rss
  • Paradicsomos húsgombóc

  • Share on Tumblr

    Paradicsomos húsgombócA darált húst összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott-kevés olajon megfuttatott hagymával, sózzuk, borsozzuk. (Egy tojással lehet lazítani a húst). Gombócokat formázunk belőle, majd annyi paradicsomlével felöntjük, amennyi éppen ellepi. Hozzáteszünk egy zöldpaprikát az ízéért és sózzuk borsozzuk. (Ha nincs paradicsomlé, akkor forró sós vízzel engedjük fel, és abba tesszük a paradicsompürét). Amikor puha a gombóc, lisztből-olajból vékony rántást készítünk és besűrítjük vele a paradicsomos húsgombócot. Cukorral édesítjük. Vízbe főtt krumplival is tálalható.

    Hozzávalók:

    - 1/2 kg darált sertéshús
    - 10 dkg rizs
    - 1 vöröshagyma
    - só
    - bors
    - 1 l paradicsomlé
    - 1 zöldpaprika
    - 2 kanál liszt
    - olaj
    - cukor


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Libamell vadasan

    Hozzávalók: 1-2 nyúzott libamell.

  • Tagliatelle tejszínes csirkemájjal

    Hozzávalók: 25 dkg tagliatelle, 30 dkg csirkemáj, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2-2,5 dl tejszín, kevés olívaolaj, 1 tk. sárga mustármag mozsárban összetörve, só, frissen õrölt bors, 1 ek. felaprított metélõhagyma, reszelt parmezán a tetejére.

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Hagymás paradicsomsaláta

    Hozzávalók: 1 fej hagyma, fél kg paradicsom, fél tk só, 3 tk cukor, 2 tk ecet, 1 tk olaj, 1 tk vágott zöldpetrezselyem.

  • Csõtészta csirkemájas raguval

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csirkemáj (szív nélkül), 1 kis fej vöröshagyma, 6-8 zsályalevél, 1 ágacska rozmaring (10 cm-es), 1 kis konzerv hámozott paradicsom, 1 dl húsleves (kockából), 1 kis konzerv paradicsompüré, 2+2 evõkanál olaj, 3 dkg margarin, 10 dkg darált hús, 40 dkg rövid csõtészta, 4 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Halfilé zöldségesen

    Halfilé zöldségesenA bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük. A halat megmossuk, bedörzsöljük citromlével, sóval és borssal. A parmezánt 6 dkg mandulával finomra őröljük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, 1,5 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet. Tovább őröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halat a tálba fektetjük, szétosztjuk rajta a bazsalikomos krémet, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a tésztát forró, leveskockával ízesített vízben kifőzzük.

  • Háromszéki palacsinta

    Hozzávalók: 16 dkg liszt, 2 tojás, só, fél kg csirkepörkölt, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, tej.

  • Citromos pulykamell

    A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, és vajon megpirítjuk a hús mindkét oldalát. Majd a tejszínt felmelegítjük, hozzáadunk cukrot, és citromlevet.

  • Norvég lazac besameles mártásban

    Hozzávalók: 1 kg lazacszelet (2,5 cm vastag), 5 dl besamelmártás, só, frissen õrölt bors, citromlé, 3 dkg vaj.

  • Húsvéti csokibomba

    Hozzávalók: 30 dkg étcsokoládé, 30 dkg vaj, 6 tojás, 25 dkg porcukor, csipet só, 12 dkg liszt, ét- vagy tej csokoládé a díszítéshez.

  • Rántott szardínia citrommártással

    Hozzávalók: 2 doboz apró füstölthal-konzerv (pl. sprotni vagy Bückling), 1 db egész tojás, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

    Citrommártáshoz: 1 evõkanál liszt, másfél dl tej, 2 dl kefir, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés cukor és só;

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Provence-i céklasaláta

    Hozzávalók: 6 közepes cékla, 1 fej lilahagyma, olívaolaj, só, bors.

  • Töltött csirke

    A még fiatal, de már szép húsos csirkét, vigyázva tisztítjuk, hogy a bõre be ne szakadjon s a kibelezésnél is óvatosan bánjunk vele, hogy a nyak és mell bõre szépen egybe maradjon. Megmosva, besózzuk s a következõ töltelékkel töltjük.

  • Sajtos bundáskenyér

    Hozzávalók: 8 vékony szelet kenyér, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 4 vékony szelet sajt, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1 teáskanál mustár, 1 mk törött fekete bors, 1 mk currypor, ízlés szerint só.

  • Baconos sütõporos túrós pogácsa

    Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál só (ha a túró túl száraz, akkor az összeállításhoz max. 1 csapott evõkanál tejföl vagy joghurt. (tojás nem kell). Töltelékhez: 15 dkg fõtt és vékonyra szeletelt /kockázott bacon/,
    10 dkg reszelt sajt, (ha nincs bacon akkor jó a szárazabb fõtt füstölt tarja apróra kockázva 2 evõkanál krémsajttal keverve).

  • Birkahusi salival

    Hozzávalók:

    8 szelet birkahús, tengeri só, õrölt feketebors, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál apróra vágott mogyoróhagyma, 1 teáskanál dijoni mustár, 2 evõkanál apróra vágott koriander, 4 evõkanál fehérborecet, 4 evõkanál olívaolaj, 2 fej radicchio saláta, 100 g galambhegy saláta

  • Hagymás dödölle

    Hozzávalók:

    1,2 kg burgonya, 4 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg liszt, 8 evõkanál olaj, feketebors, só

  • Fokhagymás pirítós sajttal

    Hozzávalók: 1 francia bagett négyfelé vágva, 2 dgk vaj, 2-3 gerezd fokhagyma, bármilyen sajtból 10-15 dkg reszelve, vagy szeletelve, csokor petrezselyem megvágva, só, bors.

  • Penne brokkolival

    Hozzávalók: fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.