rss
  • Rántott szezámmagos padlizsán

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 db kisebb padlizsán, 2 db tojás, zsemlemorzsa, liszt, egy kanál tej, só, szezámmag, olaj a sütéshez.

    Elkészítés: A padlizsánokat meghámozzuk, felszeleteljük, megsózzuk, és egy tálba állítva 30 percig pihentetjük. Ezután jól kinyomkodjuk a levét. A tojást összekeverjük a tejjel és a szezámmaggal.

    A padlizsánszeleteket a lisztbe, tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk. Közepesen forró olajban szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük ki, hogy a felesleges olajat felszívja. Kínálhatunk hozzá majonézt és hasábburgonyát.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Jaffai csirke

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 4 comb, 1 csésze narancslé, 1 csésze fehérbor, 1 fej szeletekre vágott hagyma, 1 szál halványított zeller, 1 reszelt sárgarépa, só, bors, paprika, 3 evõkanál olaj, fél csésze mazsola, ízlés szerint keleti kömény, 1 gerezdekre vágott narancs, kevés reszelt narancshéj.

  • Balaton szelet

    Hozzávalók: A tésztához: 1 tojás, 20 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 evõkanál tej, 2 evõkanál méz.

  • Zöld mártás lazachoz

    Hozzávalók: 3 dl víz, 1 húsleveskocka, 1 csipet kakukkfû, 1 csipet kapor, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 gerezd fokhagyma.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj, só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál curry-por, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Pulykamell rolád mandulás körtével

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 vékony szelet pulykamell-filé, ételízesítõ, 1 mogyorónyi friss gyömbér, 4 kelkáposztalevél, 4 db közepes körte, 1 ek. citromlé, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt, 5 dkg margarin, 5 dkg szeletelt, pirított mandula, 3 ek. méz, 1 ek. étkezési keményítõ, 1 dl félédes fehérbor.

  • Falusi saláta

    Hozzávalók: 60 dkg fejeskáposzta, 40 dkg sárgarépa, fél mokkáskanál só, 25 dkg csemegeuborka, 3 evõkanál olaj, fél mokkáskanál õrölt bors, 1 evõkanál porcukor, 2 evõkanál 6 százalékos tárkonyos ételecet, 1 csokor petrezselyem.

  • Tojáskrém

    Megfõzünk 4 tojást keményre. Hideg vízbe lehûtjük. Megtisztítjuk, a sárgákat egy tálba tesszük. A fehérjét apróra felvágjuk. A tojássárgákhoz felvágunk 3-4 szál újhagymát vagy egy kisebb fej vörös-hagymát, megsózzuk.

  • Kelkáposzta fõzelék marhapörkölttel

    Hozzávalók a fõzelékhez: 1 közepes kelkáposzta, 50 dkg burgonya, víz vagy erõleves, 4 evõkanál liszt, 1 evõkanál pirospaprika, só, bors. A marhapörkölthöz: 1,5 kg marhahús, 60 dkg vöröshagyma, olaj, só, bors, 2 evõkanál pirospaprika, 2-3 dl vörösbor.

  • Francia rakott krumpli recept

    Hozzávalók: 1 kg krumpli megfõzve, felkarikázva, 3 tojás, 3 fõtt tojás, 3 dl tejföl, só, bors, szerecsendió, vaj, zsemlemorzsa.

  • Madártej recept zug módra

    Hozzávalók 4 személyre: 1 liter tej, 4 tojás, 4 ek cukor, 5 cm vaníliarúd.

  • Töltött tojás

    Hozzávalók: bors, mustár, paradicsom, sajt, só, tojás;

  • Csirkés szendvics

    Egy tûzálló tálat kiolajozunk, a húsokat a fûszerkeverékkel bedörzsöljük és 2 dkg vajjal bekenjük. 200 fokra elõmelegített sütõben megsütjük, de nem pirítjuk. A salátát megmossuk.

  • Fokhagymás pisztráng

    Hozzávalók: 1,5 kg pisztráng, 10 dkg vaj, 6-8 gerezd fokhagyma, fél csomó petrezselyemzöld, só.

  • Ruszlán torta

    Hozzávalók:

    50 dkg tejföl, 45 dkg cukor, 10 dkg margarin, fél teáskanál szódabikarbóna, fél sütõpor, 5 evõkanál liszt, 2 csepp ecet

  • Sütőtökös spagetti

    Sütőtökös spagettiForró sós vízben roppanósan puhára főzzük a tésztát. A sütőtökdarabot meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, és gőz fölött 10 percig pároljuk. Felszeleteljük a hagymát, langyos vízbe áztatjuk a mazsolát, és felaprítjuk a majoránnát. Forró olajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és leszárított mazsolát meg a cukrot. Meglocsoljuk az ecettel, és közepes lángon, állandóan kevergetve körülbelül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, megsózzuk, és további 5 percig pároljuk. Kis serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot (vagy a darabolt mandulát).

  • Virslis kínai

    Hozzávalók: 1 csomag füstölt virsli, 10 szelet baconszalonna, 8 db közepes csemegeuborka, 1 üveges édes-savanyú mártás, 1 csomag mexikói vegyes zöldség, 25 dkg rizs, 1 evõkanál olaj.

  • Zsákbamacska

    Hozzávalók: 40 dkg vegyes, bármilyen zöldség: zellergumó, sárgarépa, petrezselyemgyökér karalábé stb., tetszés szerint, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, másfél-két deci tej, 5 dkg reszelt sajt (lehetõleg óvári vagy trappista), ízlés szerint só és törött fehér bors;

  • Stíriai metélt

    Hozzávalók: 30 deka tehéntúró, 12 deka liszt, 5 tojás, 1 és fél deci tejfel, 5 deka vaj, 8 deka cukor, 5 deka mazsola, reszelt citroom héja és só.

  • Kókuszos kocka

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25dkg liszt
    - 20dkg cukor
    - 1 tojás
    - késhegynyi szódabikarbóna
    - 2 e.k.méz
    - 3dkg margarin
    - 1dl tej

    A bevonóhoz:

    - 20dkg margarin
    - 25dkg cukor
    - 4dkg kakaó
    - 3 e.k tej
    - 5 t.k. rum
    - kókusz reszelék

  • Vadleves

    Hozzávalók: 1400 g vadhús (csontos), 200 g sárgarépa, fehérgyökér, zeller, 200 g vaj, 80 g vöröshagyma, só, szemes bors, kakukkfû, 5 dl vörösbor, 800 g burgonya.