2024.04.20. - Tivadar

Pulykaleves bőséges zöldséggel

Pulykaleves bőséges zöldséggel
Pulykaleves bőséges zöldséggelA húst megmossuk, leszárítjuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Ráöntjük a vizet, megsózzuk és felforraljuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet és a zellert megmossuk, és a leveshez adjuk. A húst egy órán keresztül főzzük, az első 30 percben a habját folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy kis résen át a gőz folyamatosan eltávozhasson. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A karalábét megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A húst, a hagymát és a petrezselyemzöldet kivesszük a levesből, majd a levet átszűrjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az előkészített zöldségeket a zöldborsóval, a megmosott, rózsáira szedett karfiollal és a felvágott zöldbabbal együtt beletesszük a leszűrt levesbe, és 15 percig főzzük.

A főtt húst feldaraboljuk, és visszatesszük a leszűrt levesbe. A turbolyát megmossuk, és apróra vágjuk. A kész pulykalevest sóval, borssal, szójaszósszal ízesítve, turbolyával meghintve tálaljuk.

Hozzávalók:

- 80 dkg pulykahús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 fej karalábé
- 2 sárgarépa
- 15-15 dkg zöldbab, fejtett zöldborsó és karfiol
- 1-1 csokor petrezselyem- és zellerzöld
- 2 evőkanál olaj
- 2 liter forró víz
- 1 maroknyi turbolya vagy petrezselyem
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál só
- 1 késhegynyi fehérbors

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!