rss
  • Habcsókok

  • Share on Tumblr

    HabcsókokKibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, habra szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és kisebb „csókokat” nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 2 tojásfehérje
    - 15 dkg porcukor
    - 3 dkg étkezési keményítő


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Fokhagymás szilvával töltött jércemell parajos rizzsel

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 db jércemellfilé, 12 szem fokhagymával töltött szilva, 50 g paraj, 100 ml tejszín, 80 g vaj, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, 60 ml olaj, 200 ml fehérbor, só, õrölt fehér bors, 2 adag pároltrizs, 4-4 szelet cukkini, sárgarépa, padlizsán.

  • Pácolt csirkecomb Hegedûs módra

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 dl száraz fehérbor, 15 dkg gomba, 2 evõkanál mazsola, 4 szál zöldhagyma szárával együtt, fél dl tejszín, 2 db egész tojás, 3-4 evõkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 teáskanál olaj.

  • Toros káposzta

    55-60 dkg sertéshúst 5 dkg füstölt szalonnával apróra vágunk, s belekeverünk 10 dkg megmosott rizst, 1 egész tojást, kevés törött borsot, kis paprikát és sót. Egészben savanyított káposztafejekrõl lefejtett levelekre 1-1 jó kanállal teszünk a keverékbõl, összecsavarjuk, s a végeit bedugdossuk.

  • Borsó krémleves

    Borsó krémlevesA pórét és az édesköményt kis darabokra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Rászedjük a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, majd a borsót is. Citromborssal ízesítjük, majd 5 percet dinszteljük. Felöntjük vízzel, sózzuk, és puhára főzzük a zöldségeket. Ha készen van, beleöntjük a tejet, és krémesre turmixoljuk. A levesbetéthez a sajtot finomra reszeljük, a sonkát ici-pici darabokra vágjuk, összekeverjük. Felforrósítunk egy serpenyőt, a sonkás sajtból kis halmokat szórunk a forró serpenyőre. Addig sütjük, amíg láthatóan megpirul a sajt. Kiszedjük, és még forrón feltekerjük őket.

  • Karfiol leves

    Karfiol levesVágjuk össze a fokhagymát, a vöröshagymát és a zellerszárat és rakjuk bele a felmelegített olajba. Lassú tűzön pároljuk egészen addig, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. A kis rózsáira szedett karfiolt tegyük bele a lábasba, öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Dobjuk bele a leveskockát és a kakukkfüvet. Közepes lángon főzzük a levest lefedve 20 percig. Kicsit hűtsük, és kétcsészényi karfiolt vegyünk ki belőle. A maradék zöldséget robotgéppel simára keverjük. Beletesszük a karfioldarabokat és a vajat. Addig melegítjük, amíg a vaj elolvad.

  • Reszelt cékla

    Hozzávalók: 1 kg céklához fél pohár ecetes reszelt torma, 1 kk. só, 1 mk. köménymag, bor- vagy gyümölcsecet, cukor, nátrium benzoát.

  • Malacpecsenye

    Hozzávalók: Személyenként 25-30 dkg bõrõs malachús, 1 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, bors, só, majoránna, 3 evõkanál olaj, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl sör.

  • Canneloni

    Hozzávalók 4 személyre: 1 fej hagyma, 500 g friss spenót, 1 ek. morzsolt majoránna, 3 ek. vaj, só, bors, szerecsendió, 1 nagyobb sárgarépa, 100 g reszelt parmezán, 500 g ricotta (olasz krémsajt), 300 g cannelloni, 2 ek. liszt, 300 ml tej, 200 ml leves zöldséges tyúkhúsleves.

  • Krémes ribizlis sütemény

    Krémes ribizlis süteményAz egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük. Öntsük hozzá az olajat, majd fakanállal keverjük hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 10-12 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. A pudingot a tejjel és a cukorral a szokásos módon készítsük el, főzzük sűrűre és hagyjuk kihűlni. Mixerrel keverjük habosra a margarint és kanalanként adjuk hozzá a pudingot. A kihűlt piskótára kenjük rá a krémet és sűrűn rakjuk ki ribizlivel. A tetejére készítsünk piros tortazselét a zacskón lévő leírás szerint. Pár órára helyezzük hűtőbe fogyasztás előtt.

  • Fõtt füstölt csülök

    Hozzávalók: 1 db 1,20 kg-os csülök, 10 dkg vöröshagyma, 1 babérlevél, só, bors.

  • Sonkával tojással töltött pite

    Sonkával tojással töltött piteA tésztához való lisztet egy tálba szórjuk, csipetnyit megsózzuk, a kis kockákra vágott hideg margarint hozzáadjuk, majd két tenyerünk közt morzsolgatva, a vége felé a vizet hozzáadva gyors mozdulatokkal (ne legyen ideje megmelegedni a kezünktől a margarinnak) tésztává gyúrjuk. Meglisztezett gyúrólapon kerekre ellapítjuk, majd kibélelünk vele egy 26 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát (pié formát) úgy, hogy pereme is legyen. Letakarva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, majd villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal.

  • Szalonnás csirkemáj

    Hozzávalók: 1 doboz csirkemáj, 1 zacskó vékonyra szeletelt bacon szalonna.

  • Bundázott cukkini mártogatókkal

    Hozzávalók: 45 dkg cukkini, 3 ek. liszt, 1 tk. pirospaprika, 1 tojás, 2 ek. tej, kukorciaolaj, durva szemû tengeri só. A mártáshoz: 10 dkg fenyõmag, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek. extra szûz olívaolaj, 1 ek. citromlé, 3 ek. víz, 1 ek. aprított petrezselyem, só, bors.

  • Húsgombócos pörkölt

    Hozzávalók 4 személyre 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet) 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín, 1 evõkanál liszt olaj, só, pirospaprika, 1 tojás, majoranna.

  • Fokhagymás tésztaleves kolbásszal

    Hozzávalók:

    20 dkg liszt, 5 dkg füstölt kolbász, 3 evõkanál olaj, 2 tojás, 1dl tejföl, 2 cikk fokhagyma, 1 evõkanál pirospaprika, só

  • Bőséges zöldséges ragu

    Bőséges zöldséges raguA hagymát apró kockára vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra szelt húst, az apróra vágott sárgarépát, és együtt pároljuk addig, míg a hús szépen kifehéredik. Utána lehintjük a liszttel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen elfedje, belemorzsolunk fél leveskockát, sózzuk, borsózzuk, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük, majd nem túl nagy lángon puhára főzzük. Ekkor a zöldborsót, és a felkockázott gombát adjuk hozzá, és pár perc alatt puhára főzzük. Tejszínnel felöntjük, egyet hagyjuk még forrni, és tálalható. Kifőtt tészta, vagy rizs illik mellé.

  • Firenzei csavart

    Hozzávalók: 35 dkg orsó tészta só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olívaolaj, 25 dkg konzerv tonhal, 5-6 dkg kapribogyó, 1 mokkáskanál õrölt bors, fél csomó petrezselyem, 4-5 konzerv szardíniahalacska.

  • Cseresznyés felfújt

    Elõkészítés: A cseresznyét megmossuk, szárát leszedjük, és a gyümölcsöt kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a belét kikaparjuk.

  • Krémes sárgarépa leves

    Krémes sárgarépa levesA hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Egy minimum két literes fazékban az olajon közepes lángon megpirítjuk. Miközben kavargatjuk a hagymát, megtisztítjuk a sárgarépákat, és nagyobb darabokra vágjuk, egyenesen mehet a fazékba. Ráöntjük az egy liter vizet, beletesszük a két leveskockát, és lefedve főzzük forrástól 20 percig. Ha lejárt az idő, fakanállal kiveszünk egy darabot a fedőre, és ha már el tudjuk vágni vele, eléggé megpuhult. Ekkor levesszük a tűzről, beleszórjuk a szárított snidlinget és beleöntjük a tejet. Picit várunk, hogy hűljön, majd az egészet összeturmixoljuk.

loading...