2024.04.20. - Tivadar

Rántott szezámmagos padlizsán

Hozzávalók: 4 db kisebb padlizsán, 2 db tojás, zsemlemorzsa, liszt, egy kanál tej, só, szezámmag, olaj a sütéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés: A padlizsánokat meghámozzuk, felszeleteljük, megsózzuk, és egy tálba állítva 30 percig pihentetjük. Ezután jól kinyomkodjuk a levét. A tojást összekeverjük a tejjel és a szezámmaggal.

A padlizsánszeleteket a lisztbe, tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk. Közepesen forró olajban szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük ki, hogy a felesleges olajat felszívja. Kínálhatunk hozzá majonézt és hasábburgonyát.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!