2024.04.25. - Márk

Gyümölcsös túrótorta

Gyümölcsös túrótorta
Gyümölcsös túrótortaA margarint 8 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a likőrrel váltogatva hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Margarinnal kikent tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük. A formában kihűtjük, majd magas karimába zárjuk. A két körtét meghámozzuk, és felaprítjuk. A felkarikázott banánt 5 evőkanál citromlével megöntözzük. A túrót a mascarponéval, a megmaradt kétféle cukorral, a narancs héjával és levével krémesre keverjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Belevegyítjük a megmelegített, borban feloldott zselatint, majd beleforgatjuk a tejszínből vert habot. A gyümölcs felét a tésztán elosztjuk. A többit a krémbe keverjük, és a gyümölcsrétegre simítjuk. Kb. 8 órára hűtőbe tesszük. A tortát narancsdarabokkal, és a cikkekre vágott, citromlével meglocsolt harmadik körtével díszítjük. Mandulapehellyel megszórjuk.

Hozzávalók:

- 1/2 narancs a díszítéshez
- 10 dkg pirított mandulapehely
- 7-8 dkg puha margarin
- 32 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál mandulalikőr
- 3 körte
- 1 banán
- 6 evőkanál citromlé
- 12 lap (vagy 36 g) zselatin
- 50 dkg tehéntúró
- 50 dkg mascarpone
- 1 narancs héja és leve
- 1 citrom leve és héja
- 1 1/4 dl fehérbor
- 400 g tejszín

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!