rss
  • Tigris muffin

  • Share on Tumblr

    Ebbõl az adagbol 15 db nagy muffin lesz, lehetõleg nagy lyuku sütõben süssük!

    loading...

    Hozzavalok:
    20dg vaj
    4dl cukor
    5 tojas
    4dl liszt
    2 tk sutöpor
    2 tk vanilin
    2 dl tej
    2-3 mk kako

    Jo, ha geppel kavarjuk ki. Elõször a vaj es cukor, majd tojas, liszt amiben elkavarod a sutõport es a vanilint. Két részre osztjuk, egyikbe jön a kakaó. Elöször osszuk a vilagost majd ra a kakaosat. Mindig 3/4-ig a format! 200 fokon cca. 15 perc.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg fõtt, áttört burgonya, 2 evõkanál kakaó, 3 dkg margarin, 3 kanál finom maceszliszt.

  • Aranymakréla édesköménnyel

    Hozzávalók 4 személyre: 3 gerezd fokhagyma, 75-75 g fekete és zöld magozott olívabogyó, 1-1 cs. kakukkfû, petrezselyem és bazsalikom, 1 citrom, 8 ek. olívaolaj, só, bors, 2 kisebb édeskömény, 250 g koktél paradicsom, 4 filézett aranymakréla (egyenként kb. 150 g).

  • Hússal töltött zeller

    Hozzávalók: 20 dkg zeller, 7 dkg gépsonka, vagy sült hús darálva, 1 tojás sárgájának a fele, fél dl csontleves, 1 dl tejfel, 1 kk zellerlevél, 1 kk zsemlyemorzsa, csipet pirospaprika, só ízlés szerint.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Burgonyasaláta

    Hozzávalók: burgonya 1 kg, tojás sárgája 4 db, tejföl 1/4 l, só 2 késh, ecet 2 dl, cukor 2 kocka.

  • Görög rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg darált marhahús (eredetileg bárány)
    - 1 vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 ek olívaolaj
    - 5 szelet bacon
    - 1 kisebb padlizsán
    - 40 dkg paradicsom
    - 1 kk görög fûszerkeverék
    - 4 ek szárított majoranna (vagy oregánó)
    - 1,25 dl vörösbor
    - 50 dkg tollhegytészta (penne)
    - só
    - 10 dkg reszelt parmezán sajt
    - 4 dkg vaj
    - 1 ek finomliszt
    - 4 dl tej
    - 3 ek zsemlemorzsa

  • Borbolyalé

    1 dl vízben puhára fõzünk 50 dkg elõre megtisztított érett borbolyatermést.

  • Majonézes karfiolsaláta

    30 dg zöldjétõl megszabadított és megtisztított karfiolt vegetás vízben fõzzünk meg
    és kisebb darabokra vágva keverjük fél adag tartármártáshoz.

  • Szalonnás uborka

    Hozzávalók

    30 dkg húsos szalonna, 2 közepes fej vöröshagyma, 4 db közepes uborka, 40 dkg darált csirkemell (lehet pulyka is), só, bors, 1 teáskanál Curry, 1 csomag petrezselyem apróra vágva, 1.5 dl húsleves

  • Karfiol budai módon

    Hozzávalók: 1 kg szép, tömör karfiol (tisztán mérve), 50 dkg kemény paradicsom, 10 dkg reszelt márványsajt, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt borókabogyó, 10 dkg füstölt húsos szalonna, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Töltött gombafejek

    Hozzávalók:

    10 fej kb. 3-4 cm átmérõjû gomba, 3 doboz tyúkmájkrém, 15 dkg Ramamargarin, 1 citrom, 5 adag franciasaláta, 3 dl tartármártás, 10 dkgaszpik, fél csomó hónapos retek, só, õrölt bors, mustár,metélõhagyma ízlés szerint

  • Vecsési húsgombóc leves

    Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 10 dkg fõtt füstölt hús, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg hordós káposzta, 5 dkg rizs,1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, só, bors, mk. pirospaprika, 1 babérlevél.

  • Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök kb. 80- 100 dkg, 50 dkg tarka bab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya.

  • Tartármártás - Az igazi

    Hozzávalók: 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 kk citromlé, 1 kk fehérbor, 2 kk porcukor, késhegynyi õrölt bors, 1 mk mustár.

  • Halsaláta

    Hozzávalók: 1 kg tonhal, 1 citrom leve, 1 babérlevél vagy szegfûszeg ízlés szerint, 1 fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 20-30 dkg kelbimbó, 60 dkg fõtt krumpli, 15 dkg reszelt sajt, 8 db paradicsom, 20 dkg göcseji sajt, 1 zöldpaprika, só, bors, rozmaring, szerecsendió, pirospaprika, 1 evõkanál mustár, 1 kávéskanál liszt, 1 dl tejszín, zöldpetrezselyem ízlés szerint.

  • Tejes bableves

    Hozzávalók:

    1 evõkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 ág kakukkfû, 5 dl tej, 1 doboz fehérbab konzerv, 30 dkg burgonya, egy darab 20 centis póréhagyma, só, darált bors, õrölt szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 db karalábé

  • Cukkinikarikák fokhagymásan

    Cukkinikarikák fokhagymásanA megmosott, héjas cukkinit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk. A tojást a tejjel és a fűszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A cukkini-karikákat először a lisztbe, ezután a fűszeres tojásba, majd ismét a lisztbe mártjuk, és azonnal beletesszük a 170 fokra felhevített olajjal töltött olajsütőbe. 7-8 perc alatt pirosra megsül, majd jól lecsöpögtetve, papírtörülközővel bélelt tálra rakjuk. Ha melegen tálaljuk, paradicsommártás illik hozzá. Hidegen majonézes salátát és pirított kenyérszeletéket kínálhatunk hozzá.

  • Tejszínes-majonézes gombasaláta

    Hozzávalók: 50 dkg sampinyon gomba, 1 citrom, 4 evõkanál majonéz, 2 evõkanál tejszín, 1 csipet cukor, 1 kávéskanál ecetes tárkonylevél, 1 kávéskanál mustár, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt bors, só.

  • Hóember alakú párizsi saláta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg párizsi
    - 5 db fõtt tojás
    - 3 db savanyú uborka
    - 1/2 nagy tubus majonéz
    - 2 dl tejföl
    - só, bors
    - 1 ek mustár
    - pici citromlé

    Díszítéshez:

    - olívabogyó
    - piros paprika

  • Camembertes-mogyorós palacsinta

    Palacsintatészta: 2,5 dl tej, 2 tojás, 7 ek liszt, csipetnyi cukor és só, olaj a sütéshez. Töltelék: 25 dkg Brie 10 dkg darált mogyoró.

loading...