres olajban 4-5 órán keresztül, hûtõszekrényben.

  • White lady

    Hozzávalók: 2 jégkocka, 2 cl fehér curacao, 2 cl gin, 2 cl citromlé.

  • Rakott máj

    Hozzávalók: 70 dkg sertésmáj, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg szeletelt trappista sajt, 4 fej vöröshagyma, 4 tojás, 1 dl olaj, ízlés szerint só, õrölt bors, morzsolt majoránna.

  • Zsemlye gombóc, szalonnával

    3 zsemlyét kis kockára vágva egy kis tálba tesszük, 2 1/2 deci tejet öntünk rá és félre tesszük, hogy átázzon. 6 deka vajat, 2 egész tojás és egy sárgájával habosra keverünk, az idõközben átázott zsemlyét és 3 1/2 deka apró kockára vágott szalonnát szintén a tojáshoz keverünk.

  • Török rizsleves alap

    Hozzávalók: 1 liter tyúkleves, fél evõkanál vaj, 3 evõkanál rizs.