rss
  • Tigris muffin

  • Share on Tumblr

    Ebbõl az adagbol 15 db nagy muffin lesz, lehetõleg nagy lyuku sütõben süssük!

    Hozzavalok:
    20dg vaj
    4dl cukor
    5 tojas
    4dl liszt
    2 tk sutöpor
    2 tk vanilin
    2 dl tej
    2-3 mk kako

    Jo, ha geppel kavarjuk ki. Elõször a vaj es cukor, majd tojas, liszt amiben elkavarod a sutõport es a vanilint. Két részre osztjuk, egyikbe jön a kakaó. Elöször osszuk a vilagost majd ra a kakaosat. Mindig 3/4-ig a format! 200 fokon cca. 15 perc.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos fahéjas csirkemell

    Sajtos fahéjas csirkemellA csirkemelleket megtisztítjuk, majd úgy vágjuk fel, hogy a lehető legnagyobb, min. fél centi vastagságú érmét kapjuk. Rámerjük az olajat, majd sóval, fokhagyma granulátummal, majorannával és a fahéjjal mindkét oldalát alaposan befűszerezzük. Hagyjuk állni min. 20 percet. A vajat felforrósítjuk egy lehetőleg teflon vagy más tapadásmentes serpenyőben. . A húsokat belehelyezzük a serpenyőbe, nem forgatjuk, és kb. 2-3 perc alatt megsütjük az egyik oldalukat maximum lángon, majd mindet megfordítjuk, és a sajtszeleteket rátesszük a már megsült oldalára.

  • Patisszonsaláta

    A meghámozott patisszonokat ujjnyi darabokra vágjuk, üvegbe rakjuk, esetleg néhány zöldparadicsommal, kisebb uborkával együtt.

  • Gesztenyés húsleves

    Gesztenyét ettünk már sülve, valamint püréként is és most itt a lehetõség, hogy megkostóljuk húslevesként is.

  • Gesztenyés-áfonyás pite

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 4 db tojás, 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 6 ek áfonyalakvár, 1 csomag gesztenyemassza, fél marék csokoládé darabok, 1 mk fahéj, 1 ek kakaópor.

  • Burgonyás kenyér

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 tk. sikér, 4 ek. burgonyapüré-por, kb. 5 dl víz, 1 ek. 20%-os ecet, 1 ek. só, 2 csomag instant élesztõ.

  • Bazin

    Hozzávalók: 20 dkg dara, 5 dkg élesztõ, 2 evõkanál olívaolaj, 3 dl víz, só.

  • Almás vöröskáposzta

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 10 dkg hámozott alma, 5 dkg hagyma, 2 szem szegfûszeg, 1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 ek ecet, cukor, só, bors.

  • Kecskeméti ropogós barack

    Hozzávalók: 50 dkg félérett sárgabarack, fél dl barackpálinka (vagy 1 teáskanál barackpálinka-aroma és víz), 1 db egész tojás, 10 dkg szójaliszt, 2 evõkanál méz, csipet só, a tálaláshoz 1 evõkanál barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem;

  • Húsvéti Görögsaláta bárányhússal

    Hozzávalók:200 g nagy szemû fehér bab, 1 babérlevél, só, 300 g párolt báránycomb, 1 csõ sárga húsú, paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 paradicsom, 3 evõkanál borecet, frissen õrölt bors, 4 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom;

  • Aszalt szilvás csokis süti

    Hozzávalók:

    - 6 dkg vaj
    - 17,5 dkg finomliszt
    - 1,5 teáskanál sütõpor
    - 1,5 teáskanál õrölt fahéj
    - 1 evõkanál kakaó
    - 9 dkg cukor
    - 1,4 dl zsíros tej
    - 13 dkg aszalt szilva
    - fél bögre tört csokoládé

  • Köménymagos rudacskák

    Hozzávalók: 200gr tehéntúró, 200gr teavaj, 200gr liszt, só, a kenéshez 2db tojássárgája és köménymag.

  • Túrós-almás turmix

    A hozzávalókat összeturmixoljuk és készen is van. (Kicsit sûrû lesz a tojás és a túró miatt.)

  • Gratenírozott sonkás torony

    Hozzávalók: 4 személyre: 8 db krumpli lepény, 8 db rántott hagyma karika, 1 pohár tejföl, 150 g füstölt sonka, 1 db tojás, 100 g reszelt sajt, zöldfûszerek, só, õrölt bors.

  • Csabai krokett

    Hozzávalók: 10 dkg csabai kolbász, 40 dkg burgonya (tisztán mérve), 2 db egész tojás, fél tubus kolbászkrém, 1 mk sütõpor, 1 mk törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott tk pirospaprika, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Joghurtos padlizsán

    Hozzávalók: 3 padlizsán, olívaolaj, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, 400 gramm joghurt.

  • Csirkemájas brokkolileves

    Hozzávalók 4 személyre: 250 g, csirkemáj, 40 g vaj, 1 db vöröshagyma, 20 g liszt, 250 g brokkoli,2 ek. szárnyas esszencia, 60 g eperlevél (tészta), 1 pohár tejföl, 2 ek.balzsamecet, só, õrölt bors, õrölt koriander.

  • Szilvás rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 25-30 dkg házi ecetes szilva, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl.

  • Marton Levente: Konyhanyelv

    Egy könyv, amely új stílust teremt.

    A több, mint száz receptet közreadó, ínycsiklandó fotókkal fûszerezett kötet nemcsak ízekben gazdag élményekkel ajándékoz meg bennünket, de az összekötõ írások, kulináris karcolatok a lelkünket is felüdíti, egyben rámutat arra, hogy az ételben az ízeken és illatokon kívül benne van egy-egy nemzet története, kultúrája is. "Marton Levente szavai ízeket idéznek, a receptek, ételek pedig mesélnek, beszélnek hozzánk idõrõl, együttlétrõl, hagyományokról. Kell több a teljességhez?" - ( Molnár Gabriella, a Nõk Lapja fõszerkesztõje)

  • Tonhal Camargue-i módra

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 evõkanál olívaolaj, 2 hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 30 dkg tonhal, 4 olajos szardellafilé, 1 doboz hámozott paradicsom, 8 evõkanál fehérbor, 1 fûszercsokor, só, bors, petrezselyem, 1 citrom.

  • Banános-szárnyas rizottó

    Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, pici darab zeller, csipet vöröshagyma apróra vágva, 10 dkg vaj, 5 dkg zöldborsó, 15 dkg parmezán sajt, 2 db banán, 3 dkg só, bors, 40 dkg rizs, étolaj, 10 dkg gomba.