2024.04.25. - Márk

Rizses hús

Rizses hús
Rizses húsA húst apró kockákra vágjuk. 2-3 evőkanál olajon üvegesre sütjük a hagymát, beletesszük a húst és erős tűzön megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ráöntünk fél bögre vizet, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt negyed óráig főzzük. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, és lefedve, ha kell, az elpárolgó vizet pótolva addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Úgy jó, ha bőven marad rajta szaft is. Mikor a hús megpuhult, ha kell, még utánsózzuk és borsozzuk. Ezután hozzákeverjük a rizst és még pár percig együtt főzzük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 50 dkg hús
- 1 vöröshagyma apró kockákra vágva
- 2 kicsumázott zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 1evőkanál pirospaprika
- negyed mokkáskanál őrölt bors
- étolaj
- 25 dkg rizsből készült főtt rizs

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!