rss
  • Gyümölcsös túrótorta

  • Share on Tumblr

    Gyümölcsös túrótortaA margarint 8 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a likőrrel váltogatva hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Margarinnal kikent tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük. A formában kihűtjük, majd magas karimába zárjuk. A két körtét meghámozzuk, és felaprítjuk. A felkarikázott banánt 5 evőkanál citromlével megöntözzük. A túrót a mascarponéval, a megmaradt kétféle cukorral, a narancs héjával és levével krémesre keverjük.

    Belevegyítjük a megmelegített, borban feloldott zselatint, majd beleforgatjuk a tejszínből vert habot. A gyümölcs felét a tésztán elosztjuk. A többit a krémbe keverjük, és a gyümölcsrétegre simítjuk. Kb. 8 órára hűtőbe tesszük. A tortát narancsdarabokkal, és a cikkekre vágott, citromlével meglocsolt harmadik körtével díszítjük. Mandulapehellyel megszórjuk.

    Hozzávalók:

    - 1/2 narancs a díszítéshez
    - 10 dkg pirított mandulapehely
    - 7-8 dkg puha margarin
    - 32 dkg cukor
    - 2 cs. vaníliás cukor
    - csipetnyi só
    - 2 tojás
    - 15 dkg liszt
    - 1 teáskanál sütőpor
    - 2 evőkanál mandulalikőr
    - 3 körte
    - 1 banán
    - 6 evőkanál citromlé
    - 12 lap (vagy 36 g) zselatin
    - 50 dkg tehéntúró
    - 50 dkg mascarpone
    - 1 narancs héja és leve
    - 1 citrom leve és héja
    - 1 1/4 dl fehérbor
    - 400 g tejszín


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Friss saláta

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 db kígyó uborka, 1-1db kaliforniai paprika, 1 db lilahagyma, 4-5db paradicsom, 1 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. bio mustár, 0,5 citrom, 2 ek. olíva olaj, só, bors , zöldségzöld (vagy snidling).

  • Karfiol budai módon

    Hozzávalók: 1 kg szép, tömör karfiol (tisztán mérve), 50 dkg kemény paradicsom, 10 dkg reszelt márványsajt, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt borókabogyó, 10 dkg füstölt húsos szalonna, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Palermói körözött

    Hozzávalók: 20 dkg juhtúró, 15 dkg márványsajt, 5 dkg vaj, 2 dkg olajbogyó, fél-fél csokor metélõhagyma és petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 8 db zsemle, só.

  • Egész liba sütve

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, l pohár víz, só.

  • Szalonnás burgonyafõzelék

    A burgonyát meghámozzuk, gõzben vagy sós vízben puhára fõzzük, és leszûrjük. A szalonnát felszeleteljük, becakkozzuk, és ropogósra sütjük. A szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a liszttel meghintjük, 1/2 liter krumplifõzõ vízzel felengedjük, vagy közönséges vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk.

  • Kelkáposztás liba vörösborban

    Hozzávalók: 2 libamell, 20 dkg szalonna, 2 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 kg kelkáposzta, 1 evõkanál vaj, 1,5 dl nehéz vörösbor, 1 evõkanál paradicsompüré, 1,5 dl tyúkhúsleves (kockából), õrölt fekete bors, só.

  • Sertéssült rizzsel

    Hozzávalók:

    50 dkg sertéscomb, 3 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál szójaszósz, csipetnyi pirospaprika; az ananászos rizshez: 40 dkg ananász, 1 hagyma, 5 dkg thai rizs, 2 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi cukor, 3 dl tej, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg mogyoró, 1 kávéskanál koriandermag, õrölt bors

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 50 dkg csirkepaprikás, 2 pohár tejszín, 3+2 dkg vaj, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Almapuffancs

    Hozzávalók: 2 nagyobb, savanykás alma, 1 tojás, 20-25 dkg liszt (jó, ha a fele korpás), 2-2,5 dl szódavíz, 1 evokanál porcukor, 1 mokkáskanál sütopor, 1 mokkáskanál orölt fahéj, 1 mokkáskanál só, 1 késhegynyi örölt szegfuszeg, olaj a sütéshez, sárgabaracklekvár a tálaláshoz;

  • Almás muffin

    Hozzávalók: 2,5 bögre liszt, 2 bögre zabpehely, 1 bögre cukor, 1 tk. sütõpor, 1 tk. szódabikarbóna, 1 bögre olaj, 4 tojás, 2 tk. fahéj, 3 bögre hámozott, apró kockára vágott alma, 2 pohár tejföl.

  • Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

    Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál méz, csipet só.

  • Sós tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 4 dkg só, fél liter víz.

  • Rigó Jancsi torta

    Hozzávalók a tésztához: 7 tojás, 25 dkg cukor, 12 dkg liszt, 7 dkg kakaó, 5 dkg mogyoró, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só.

  • Töltött ponty

    Hozzávalók:

    1 db 1/2 kg-os ponty, 3 tojás, 2 gerezd fokhagyma, padlizsán, 1 marék dióbél, 1 darabka citromhéj, 1 csipetnyi kapormag, 1 fej vöröshagyma, 2 érett paradicsom, 1 citrom leve, zöldpaprika, 4 evõkanál olívaolaj, só és bors

  • Májsaláta

    Hozzávalók:

    40 dkg marhamáj, 1 nagy vagy 2 kis fej saláta, 15 dkg apró szemû paradicsom, 1 db vöröshagyma, 3 ek. fehér borecet, 7 ek. olaj, só, õrölt bors, 2 kiskanál szárított kakukkfû, 1 kiskanál enyhén csípõs mustár

  • Uborkás hal

    Locsoljon meg citromlével 2 szelet tengeri halfilét, majd gyengén sózza be, s szórjon rá frissen vágott kaprot. Csavarja fel, s fogja össze fogvájóval. Párolóban 7-10 perc alatt fõzze meg.

  • Sajtos tejfölös csirkemell

    Sajtos tejfölös csirkemellA csirkemelleket lapjában vágjuk ketté és sózzuk meg. Hevítsük fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsuk meg (addig hagyjuk, amíg kifehérednek, s kicsi színt is kapnak). A sütéshez használt vajjal kenjünk ki egy tepsit, majd az alját borítsuk be a hús felével, arra szórjuk rá az összekevert sajt felét, s locsoljuk rá a megsózott tejföl felét. Ekkor mehet rá a maradék hús, majd a sajt, végül a sóval, tört fokhagymával és vágott kaporral elkevert tejföl. A tepsit feddjük le alufóliával, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél óra alatt süssük meg. A fóliát levéve, hirtelen pirosra sütjük.

  • Pontypaprikás

    Hozzávalók: 1,5 kg-nyi pontyszelet, 8 dkg zsír, egy nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 pohár tejföl, paprika, 1 ek liszt, só.

  • Sütõben grillezett tonhal

    Hozzávalók: 4 szelet tonhal, 2 babérlevél, 1 citrom 6 evôkanál olaj 1 evõkanál apróra vágott oreganó 3 evõkanál (konzerv) kapribogyó õrölt bors só.

  • Hagymás kukoricasaláta

    Hagymás kukoricasalátaElső lépésként a nagy fej lilahagymát megtisztítjuk, és hajszálvékony félkarikákra felszeleteljük. A zöldcitrom (vagy lehet sima citrom is) levét kinyomkodjuk, és abban hagyjuk pácolódni a hagymát legalább 10 percig, de még jobb, ha egy-két órát is pihen benne a hagyma. A kukorica levét leszűrjük, a fetát felkockázzuk, a petrezselymet durvára vágjuk, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a bepácolt hagymát a levével együtt (ízlés szerint!), megborsozzuk és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Ha valaki szereti a csípőset, karikázhat bele néhány paprikaszeletet is.