2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kókuszkocka

Kókuszkocka
KókuszkockaA sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, azután beledolgozzuk a lisztet, végül a tejet. A masszát a tepsibe öntjük, és kb. 35-40 percig sütjük. 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd kiborítva hagyjuk az egészet kihűlni, és összekockázzuk. A mázhoz simára keverjük a vajat a porcukorral és a kakaóporral, apránként hozzáadjuk a tejet, majd mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a rumot, vagy rumaromát. A tésztakockákat egyenként belemártjuk a csokis masszába, kissé lecsepegtetjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk, majd tálcára, vagy rácsra helyezzük. Hagyjuk egészen megszáradni. Én hűtőben tárolom egy napig, másnap fémdobozba pakolom. Sokáig eltartható.

Hozzávalók:

Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 8 dkg vaj vagy margarin
- 30 dkg kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tojás
- 3 evőkanál híg méz
- 2 dl tej

A mázhoz:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
8 evőkanál tej
1/2 dl rum

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!